En årstid att begrunda

Björkarnas årstid
 
Glad, det blir jag när de gula löven lyser på träden.
När några av dem hellre har valt att dansa på vägen.
När det är dunkelt ute fastän det är mitt på dagen.
När skenet av lampora utomhus lyser
och jag sitter med ett stearinljus och myser.
Ro får jag av regnet som smattrar mot taket,
likt glädjen jag får av ett skrattande barn som ligger vaket. 
Sitta ihopkurad i soffan med en tekopp som värmer mina händer.
Höra elden spraka i kaminen och drömma mig bort till varmare länder.
 
 Det är att välkommna hösten för mig
jag gör gärna, denna resa tillsammans med dig!
<3
 
 
Och många många fler :D
Kramar /D

Kabeltrummor och lapp-överkast

Dagarna rullar på för fullt. Mina veckor är just nu som en tom kabeltrumma som jag står på, eller rättare sagt springer på. Jag måste göra det så den inte stannar då tappar jag balansen och faller.
 
 
Veckorna rullar på med skola, innebandy och jobb försöker även klämma in min familj. Till helgen däremot, då kommer Gudmor Amalia på besök, det ska bli super mysigt! Skönt med helg så man kan ladda upp inför kommande vecka. Snart är det jul gott folk! :)
 
 
I mitt huvud är det däremot en helt annan fart, ibland väldigt speedat och ibland i drömmarnas värld. Det som snurrar omkring mest är inredning... Nytt, gammalt, bytt och omgjort. Måleri hit och spraya dit, bygga de och kapa det... Allt detta är som sagt i huvudet mitt. Inte kommer jag då till skott... Men försöker med en sak i taget :) Slutföra påbörjade projekt är något som jag verkligen försöker att bli bättre på :)
Påtal om projekt, undra om jag visade er slutresultatet på lapp-överkastet?
 
Något som jag försöker slutföra nu är tackkorten till dopet, har gjort ca 10 av 23. Har handlat mer material idag så nu ska det pysslas när ungen sover och karln är på jobbet :P
Imorgon väntar mamma bootcamp nr 2, det längtar vi till!
Kram och sov så gott mina vänner!
/D
 
 
Hittade inte den sista bilden av det färdiga resultatet :P Får ta en ny bild och lägga ut senare :) Fint blev det iaf efter många timmar och mycket slit.
 
 
 

Gynnsam gest = Positiv kjedjereaktion

Jag verkligen älskar såna positiva kjedjereaktioner. En sån kjedja kan göra ens dag underbar trots en helvetes morgon!
 
Jag hade en tid bokad med en läkare, kommer dit och besöket kostar 270 kr. Jag tappar hakan att det ens kostar något över huvudtaget eftersom det inte är jag själv som valt besöket..
Träffar berörda läkaren och efter 30 sekunder konstaterar han att det inte behövs göra nått. Med andra ord, det har aldrig funnits något problem från första början.
 
Kommer ut igen till kvinnan i receptionen och berättar allt från början och trycker på att det är väl fruktansvärt onödiga 270 kr!! Tål att tillägas att jag inte var speciellt glad denna tidiga morgon, kom ihåg läkarbesöket 23.30 kvällen innan. De drabbade inte bara mina planer utan även min klasskompis och stackars Ronja som blev uppsläpad väldigt tidigt på morgonen.
 
Kvinnan som istället verkar haft en väldigt bra morgon säger lugnt och sansat. - Då sätter vi 0:- på din faktura

:D
Oj vad glad jag blev! Hon gjorde verkligen min dag. Sedan när jag kommer till bilen sker mina handlingar som per automatik, jag frågade en nyanländ äldre man om han ville ha min parkeringslapp som skulle räcka en timma till. Han blev väldigt tacksam, om än det bara handlade om 5 kronor.
 
Men jag sträckte på mig lite extra och blev lite stoltare över mig själv som medmänniska.
Tänk om denne herre i sin tur hjälpte någon annan behövande denna dag och detta så småningom spred sig vidare. Det är väl en underbar gest, och lika underbart att ta emot en hjälp som att ge.
Jag tackar kvinnan i receptionen enormt för hennes handling!
 
 
Tänk vad underbar värld vi skulle leva i, om alla tänkte på morgonen när de steg upp. - Idag ska jag ge en hjälpande hand till minst en person. Känns som en sagovärld. Men dock så tror jag att det är genomförbart.
Man kan bara börja med sig själv.
 
 
Idag ska jag göra en handling som är gynnsam för någon annan än mig själv! <3
Puss & Kram
/D

God natt har jag sagt

Innebandyspelande morsa som studerar, så var det ja. Innebandyn tar upp mycket tid... Träning i fredags, söndags, idag och imorgon. Men kul är det!
 Skulle inte fungera utan all hjälp vi får.
 
 
I går städade vi bodan. De känns verkligen som att man har städat inne i sin kropp. Lite lättare på något sätt. Tänk när den var fullproppad med saker och man visste att sätter man en till grej uppe på den högen, då tippar berget..
Vi tog nog ut varenda pinal från den, och sedan började vi om och satt in allt på nytt. I sommar och vinter ordning. Så nu är trädgårdsmöblerna längst in och sparken, pulkan och spaden närmast dörren :) Det blev en liten hög med skräp ute på gården också. En såndär -vi.har.höstrensat.bodan.skräp- Sedan finns det några av sakerna som är ute till försäljning. :)
 
 
Tänk när den bodan var full, varje gång man tittade ut genom fönstret, var på gården eller kom hem med bilen så drog man en djup suck.. jaa, den där bodan Borde man ju ta tag i någon dag, sen hängde huvudet en decimeter längre ner och axlarna var hårt nedtryckta av ett "måste".
 
Men nu! Nu är det istället med glädje som jag ställer mig och tittar på bodan. Får ett leende från öra till öra och tänker -Oj vad skönt att den är fixad inför vintern!!
 
 
Nog om denna underbara boda som rymmer allt mitt "skräp"/skatter som jag drar hem.
Tillbaka till mig, samlardrottningen.
Jag sitter i mitt nattlinne, har ätit en Djävligt sen middag, hunnit duscha men med tre avbrott då min kära dotter vaknat och gallskrikit. Tillslut fick jag be våra spöken att sluta nypa henne så hon fick sova ifred. Och vet ni vad! Det funkade :D

Jag kommer att slockna som en stock (konstigt uttryck förresten..) Men god natt på er alla fina människor!
Massor med kramar från en trött innebandyspelande morsa som studerar. /D

Upptäcker sig själv

Idag har Ronja upptäckt sina stämband, hennes prat övergår i något hästliknande läte. Hon prövar olika tonarter som hon upptäckt att hon kan framkalla med hjälp av ljud från munnen. Vilken underbar utveckling, detta är ju en tidig början till deras tal. Tänk att få kommunicera med vårt gulliga Lilla liv. Tänk att få höra hennes vilja, önskan, frågor och svar :-) det längtar jag till! Nu vill det lilla livet ha mat efter att ha sovit från 21.30 tills nu :-) Kram och god natt på er :-) /D

Motivation och en massa kilon

Träningsmotivationen som "nybliven" mamma
 
Min motivation är sådär...
När man är gravid vill barnmorskan att man går upp minst 12 kg. Allt de rasar under förlossningen och sen när/om man ammar. Jag gick i nio månader och tänkte, att alla kilon utöver dessa 12 kommer jag att måsta kämpa bort. Gissade även att självförtroendet inte skulle vara på topp som nyförlöst och slapp mage.
 
Jag ansträngde mig därför lite extra för att inte falla in i något gravidsyndrom eller cravings och vad nu allt kan heta. Jag gottade mig rejällt ibland men försökt då att promenera eller på annat sätt balansera intaget i jämförelse till hur mycket jag rörde mig.
Sammanlagt gick jag nog upp 14 eller 15 kg, varav ett par 5 eller 6 kg försvann första dagarna efter förlossningen. Sedan hade jag resterande kilon som motivation till att inte ta den extra bullan.
8 veckor efter förlossnigen hade jag gått ner alla mina 15 kilon. Men inte av att ha legat på latsidan och käka godis. Jag har verkligen försökt röra mig i den mån förmågan fanns och inte äta så mycket onyttigt.
 
 
Nu däremot vill jag kunna hålla min vikt, kunna unna mig pizza, hamburgare, glass, fika och godis utan att åka upp till min standard (oönskadevikt) 71kg. Därför gott folk, (det är nu jag kommer till skott med det jag skulle babbla om). Därför vill jag försöka hitta motivationen till att träna. Trots att man helst bara vill ligga hemma i soffan och snusa på bebis. Trots att man hellre tar någon timma och pysslar eller fixa och dona hemma :P
Det är BARA lathet att inte studsa upp tidigt på morgonen och ta den vanliga lilla morgonjoggen. Innan bebis eller karl hunnit vakna. Eller? Ser verkligheten ut så på Floragatan?
 
Njaa, lägger unge mellan 21-23... vill gärna ha en liten timma med karln framför tv:n och surra om livet, dagen och framtiden. Orkar man upp före fan då?? Nä.
Så nu, Nu har jag fått en massssa inspiration av min frissa.
Jag har infört mamma bootcamp i Norrf!
Nästa mammaträff kommer att vara i Norrfjärden på Elins äng, där kommer det att finnas ca 13 stationer med allt från plankan, upphopp, bildäck, draken, hopprep, ryck och barnpassning. Givetvis använder man sin egen 8 kilos klump som vikt till de stationer som kräver lite extra ;)
 
Herregud vad jag kommer att kunna gotta mig i godsaker :D Det här var nog veckans bästa förslag faktiskt, motivation genom andra mammor, träning med bebis och frisk luft!! Ohhhh jag är i mammahimlen!
 
 
Nu ska jag umgås med min familj, jag och Ronja har varit i Skellefteå idag. Vi har haft främmande av barndomskamrat, jag har varit på innebandyträning, Niklas har lämnat Ronja i sporthallen och åkt på hockeyträning. Nu är vi äntligen samlade igen :)
Puss och Kram
/D
 

Min nya look

 Mitt nya hår :) Aldrig färgat, aldrig gjort något, men nu har jag hittat en sak som passa mig :)
 


 
Förebild och efterbild!

4 timmar på Cau, det här har ju blivit en dålig vana ;)
Dagen idag har annars bestått av paltlagning som jag bjöd på mammaträffen. Rask promenad till bästa playlisten och lite "jobb". Sövt lilltjejen till hennes egen playlist, en blandning av vaggvisor från bland annat Carola. Sötungen!
 
Imorgon ska vi till Skellefteå och redovisa :)
Kram och hej leverpastej!
/D
 
 
Ps. gillar ju egentligen inte att avslöja såna här förändringar på bloggen, vill ju ha kvar det sociala livet då man möts öga mot öga. Men jag har lovat en bild till min mamma som inte kan möta mig öga mot öga ;) .Ds

Vardagsnjutning

Idag kunde jag inte bestämma mig om jag skulle skriva om
 
Träningsmotivationen som mamma
En bra hårfrisörssalong
Eller människor med bra självkänsla
 
 
Idag väljer jag En bra frisörssalong. I morsdagspresent fick jag ett presentkort hos en frisör.
Första tog jag i början av Juni, en underbar 1 ½ timma där jag slappnade av helt och hållet med vetsakapen om att mitt barn hade det bra med moster C. Jag fick den bästa tänkbara behandlingen man kan få på en frisörsalong. Lite klippning och surr med en trevlig tjej, sedan gick vi till ett enskilt rum där jag fick sätta mig i en massagefotölj.
Lugn musik spelades i bakgrunden och shampoo, balsam och hårinpackning masserades in i håret. Sköljning och torkning, fortfarande med huvudmassage.
 
Helt underbart!! Jag är en lite snål/ekonomisk tjej och byter gärna massage mot en klippning. Hittar jag ingen som vill byta låter jag hellre bli att klippa mig. Inget jag är stolt över, men håret är inget jag har prioriterat..
Från och med nu har jag ändrat på detta! Behandlingen jag får på Cau & Co är helt klart värd de ca 350 kr som en elevklippning kostar!
 
 
Igår var jag tillbaka hos dem, återigen var jag som en ny människa efteråt.
Nu är det ju inte bara massagen som gör att jag gärna går tillbaka, utan även en väldigt duktig frisör.
Denna behandling kanske inte faller in i smaken för alla. Vissa kanske vill ha en 20 minuters klippning, springa iväg på lunchen och tillbaka till jobbet så snabbt som möjligt.
 
Men för mig passar de utmärkt! Har bokat en ny tid redan imorgon :P Men de får bli en överraskning vad som ska ske med mitt hår :)
 
 
Ni får ha en fin dag gott folk!
/D
 

Tårtblandning

Vår underbara duschade igår, kan-själv-syndromet har infunnit sig tidigt :)
 
 
 
Sen har jag rensat lite i källaren, hittade allt ifrån dagböcker till små lappar, brev och ett gamalt foto som var utskrivet. Förmodligen hade jag detta kort upphängt i skåpet under den tuffa högstadietiden ;)
 
 
Nog är vi oss lik :)
 
Efter detta bjuder jag på en bild av vår vackra tjej!
Plus tårtorna som jag gjorde till Cissis 20 årsdag :)
 



 
Puss och kram
/D
 

Bra mamma vs dålig morsa

En natt med en katt.
Det är ingen vanlig katt som gillar fåglar
utan det är en Sally som gillar Rally!
 
 
Morgonbestyren är gjorda. Väckt lilltjejen ur hennes skönhetssömn, hon har ätit sin morgongröt och sover nu sin förmiddagsvila ute i vagnen. Känner mig som den exemplariska mamman när jag klär min dotter, lägger henne i vagnen och går en liten morgonpromenad i den härliga höstmorgonen. Till min sköna sång somnar R sakta in.
 
De dagar då jag inte är en exemplarisk mamma det är, då Ronja inte fått känna på friskluft på hela dagen. Då vi sover till 12.00 och inte hinner äta gröten hemma, då vi knappt hinner byta från pyjamas till vanliga kläder. Man kastar ner en blöja i handväskan och ber till Gud att det inte är en bajsdag just idag.
 
 
Rutinerna måste bli ett faktum, därför har jag nu i flera dagar i sträck slitit mig upp innan kl 10.00. Hunnit äta min frukost och sedan gått upp och slitit upp min dotter. Jag försöker planera det så att vi ska hinna äta gröten och klä på oss dagens outfit innan dagens alla planer.

Men frågan är om lilla Ronja är en olyckligare tjej bara för att hon får vakna på ett helt annan ställe än hemma iklädd endast pyjamas? Är hon en olycklig tjej trots att hon alltid får vakna upp med någon av de två personerna som hon älskar mest i hela hennes värld. Mamma & Pappa.
Tror ju inte det. Rutiner, Ja visst!
Men samtidigt är det väl kärlek, ömhet och beröring som är huvudingridienserna i ett barns liv.
 
Detta är min utgångspunkt iaf. Hittills har vi en djävligt trygg dotter och det är min enda önskan att det ska få förbli så. :)
 
Nu ska jag göra ett ryck i källaren, fortsätter med gårdagens "måsten". Blev en heldel gjort, tack vare en snäll barnvakt :)
Massor med kramar från en ibland helt perfekt mamma och ibland en riktig skitmorsa.
<3 /D
 
Min älsklingstjej med en kondommössa på skallen :)

En björnunge i min famn

 Idag har varit en sån där totalt onödig dag. Känns som att man hunnit med en hel del och samtidigt inte gjort någonting alls. 
Vi har haft bajskalas, grötfrukost och varit i väg på ett möte.
Gått över med en prinsesstårta till grannarna och ägnat lite tid i den bortglömda våningen.
Alltså i källaren, Niklas har sågat av 4 ben från ett bord som så småningom ska sättas fast på ett benlöst skrivbord.
Jag har staplat upp ved och städat i det totalt bortglömda rummet. Våran älsklings tjej låg på nymattan och var totalt nöjd över situationen med en leksak i famnen.
 
 
Idag har jag läst en liten notis som min mamma skrev om min barndom.
"Sitter snällt och leker, roar sig själv, är väldigt duktig och ansvarstagande. Tar hand och sköter om sin lillebror. Lärde sig själv att cykla vid 4 års ålder. En väldigt glad tjej, en solstråle som sprider glädje."
 

Dessa ord är precis såna jag skulle använda på min dotter. Frågan är om det är positiva saker eller negativa? Måste man vara så j*vla duktig hela tiden... Kan man inte få vara okunnig och glad? Kan det inte vara bra att vara barn långt in i tonåren?
Eller fanns dessa egenskaper hos mig utan yttre påverkan? Eller lärde jag mig att vara ansvarstagande tack vare alla djur vi haft? Hade jag lärt mig att visa respekt och ta hänsyn i en uppväxtmiljö utan gris, häst, hönor, hundar, katter och kaniner?
Ibland blir det att grubblar över såna här ting..
Det roliga var att när jag satt mig vid datorn hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva idag.. :P
 
 
Nu sover min dotter i min famn, jag ska följa det exemplet och vila mina blå i någon minut.
Intressant att sätta sig ner och reflektera över sin egen barndom.
 
Kramar på er!
/D
 
 

Svettigt värre

Min dotter var underbar på skolan igår, hon är en snäll själ som inte grinar och skriker. Kanske vi gör ett bra jobb som föräldrar så Ronja känner sig trygg och inte har behovet av att skrika och gråta...
 
 
Det var nog en sån där perfekt dag igår, kommer hem, äter lunch, lagar en annan lunch till min skogshuggare. Surrar lite med samme man, vilar när N gör middag och åker på säsongens första innebandyträning.
Glömde jag skriva att vi spelar i division 2!!! jaja, det är bara att träna och träna och träna. Nog blir vi/jag bra tillslut :)
 
Fystestet avklarat, nu ska jag bara träna så inni norden så resultatet har förbättrats till julens fystest!
Igår fick vi även ett par 7 inter sportkassar med kläder och leksaker till lilla Ronja. Jag är i mammahimlen!! Tack snälla Annikas pappas barnbarn ;)
 
 
Nog surrat, nu ska jag gå upp och ge min dotter en sluring innan jag beger mig till Skellefteå. Pappa och Ronja ska ha quality time idag :)
 
Kram och Hej!
/D

Hej termin 4 av 7

Tillbaka till rutinerna. Upp relativt tidigt och i säng innan 00.00.
Matlåda ska packas från gårdagens middag, dock så måste vi anstränga oss för att komma ihåg att göra en extra portion.
 
Min bebis ligger fortfarande och sover givetvis, men om 20 minuter ska jag väcka henne för att ge henne lite frukost. Idag på kursintroduktionen och examinationsinformationen ska lilltösen med, kommer att gå galant. Apansson bla är med så hon ska bli sysselsatt :) Imorgon däremot ska hon vara hemma med pappa!
 
 
Första skoldagen och man drömmer givetvis att man inte hinner i tid, eller att man försover sig. Och av någon konstig anledning så är jag alltid i Pålberget under dessa drömmar...
 
 
Idag är det förresten mycke nytt som händer, jag ska på första innebandyträningen. Fystest.. Ska dricka mycket vatten som uppladdning :) Men känner mig i bra form, så det ska nog gå vägen!
 


 
Kramar D

Sötnosar

Tänkte dela med mig av lite dopbilder :)
 



Riktigt fina bilder med fina människor på!
En underbar dag som vi inte kommer att glömma.
 
Kram och godnatt
 

RSS 2.0