Framme i Bygdin sen 4 dar tillbaka

Jag lever fortfarande bara så att ni vet, vi har inget internet så därför kan ja inte upptadera :(
Solen skiner jämt, blåser jämt och de är vitt överallt.
Vi är enda huset som är civilicerat så långt ögat når och runt om är de bara fjäll. Hotellet är väl typ 100 år gammalt med 40 dubbelrum, Så 80 pers får vi in :P
De innebär då att de följer med 100 års gamla principer, så här får man absolut inte ta några egna initiativ för då får man dansk gröt på sej... (danska) Allt ifrån hur man ska gå, stå och prata. Och plocka fram saker i en viss ordning och ställa skinkan i färgordning osv... Men de är grymt charmigt på sitt sätt! Bara gamla saker överallt. Så de är helmysigt!
Jag jobbar frukost, tog på mej det, eftersom min kollega är mer morgon trött än mej, så ja tänkte vara lite schysst. Men de innebär då att ja börjar 07.00 Varje morgon. Slutar 12, men ja brukar bli klar 12.30. Och då är våran lunch till 13. Sen är ja ute ett tag eller vilar. Men väntar till middagen som är 17.30. När man är ute så sitter man på några stolar eller så går man. Jag har två håll att välja mellan, mot Beitostölen eller bort från Beitostölen (byn på 150 invånare) När man gått nån kilometer i motvind och sjunkit ner varje steg man tagit så har man inget mer val än vända å gå tillbaka. Det är motvind åt vilket håll man än går åt :P
Men de är väl tjusningen med att bo mitt uppe på ett kalfjäll? Riktigt vackert!


Arbetskamraterna är hur fina som helst, vi är ett härligt gäng tjejer. Sen är de en dansk gutt och två polacker, men de håller sej på sin kant. Jag är mest med Sara en tjej från gbg, vi har som inge annat val eftersom alla andra jobbar när vi är lediga :P Men de gör absolut inget, hon är super trevlig!
Middagen är som sagt mellan 17.30 - 18.00 och sen börjar ja om att jobba 18.50 - 21.00 ca

Så ser mina dagar ut, så de var kanske tur att ja inte har tillgång till internet jämt, då hade ni blivit uttråkade av allt tjat ;)
För övrigt så känns de som att vi varit här 1 vecka och 4 dagar men tyvärr är de bara 4 dagar :(

Tack Maria förresten för reselådan! Den har varit perfekt, vet inte hur ja klarat mej utan den! :) Tack så hemskt mycke igen!
Jag landar väl på kallax den 7/4, förmodligen, hann bara boka ett flyg av tre igår :( Men de får ja lösa nån annan dag.

Om nån vill mej nå, har jag mobilnr 004746399525
Ha det bra alla! :)

Saknar dej Niklas!
Pussas /D

06.00 framme i Oslo

Efter en dryg bussresa från sthlm-oslo kom ja fram, efter 3 timmar sittandes på ett litet säte med nån okänd kvinna fick ja byta och sitta själv de resterande 5 timmarna.. vaknade var 50 minut med fötter och tår som domnat bort. Så en glad och trött Desirée klev av bussen lite före 6 imorse.
Ja hittade mej en bokstavligt talat Stenstol där jag satte mej för att vila trötta axlar och ben, där blev ja sittandes i lite mer än en timme och studerade människor som sprang till och från bussen. Intressant, började fundera på olika ryggproblem utifrån om de gick innåt med fötterna lr utåt, och om bröstmusklerna var alldeles för korta osv.. Men de var då ja vakna till och kom på mej själv att ja inte kunde sitta å stirra ut folket på det sättet.

Bestämde mej för att söka upp skattekontoret som var de stora uppdraget för dagen.
Tog ett steg utanför dörrarna och insåg direkt på sekunden att ja faktiskt kommit till Norge.. Ja hade totalt glömt bort eller förträngt måsjävlarna!!! De är säkert 20 personer som går runt omkring mej, men nog är det mej de dyker mot. Vad är de för fel på mitt hår??? Varför vill de åt mej? Cp fåglar!

Hittade iaf de där kontoret rätt snabbt, men de öppnade inte förrän 9, När ja står där mitt Oslo, funderar på vars ja ska sitta eller stå med en 20 kilos ryggsäck så öppnar ett kafe precis brevid, kan man ha mer tur? Där slog jag mej ner och åt en club Sandwich till frukost (dieten får vänta ett tag till) Löste lite korsord och bara filosoferade.
Fixa skattekortet och åkte till Iselins butik. Där blev ja i timmar, mycket trevligt, vi hade ju rätt mycket å surra om, de var två år sen sist vi sågs!

Nu sitter ja hemma hos henne och Geir-Inge, de blir pizza och Irish snart :p (som sagt dieten ligger på Is) Ska hinna med att möta Linnea och Malin också hade ja tänkt, men Iselin bor verkligen ute på landet... :/ Får se hur de där blir.

Saknar er där hemma, hur ska de här gå när ja bara varit borta i en dag än så länge...


Saknar dej puuuse katt


Klara packningen på 1 väska!


Tack Super gulliga Maria för resepakken, allt de behövdes verkligen, jätte fint! Du är Guld!


Slog ihjäl nästan en timme på en toa, Borsta hår och tänder :)


Norges otroligt vackra väder..trist :p

Kram /D


Resfeber.nu

Ska man måsta ha så här svårt att sova varje gång man ska resa nånstans, det är andra morgonen i rad jag vaknar kring 8.. Det är inte speciellt likt mej om vi säger så.
Man får vända de till den positiva sidan, jag får ju desto mer saker gjorda.

Igår klarade jag av att packa om väskan typ 5 gånger, efter att jag plockat bort nått klädesplagg varje gång så rymdes till slut allt i den! (men de var bara kläderna, har inte packat resten än...) Skulle inte nån karl kunna komma å packa min väska, män tar ju aldrig med sej onödiga saker.. sägs de.

Nu ska man väl trycka i sej lite frukost och packa resten av väskan.
Sen blir det dejt med frisören, och lite tjänstbyten ;)
Kommer att åka till kallax kring 18, flyger till sthlm och sen åker jag faktiskt buss till Oslo..
Känns som att de kommer bli en lång resa.

jajja håjjres. Kram


Kommer att sakna er brudar!


Vad är kallt och va är kallt?

Nu har jag stigit upp i ottan bara för att få klart den där j*vla packningen...
Men min fråga är ju då, -7 är det kallt i norge mitt uppe på ett fjäll???
Ska jag packa för en -30 graders kyla i Piteå, eller som en -7 graders kyla i Piteå.
Alltså ska ja ta de riktigt varma kläderna eller bara de halv varma??? Hjälp mej nån som vet!

Ja ska ju "mellanlanda" en dag i Oslo också, och där är de ju tydligen barmark... så då kan man ju inte luffsa omkring i timberland dojjerna som ja hade tänkt :( skulle ju se rätt muppigt ut, om ja nu inte tar och skriver en skylt,  - Ja ska till fjällen typ imorn - :P

Nä, men inte blir min väska packad av att ja sitter vid datorn, ska försöka skynda mej ut i de fina vädret och handla det ja behöver ha med mej. Sen ska ja åka en liten runda i stan för att ta avsked :´(
ikväll står det Massage på schemat.

Ha en bra dag, Kramas


Kan ingen försöka luska fram hur kallt det ser ut att vara på en skala?

En månad och framåt

Nu tar ja upp lite bloggande igen.. Kommer att åka till Bygdin/ Norge / oppland fylke på onsdag kväll.
Ja åker med blandade känslor, givetvis kommer de att bli kul med en mini "semester" med arbete 24. 7
Kul att än en gång få uppleva ett nytt ställe med nya människor, och samla på sej mer erfarenheter...
Men...
Man kanske kunde ha valt en bättre tidpunkt att åka på :p Jajja, pengar behöver man, så får ja lov att tänka. Man kan inte leva på luft!

De är två dagar kvar till avfärd, har opackat, ohandlat förnödenheter som behövs eftersom hotellet som ja ska jobba på ligger 1.5 mil från närmsta väg och civilation..Måste åka med snövessla till hotellet som ligger mitt uppe på ett kalfjäll. Bara de är en upplevelse i sej :)
Nu ska ja ha lite qulity time.
Ha det ;)


Snövässlan eller som de heter på Norsk Beltesbil

RSS 2.0