Mysigt vs smärtsamt

Efter en lång dag (känns det som) så sitter jag äntligen ner och slappnar av i kroppen. Trots att jag och Ronja har haft en mysig kväll ihop så känns det ändå alltid i nån kroppsdel att jag sitter med en två-åring. Efter arbetsdagen och efter att jag stått och rört bechamelsås i ca 30 minuter, kändes det som och efter att Niklas åkte bort och att jag hade stått dubbelvikt och plockat bajskorvar i duschen, tvättat bort all skit, tvåla in R och sen även schamponera plus sköljt bort allt så satt vi länge och väl på toaletten. En riktig mysstund med lotion, tops och hårborsten. En tjej som började bli trött och var därför full i skratt. Helt underbart trots att jeansen var helt nerspolade, vattnet rinnandes efter underarmarna och ryggen värkandes som ett rostigt kugghjul men tänk att man ändå kan njuta av stunden!
 
Nu andas hon tungt där borta i sin lilla växasäng, jag ska bara dubbelkolla att hon inte har tagit av sig blöjan innan jag smyger ut, vilket faktiskt har börjat bli till en liten rutin för den här damen. Nån som vill bli blöjfri ögona bums...
Idag är nog en lycklig dag för henne, då hon har fått sin allra första egna cykel. En bmx med stödhjul, ringklocka och cykelkorg! R har verkligen varit nöjdaste ungen på klubbgärdet då hon har glidit omkring med sin födelsedagspresent från kusin vitamin.
 
Ny börjar jag också längta tills bebisen tittar ut. Är v. 29+3 och mår fortfarande väldigt bra. Bebisen rullar runt och slår kullerbyttor så att jag tror att den ska komma ut genom skinnet på mig. Mitt sötsug är så himla svårt att stoppa och jag skulle kunna leva på glass, godis och fika! Men sen kan jag även äta en burk svarta oliver eller en burk med Körsbärstomater. För just de två är ju så djäävulst goda under denna graviditet. Saltsug kan jag också ha vilket jag lindrar med kaviar, detta resulterar givetvis i en extremt törst speciellt då jag ska lägga mig.
Men jag behöver inte springa särskilt ofta på toan och jag sover rätt bra på nätterna. Försöker att tänka på min hälsa genom att ta cykeln före bilen.. Men drömmer ju dagligen om en joggingtur. Promenader börjar bli svåra då jag känner av fogarna rätt snabbt.. Men tänker att det ska vara skonsammare att cykla då istället. 
 
Vi har precis inhandlat vårt nya babyskydd eller bilbarnstol eller vad man nu väljer att kalla det. Ett par tusen fattigare och en säker bilresa rikare. Plus att vi väldigt enkelt kan klicka fast bilbarnstolen på vår britax vagn! Klockrent att slippa väcka bebis bara för att man ska ur bilen! :-) helt klart värt pengarna.
 
Nä nu ska man väl ta och smyga ner, fortsätta plocka undan på nedervåningen. Inte kan man ju sitta här i en skön fåtölj och lata sig :-P nej nej
nej. Lugn i kropp och själ blir jag först då de är borta allt som blivit framdraget. Sen kanske jag unnar mig ett kvällsfika, ska försöka att kontrollera mitt sug efter de fyra glasspaketen i frysen.. Svårt.
 
Bjuder självklart på nån bild å. Ronjas val av plats då jag bad henne duka åt hon och
kendra. 
 
 
 
 
Kram och god natt alla! :-)

My new darlings

Jag sitter här hemma och njuter av mina senaste inredningsprylar, så där så att man blir andfådd av att titta på så otroligt vackra materiella ting. Och då har andfåddheten absolut inget att göra med att jag har ett barn som ligger på mina lungor :-P Något nytt som hänt, nja inte mycket. Fräknarna har ju givetvis tinat fram och Ronja har blivit "stora tjejen" och gjort sig av med spjälsängen. Hon riktigt älskar hennes nya säng som är arvegods från min mammas moster, en väldigt gammal växasäng! Inte varje dag man har sett henne glad och vinkandes godnatt för att hon längtar så mycket till sängen :-P 
 
Vi är nu åter hemkommen, denna gång från Tällträsk. Haft två underbara dagar och Ronja har fått spendera all vaken tid med hennes bästa storkusin. Jag och Ingela har hunnit rensa lite bland böckerna och jag i mina gamla tonnårskartonger, bra att fylla upp med loppisprylar då jag och grannen ska stå på vårloppisen på Arcus! 
 
Nä nu till några bilder sen spendera kvällen men mina kära sambo.
 
Fyndade riktigt gamla bilder i mina skolkataloger
 
Bröderna Fahlgren Nordqvist ;-)
Sen tänkte jag släppa en liten update på magen och den växande bebisen. 
Det är alltså två veckors skillnad på dessa bilder... :-P varav en veckas godisintag i fjällen :-D
 
Sen till mina nya underbara ljusstakar! Ja, jag älskar dem, och är såå sjukt nöjd över dem.
 
 
Sen till min nya lampa som också blev en favorit!
 
 
Sen till min sista nykomling, är ju precis lika nöjd över denna!! 
 
Nu får ni ha en mysig kväll och njuta av den lediga dagen imorgon. Kram kram /D

Bilderna

 
 
Och en bild hemifrån på vår fotbollsbrud :-)
Kram /D

Gravid på fjällssemester

Tredje dagen i Tärnaby. Just tärna är väl inte det mest barnvänligaste området med pulkbacke och så, men hemavan var super fint! Vi var där igår fram tills det började blåsa i sidled och även snö/regna.. Blev att steka pannkakan inne på spisen i stället, men det var jävligt gott det med! Underbart att bara få ta dagen som den kommer, en liten powernap och bara mys och bus. Idag däremot, då stod solen högt på himlen. Vi körde upp med bilen på ett mindre fjäll och hade en riktigt vacker karlfjälls utsikt! Extremt blåsigt bara.. Niklas muttra från det att vi kom dit då det inte fanns några andra människor att titta på :-P vad olika man kan vara, då jag njöt fruktansvärt mycket på ett sånt ställe där det bara vara tyst och stilla. Vi styrde kosan tillbaka till stugan och grävde ner oss på baksidan vid altan, där åt vi för första gången lunch över öppen eld :-P stekt palt! Solen gassa så till slut satt vi i bara underställda och skor :-) Efter en promenad ned och upp för alla vägar som slingrar sig så satt vi oss för att äta lite mellis på baksidan av stugan. Lite skrattretande att vi spenderar vår fjällsresa med mackor och oboy på baksidan av vår stuga. Inget som varken jag eller N sett framför oss på vår första fjällssemester tillsammans :-P men nu är våra förutsättningar sådana att det får bli lite Pensionärstyle! Däremot hade vi ju kunnat ha Ronja i en bärryggsäck och åkt slalom, eller dragit hon i en pulka efter oss i längdskidspåret. Allt går ju bara man vill, och nu vet vi ju detta till nästa gång :-)
Fast då är det min stora mage som är så högt upp att den påverkar både andningen och luftkapasiteten... Känner mig fruktansvärt barnslig eller fjollig som inte kan vara mig själv och begränsar istället min familj. Jag kan ju inte ens sitta på boben med Ronja så kvävs jag nästan av min mage och svärmors stora dunjacka.. Tragiskt. Inte lika mysigt att vara gravid dessa dagar :-(
 
 
Tur att jag har en hjälpsam sambo som kan ge mig ett par goda skratt då jag är som mest stingslig! 
 
Ja, men trots att vi njuter av varje minut så får vi se om vi stannar här till på lördag..
 
Tänkte ju lägga upp en bild från dagen, men det verkar inte funka... Tar bilderna senare :-) ha en fin påsklovsvecka allihopa! Stor kram från oss <3

Vår, en varierande årstid

En portion sallad av det som fanns hemma, min lunch en dag som denna.
 
 
Pasta 
Kokt ägg
Frysta räkor
Bladspenat 
Majs och ärtblandning
Crispsallad
Körsbärstomater 
Gurka
Avokado
Svarta oliver 
 
Lite basilika och italiensk salladskrydda 
 
Pluggandet idag blev inte så mycket plugg.. Har läst väldigt många tidningar och reklamblad, suttit länge på toa och tagit lång tid på mig att göra mina goda lunch. Men jag ligger nog också lite före i mitt plugg-tidsschema så en latdag kan jag unna mig. Jag har varit ensam (Niklas har jobbat natt) hela helgen med vår aktiva tvååring. Jag måste erkänna att det gör mig helt slut på kvällarna. Och kanske just därför är jag lite utmattad och segstartad idag. Ronja är på dagis och Niklas sover så det är rätt tyst och skönt här i huset. 
 
Men nån bild hann jag faktiskt knäppa i helgen :-) Niklas hinner ju träffa R ca två timmar innan han ska iväg på nattskiftet så igår passade vi på att vara ute.
 
 
 
Jag skulle ju även ge mig ut efter en adress i Hortlax där jag skulle köpa en lykta. Hamnade bara på mindre och mindre vägar tills jag insåg att bilar kommer sig inte längre.. Vilse i hortlax djupaste skogar.
 
 
 
Däremot hade jag och göra med en glad unge på söndagsmorgonen! 
 
Kram å hej från en större variant av mej! :-)

Loppis och ensamtid

Go kväll :-) känns som att det börjar bli en vana att lägga sig utan min andra hälft. Inte nog med certifiering i fyra dagar då är det tre nattskift som följer.. Hm..
What to do 
Jo, jag har en väldans massa quality time med min dotter. Igår hade vi middag och fredagsmys med Sofia och flickorna, tror vi får träffas utan barnen om vi ska få nån chans att säga en mening klart utan att bli avbruten av nån på nått sätt :-P små-tjejer.. :-)
 
Idag vaknade jag vääääldigt tidigt, å detta är något som jag börjat göra. Vakna kring 5 och känt mig pigg! Nog för att jag klarar av att ligga kvar till 7 iaf. Ca en timme efter att jag vaknat till då vaknar pyret inuti min kropp. Och ca två timmar senare vaknar R. Idag faktiskt 7.15!!
Det var härligt, vi fick slöa oss på morgonen, lät klockan springa iväg och sedan ta dagen som den kommer.
 
 
Dagens upptäckt, man hinner så mycket mer då man vaknat tidigt!
 
Precis då vi skulle sätta oss i bilen fick vi ett sms av Cissi, om vi skulle med på loppis. Yes hämtar dig om en minut!! Hade ju ingen närmare koll på klockan, men tydligen var den bara 9.30... Vi å en massa andra desperata, snålisar Köade därför in till loppisen. Snacka om patetiskt. Vi var ju bara där tidigt pga att jag hade råkat vakna alldeles för tidigt en morgon och därför inte alls hade koll på klockan. Men andra de armbågades nog in... Ojojoj...
Men glad i hågen och trött i bollen ca 3 timmar senare hade vi fyndat ordentligt! Hann även åka på en blocketannons, plocka fram trädgårdsmöblerna, umgås med min sambo och planera eventuella framtida tillbyggnationer vid altan. Tidig middag och en promenad med barn och katt till en annan gata på klubbgärdet. 
 
Efter lite surfande på datorn så går ögonen i kors (gjorde det för mer än en timme sedan) så nu ligger jag och njuter av vårt vackra sovrum, i ensamheten. 
 
Bjuder på några bilder från dagarna som gått :-)
 
 Theet som jag bjöd Sofia på, flying snow :-) inte världsklass precis
 
 
 
Lev å må nu fina vänner! Sov så gott, stor kram /D

Middagstips

Måste rekommendera min och Ronjas middag igår, lätt att laga för en "ensamstående" mamma, endast 15 min i ugnen och dessutom super gott!! Skulle lika gärna kunna servera rätten till en fest som vanlig husmanskost. Namnet på denna delikatess är, Falukorvsgratäng!  :-) 
 
 
Man täcker en ugnsforms botten med vanliga Korvskivor,
sedan blandar man ihop en riven morot,
en burk creme fraiche, 1 dl krossade tomater, lite sambal, paprikakrydda och salt. Man smetar detta över korven. Sedan blandar man keso, vitlök och svartpeppar,  smetar detta över morotsblandningen. Skär tomater och lägg på, avsluta med riven ost. Åh sjush in i ugnen 15 min på 225 grader. Jag å Ronja åt ris till, passa riktigt bra! :-) kan även tänka mig att mos eller potatis är lika gott. 
 
Rekommenderas starkt! :-) Nä nu ska jag börja trampa till jobbet, men först bjuder jag på en ovanliga sak för mig. En offentlig magbild.. :-P
Här ser ni då en gravid kvinna i v.26+1, mår prima, kan känna av lite vätska i kroppen och en hel del kilon. Nu ska promenadskorna och cykeln fram!! 
Hoppas annars att ni får en fin dag allihopa :-) /D

RSS 2.0