Vinst!!!

Matchvinst idag! Guuud så skönt, och inte nog med det. Jag fick göra ett mål!!!!
Sen en parantes, äntligen kom min julkänsla. Så vacker med snö.
 
Julpynt imorgon på Floragatan. Och läsa i juridikboken, tentan närmar sig...
Kramar på er alla! /D

Urladdning

Igår blev jag totalt uttömd på energi.
Det är ju helt otroligt och facinerande hur kroppen eller människan kan vara så extremt mottaglig! Eller hur jag kan vara det... Under massageutbildningen hände samma sak och min lärare bad mig att fokusera på att stänga av vid handlederna. Detta har jag lyckats göra i 5 år!!! Men inte igår.
 
Empati blandat med öppenhet blandat med socionomyrket blandat med oerhört mycket smärta det blev för mycket för min lilla kropp. Den sa i från, den var tvungen att koppla ner totalt och börja om. Typ trycka på restart.
 
 
I verkligheten så svimmade jag, för första gången i mitt liv. Men jag har nog aldrig upplevt en sån skön känsla. Det var såna kontraster från det att jag började må illa, blev yr, svettades mådde djävel med andra ord till att få upptäcka att man drömmer och har det svalt och skönt mot kinden.. En total urladdning från all dålig energi som jag just hade stått och tagit in.
 
 
 
Jag kan bara uttrycka mig som så, Guuuud vad skönt att inte socionomyrket handlar om beröring på detta sätt. Då hade jag upptäckt efter den 4:e terminen att jag valt fel. Men nu är ju inte fallet på de viset, jag vill prata med dessa människor och hjälpa dem på andra sätt också än bara genom att beröra dem. Och då kan nog alla mina blandade egenskaper fungera djävligt bra ihop!
 
 
 
Idag är jag betydligt piggare än i går kväll. Idag är jag fylld med energi på nytt! :)
Kramar på er! /D

Projektet X

Idag har jag ringt L som jag bollar mina ideér med, han är även en person som har en hel del kontakter och en massa bra tankar och förslag. Däremot sa han att jag nu behöver ett namn till detta projekt. Och nu behöver jag hjälp med detta namn till projektet!! 
 
 
Kanske något som säger att det är barn man hjälper...
Jag tänker något på engelska kanske...
 
Ge mig gärna förslag som sagt :)
Imorgon ska jag göra ett nytt försök med lokaljakten/jakten på en lokal. Rawi var inte villiga att bidra med någon av deras tomma lokaler. Men jag ger inte upp ;)
 
 
Nu är det Desirée och Niklastid
Kram och god natt finisar.
/D

TÄNKVÄRT - LÄSVÄRT

Imorse när jag vaknade trodde jag aldrig,
  • att jag skulle göra något stort av denna dag
  • att jag skulle kunna förändra något
  • Men framför allt att jag själv skulle bli så oerhört glad av att göra något för någon annan
 
Förra veckan stod det på facebook att familjens hus inte längre har möjlighet att ta emot kläder och leksaker för att ge till behövande familjer kring jul. Däremot fick man gärna skänka biobiljetter eller presentkort på köpmannaföreningen. Jag blev jävligt upprörd, men lämnade det.
 
I fredags tog en mamma upp detta och frågade om vi inte skulle köpa ett presentkort och lämna. En Väldigt fin tanke, MEN samtidigt gnager det i mig att dessa familjer inte blir varm eller torr av ett biobesök... Eller 200 kr på någon affär i stan får man inte mycket för. Detta var andra gången jag nudda vid detta ämne.
 
 
Idag i skolan hade jag lååång väntetid. Mina funderingar och åsikter om dessa familjer kom upp igen, denna gång med en kreativ idéspruta, Emma. Vi bollade idéer fram och tillbaka utan att hitta någon riktig lösning på vårt problem. 
 
 
Jag vill att familjer med dålig ekonomi ska få tillgång till kläder, leksaker, böcker, skidor, skridskor osv osv antingen för att ge detta i julklapp till sina barn eller för att få över pengar till att köpa en julklapp.
 

Problem som uppkom
- Vars ska vi vara för att samla in och sortera allt

- Hur ska personer anmäla vad de "önskar" sig?
 
- Hur ska jag komma i kontakt med dessa förmodligen anonyma personer?
 
Av den lilla lilla tillfälligheten att Emma gick på toa, ringde jag ett samtal. Berättade min idé och blev hänvisad till någon sorts myndighet. Sagt och gjort, ringde ett andra samtal och tre personer senare pratade jag med en super gullig kvinna som hänvisade mig vidare till ytterligare en person.
 
 
Detta sista samtal gjorde mig så glad, överväldigad, rörd, berörd, lättad och överlycklig att faktiskt tårar rullade ner för mina kinder.
 
 
Denna person har kontakt med ett flertal svenska och utländska familjer med liten eller ingen inkomst. Vi ska tillsammans kunna ge barn och familjer den möjligheten att få en liten julklapp eller hela och rena kläder. 
 
 
 
 
Det jag behöver hjälp med är,
 
 
att få tag på saker som skulle kunna skänkas. Jag kommer senare att meddela tid och plats för själva inlämnandet men BÖRJA plocka ihop det som ni kan tänke er att vara utan. DOCK INGE SKRÄP! Jag agerar inte som brevvika. ;)
 
Tänk er att en enda sak från era barns leksaker kan förändra hela vardagen för ett asylsökande barn som bor långt ute i en by endast med sin mamma!
 
 
 
Kram på er /D

Anns Make up App

Helgen började med en super trevlig make upkväll hos Ann med några andra mammor. Bilderna får tala sitt språk.
 
 
Tack, Tack Tack för allt Ann och resterande fina tjejer! 
 
Lördagen följdes i matchens tecken, jag hade en tuff innebandymatch och N en hockeymatch. Två förluster men ändå min bästa match hittills, för första gången i mitt 24 åriga liv, Captain. Gårdagskvällen avslutades med var sin massage! Inte dumt alls!
 
Tyvärr har det varit en mindre kul helg för vår unga dam, feber och rinnsnuva... Men tuffingen klagar inte. Suppar och papper då löser sig allt ;)
Nu ska jag gå in till stan på skyltsöndag, tror både jag och bruden behöver få lite frisk luft :) Tråkigt bara att snön lyser med sin frånvaro... Jaja, annars hade jag väl klagat på vilka skor man skulle ha om det nu var snö på backen. :P 
 
 
Får önska alla en fin söndag! Stor Kram till er! /D

Givare

Jag och min lilla vakenskit sitter uppe, tittar på fotboll, biter katten i svansen och slappt surfar runt på internet.
Det nya i Rs utveckling är att hon ställer sig upp ibland. Detta resulterade i att jag var tvungen att flytta ner hennes spjälsäng, nu ser hon verkligen ut som en liten apa i en bur :P
 
Behöver inte skriva så mycket idag, bara det att jag verkligen Älskar att massera personer som fyller hela mig med energi! Det räcker och blir över i flera dagar och jag tänker inte vara snål. Gud vad jag ska dela med mig av denna glädje som spritter i kroppen :)
 
Ger lite extra till Ronja som fick uppleva en trött mamma som sedan övergick till en frustrerad mamma som till slut utvecklade ilska mot stackars vakna nattugglan i går natt. Hon blev rätt förskräckt och skulden växte i mig som en snabbväxande ek. Förstår nu verkligen de mammor som alltid är arg och sur på sina barn bara pga att de är trötta och stressade. Är det värt det? Nej! Gör nått åt det då!
 
 
 
Kram Kram och massa energi till er!
/D

Första resan, Mor & Dotter

Min första mamma-dotter semester. Jag och Ronja, buss till Umeå, en massa äventyr. Hängde på mormors jobb och spenderade en helkväll tillsammans med henne. Tre glada och blonda generationer som njöt av varandras sällskap. Mycket prisvärd resa måste jag säga! Speciellt när jag upptäcker (LÄS i Umeå) att min bussbiljett endast kostade 83 kr, en ungdom Piteå - Skellefteå. Du hörde typ 13 mil fel lilla man...
 
Tänk vad fel det kan bli men ändå göra någon så glad! :) Vår natt spenderade vi i Obbola hos mormor Ainas moster. Gästvänligt! Väldigt bra omhändertagna blev vi där, plus inskjutsade till polishögskolan där jag skulle spendera min dag. Lång dag och jag var en trött dam.
 
 
Trevligt att resa och trevligt att hälsa på, men så skönt att återgå till vardagen. Komma tillbaka in i den gamla fåran igen och sen harva på där. Rätt tryggt när fåran är så pass insjunken och djup då vet man att det inte är så stor risk att man råkar hoppa ur och hamna i något nytt spår som är ospårat.
 
 
Jag älskar mitt hjulspår som jag lunkar på i! <3
 
Nu ska jag ställa mig i duschen och sen hoppas att vår dotter vill sova någon gång i natt. (Niklas lät mig sova natten till idag, han tog alla gånger då R vakna till!) GULD.
Inatt är det min tur... :/
:P
 
 
Ägnar en tanke åt min syster också, aldrig kul med en trasig bil, ångesten hälls över en. Men du löser det där!!
Kramar och sov så gott /D och en liten tjej med trött-hicka

En låååång dag

Idag har jag varit ifrån lilltösen 14 hela timmar. Jag förstår att Niklas saknar henne när han är borta 12!!
Jag har varit på en resa till Pajala, en mycket fin resa med snö, fräsch luft, lite vedeldad lukt och en STOR förlust... Dock så är det jävligt mysigt att åka buss. Faktum är att jag gillar det nå så fruktansvärt att jag tror att jag måste åka till Umeå imorgon. Yes 3 timmar till i buss :)
 
Men då ska Ronja få följa med, klarar inte av någon sån långstund borta från henne de närmsta dagarna..
Vet däremot inte vilken tid jag ska åka... har inte bestämt mig ännu, och första bussen går typ 6.30... Vi får se hur trött jag är.
 
 
Nu ska jag iaf vila mina ben, armar och skalle.
Tack och hej. Vi ses!! :) Kramar
/D

Sötnöten

 
Vår lilla vovvekanin.En som älskar att ha sin socka i mun. Hur söt som helst!! Iaf när hon kan somna...
 
Kram på er
 

Motivation eller inte motivation

Kolsvart ute och en eld i kaminen. Vår dotter ligger i vagnen och vilar.
Niklas har precis kommit in efter en löptur och snart är det min tur att ge mig iväg och pumpa igång det som en gång varit muskler.

Mitt innebandylag har match ikväll så jag tänkte vara duktig och träna på eget håll.
Det mesta känns bra just nu, skolan går som på någon slags automatik och hemma är vi lyckliga och glada.
Däremot, jo. För det finns alltid ett MEN, aldrig finns det en familj eller person som är helt lycklig utan några som helst "problem" i olika former.
Ibland kan en text låta så förskönad, en text kan få någon annan att må väldigt dåligt.
Man kan börja tänka åh, jag skulle också behöva äta sådär nyttigt, och jag borde också träna och borde göra de och de...
Men istället för att göra någon liten förändring kanske man istället känner sig jätte mycket mer ledsen och sätter sig framför tvn tuggandes på choklad.
 
 
Jag känner mig djävligt lycklig just nu. Det känns som att mitt liv är precis som jag vill ha det, just nu.
Däremot känner jag mig djävligt trött, känner att jag behöver få en natts sömn utan avbrott för att bli ordentligt utvilad. Sen kan jag rabbla en hel del små "problem" som finns i mitt lyckliga liv. Olika sorters relationsproblem som jag inte riktigt är helt nöjd med, bland annat. Men just NU, när jag sitter här i min soffa och ser elden i kaminen i min ögonvrå och hör hur min dotter sitter och fiser i soffan och jag känner hur min älskade Niklas sitter alldeles tätt intill mig, då kan jag faktiskt ta och trycka bort mina Väl medvetna problem. Och istället fokusera på alla mina lyckliga stunder. Och njuta av det som jag faktiskt har.
 
 
Jag har möjligheten och motivationen att faktiskt ta mig iväg till korpen ikväll för att pumpa igång mina muskler. Det är något som jag tackar för! För den motivationen är ingen självklarhet, jag kan va djävligt lat också.
Men inte idag! :)
 
 
Hoppas att ni njuter av det som ni faktiskt har mitt framför ögonen på er!
Kram och Hej!
/D

Niklas farsdagspresent

Den här texten var till Niklas farsdagspresent.
En text som jag fick inspiration till ca 02.00 en natt då vår dotter inte ville/kunde sova :P
Är det någon som kan lista ut vad han fick?
En liten parantes, Niklas hade inte den blekaste om vad de kunde vara,
jag däremot tycker att det är rätt uppenbart!
 
 
 
Önskar er en fin Farsdag alla fina pappor!
Kramar D

Slipsar och knutar

Jag hat-älskar att vara sjuk!!
 
Överläppen är uppsvälld, jag har små röda flak i huden just under näsan. Maten smakar iprincip ingenting, dvs att jag heller inte känner någon lukt :)
Jag går på alvedon och pussar Ronja med mina torra läppar som inte ens går att forma.
Det är snoret och feberns värld och dess biverkningar.
 
 
Samtidigt som jag passar på att vila har min syster åkt och gjort massa ärenden åt mig. Imorgon är det begravning i Tornedalen. Ronja skulle ha en svart klänning och min sambo en svart slips. Tur jag har henne!!
Igår blev jag också ompysslad av henne, fick äta Siaglass direkt ur burken och behövde bara ligga i soffan hela kvällen om jag ville! :)
En annan kärlek till min smaklöshet, var att jag inte kände den äckliga smaken av c-vitamins brustabletten! :)
 
 
Så kan det vara ibland.. Nu har jag fått i mig något som kallas lunch. Ska lägga min varma skalle mot kudden igen.
Ha en underbart fin dag i det vackra vädret och vinterlandskapet! :)
Kramar D

Lägesrapport

Igår var vi på besiktning av Ronja.
 
5 mån 68 cm 7620 g
6 mån 70 cm 8085 g
 
Varav vi även fyndade begynnelsen till hennes första tand!! :) Det kändes så himla stort att känna den där lilla vassa kanten. Det var som att jag såg på vår underbara dotter på ett helt annat sätt efter det. Som att hon blev ett stort steg äldre på något sätt. Som tur är slapp hon då ha ont. Peppar peppar.
 
Medans Ronja växer och frodas så fylls min hjärna med snor. Febern kom också smygandes och nu sitter man och tycker så djävulst synd om sig själv... Tur jag har många runt omkring som faktiskt också tycker lite synd om mig :P Niklas min älskling gick upp kring 6.00 för att tända en brasa innan jag kom ner med Ronja. Det är kärlek det, när någon värmer min utsida så det känns in i hjärtat!
 
 
Och Niklas den stackarn, han fick spräckt hornhinna när Ronja råkade sticka in sin lilla nagel i hans öga... Så igår blev det ett Akutenbesök för familjen Fahlgren-Nordkvist/Jonsson.
 
Som min mor sa - En familj mitt i livet. Ja, det är vi det! :) Och fan vad vi njuter här mitt i livet! Tidiga mornar, busig katt, glad unge, kalla mornar och en massa kärlek.
Min söta unge har precis ätit sin gröt, jag klär på henne och lägger henne i vagnen. Efter att jag bökat på mig alla mina kläder med mössa och vantar, går ut och ställer mig på bron för att söva Ronja så upptäcker jag att tösen redan sover.
 
Bild från ca 2 månader
 
Underbart. En väldigt trött dam som även har en väldigt trött mamma. The med havtorn och en apelsin sen är det bara att bädda ner sig i soffan :)
Hoppas ni alla får en fin dag!
/D

Halloween på 34:an

Till och med Sally spökade till det! :)
 
Kramar /D

Ljus i vårt hus

Städade frysboxen idag, herregud vad mycket mat vi har som man inte visste att man hade!
Tror inte att vi behöver handla kött på flera månader.. :) Tur man har en riktigt snäll jägare-morfar.
 
Tänkte bara dela med mig stol-updaten.
Sammanlagda varv kvar - 6,5
 
Förstår ni att de tar sig!! :)
Förövrigt blir kvällen lugn på 34:an, jag och Niklas kommer att göra en pumpalykta, tacogratäng äta polly och dricka julmust. Typ, nå sånt. Jag har även gjort en spökgirlang för att få det hela mer effektfullt ;)
 
 
Ljus ska det också va, överallt. Både ute och inne. Undra hur länge ett stearinljus brinner, kanske har hunnit slockna till när Niklas kommit hem... Jaja, för min egen skull då. 
Hoppas ni alla får en fin halloween! :)
 
 
"Spök"kramar /D
 

Päärlig

Tomt i kylen... igen..
 
Niklas har jobbat två nätter plus varit i överkalix och spelat hockey den tredje natten. Detta innebär att jag har tänkt åka och handla i tre hela dagar. Det är ju djävligt lustigt att kylen är lika tom fortfarande...
Kan detta betyda att det oftast är Niklas som handlar, eller att jag har haft extremt fullt upp dessa tre dagar..
Förmodligen bådeoch.
Så idag är dagen då vi kommer att ha bregott och hårdbröd i vår ägo igen. Härlig känsla det där!
 
Däremot har jag skrivit på en handelslista i dessa tre dagar. Det mina tankar for kring var detta med veckomatsedel. Ska man kanske ta och bestämma vad man ska äta och handla för hela veckan.
Har förstått att många gör olika, handlar för två veckor, köper Linas matkasse, handlar för 5 dagar, handlar för 7 dagar... osv.
Jag grubblar lite på vilken metod som skulle passa bäst i vår familj.
Jag vill ha en metod som är snabb, billig och rätt enkel. Inte så många steg där man ska hacka det, och hacka det. Sen ska man ju gilla maten man gör, har en liten kräsen man, eller pärlig som Amalia säger åt han ;)
Så där ströks Linas matkasse. Därmot gillar jag oftast någon av de fem rätter som finns i Ica kvantums reklamblad, eller dvs, Niklas skulle kunna tänka sig äta de rätterna :P
 
 
Man kan ju kanske prova en vecka och se hur det känns.
Det jag vill ha bort är - Oj vi har inte tagit fram något från frysen, Äh vi äter korv och makaroner igen. Förresten, vi kan variera oss och lägga till ett stekt ägg!
Eller, vi lagar middag men Oj, det blev exakt två portioner...(eftersom vi portionerar upp exakt två) Resulterar i att ingen av oss har någon mat dagen efter till jobb eller skola...
 
Sen är det ju bara en bonus att det blir lite billigare (man åker inte på Sunes en gång i veckan)
Och framförallt, det blir extremt mycket nyttigare än cpkorvarna!!
 
 
Ja, nu har jag bestämmt mig, jag ska väcka min vilande karl och planera veckans matschema! :) Så himla mysigt!!
Om nu någon skulle ha en mega smart lösning, där allt bra som man bara kan tänka sig finns med i detta oändliga middagsproblem. KOM MED FÖRSLAG! ;)
 
Kramar på er middagsmänniskor
/D

RSS 2.0