Valborg

Valborgshelgen är här! :)


Veckan har gått fort, massor att göra och tyvärr så har läsningen blivit åsidosatt... Men man måste ju ha pengar också..
Idag ska min kära grupp träffas på bibblan, vet inte hur länge vi blir där. Men det ska prov redovisas om missbruk och disskuteras om kriminalitet. Kommer att bli väldigt intressant som vanligt :)


Nu väntar jag på min massagekund, och senare ikväll bär det av till Tällträsk. Våran renovering kommer att stå still ett tag fram över. Men vi har ju ingen bråska, allt har ju ändå gått snabbare än tänkt. Valborgs kommer alltså att firas med svärmor och hennes karl plus Niklas morbror. Fint väder och god mat, två hundar som älskar varann. Alla är välkomna som önskar och råkas ha vägarna förbi ;)


Ha en fin helg mina vänner :) Kram KRam


I väntan på visning

När man har ett drömställe klart, och det fanns bara ett enda till i hela Piteå som man har gått och spanat på i månader... men lämnat åt dess öde. När de då också blir till salu, vad gör man? Eller är det ödet att de blev till salu just nu?

Vem vet.. Vi får se...
+ och - listan är gjord iaf och dagarna räknas ner.



Pirrrrrr blandat med magknip, hatar när man måste välja Stooora saker.
Kramar Desirée


En nyvaken humla... Zzzzz

Har inte riktigt haft lust till att skriva någon uppdatering. Men den här tiden på morgonen närmare 06.35 har jag en massa lust och ork till att skriva ner några rader om mitt liv på Källbogatan.

Påskupdate kanske inte vore så dumt, Vi spenderade våran påskledighet i älskade Tällträsk. "Stugrenoveringen" fortskred, och solen lyste precis som i övriga Sverige även på oss. Fullt med vuxna, ungar och hundar, alla rymdes och alla blev mätta och belåtna. Underbart! :)
Vi fick långväga besök på måndag av min käre bror, syster och svåger. Oj så trevlig påsk det här har varit! Vi har en riktigt trött hund här hemma det tycker jag säger allt. Då har vi haft roligt ;)


Tillbaka till vardagen, pluggandet och motionerandet. Förutom de så hade jag lite bed and breakfast utan bed igår morse. Det var så trevligt att få besök av både min mor och av Linnea men av någon slump hade ingen av dem ätit frukost... Hm. haha :P Det var då riktigt trevligt med sällskap till frukosten tidigt en tisdag morgon. Vi började skolan först 15 så jag hade verkligen tid med det ena och det andra under dagen.

Slutkörd efter föreläsningen... middagen var serverad av min underbara karl som vanligt. Sen var de soffläge.
Idag börjar vi tidigt ist... trött som en humla på våren...
Jag är chafför så det är bara att pallra sig upp, missbruk 2 timmar. Sen racerfart hem för att massera på El Korpen.


Förövrigt så tror jag att det är Onsdag idag. Lev å må mina kära vänner!
Kramar D

Hej då tredje hjulet!

Igår lämnade vi tredje hjulet på kallax med en tår eller två i ögat... :´(


Fick gooo middag hos Ns mormor så då blev man genast på bättre humör. Men de två veckorna med Amalia har varit suuuuper suuuuper bra, längtar till nästa gång vi ska ses!


Idag fortsätter det mysiga/roliga, det bär av till Tällträsk över påsk. Fortsätter med våran lilla söta sommarstuga :) Men annars bara vara, som man är riktigt duktig på där! Jag längtar! :)
Min andra halva av famlijen drog till Armasjärvi över påsk... :( Får inte fira den med dem... 
Men nu är det frukost som gäller, the´t har väll kallnat vid det här laget ;)


Massor med varma och goa Påsk kramar!


Flyttfirman D.ab

Hej Hej folkens! :)

Idag har vi varit på en två timmars lektion i Skellefteå som handlade om missbruk i Medier. Intressant hur synen har varit på missbruk under 70, 80 och 90-talet. Olika debatter om missbruk, nya lagar och tvångsvården.
Hem till lunch och hann träffa Amalia innan hennes jobb.


Sen har jag och Cissi packat fulla saaben med kartonger, mattor och böcker. Mat-stopp på källbogatan. Niklas är ju en underbar människa som fixar så att vi får i oss nå mat mitt i flyttartagen. Sen ska vi tillbaka till Eva och fortsätta packa, men då har vi ett släp iaf. Vi flyttar så mycket vi hinner idag. Resten får vi ta imorgon och på onsdag! :)


Ha en fin dag i blåsten! Kramar D

Fam. Fahlgren Nordqvist och Jonssons stuga

Helgens projekt har varit att renovera den underbart söta lilla stugan som våran lilla familj har fått av Svärmora :)
Så härligt väder, sällskapet och våra mattider :P

Vi har verkligen hunnit mycket på två dagar, rivit ut en garderobsvägg, som jag var helt säker på att vi skulle hitta ett lik i! Men det var bara en murstock som de hade byggt för..
Sen har vi flyttat Allt från "stora" rummet till det lilla rummet. För de krävdes det två expert-packare. Check.
Sen slet vi ut golvmattan, gick fortare än väntat. Efter det gick vi lös på väggarna. Alla fem lager av tapet åkte ner! :P Niklas med en kofot i högsta hugget och jag med en hammare. Oslagbara! Idag har vi flyttat allt bråte till den blivande majbrasan och rivit ut taket. Eller den tunna skivan som var över det fina trätaket. Så summa summarum, Under all fasad så hittade vi ett super fint trägolv som ska slipas en aning och "målas" vitt. Trät ska ändå synas. På väggarna ska det upp en tapet, och taket behåller vi men ska slipas lite och "målas" vitt. Bagarungnen ska givetvis stå kvar och den gamla järnspisen tills vidare. Detta kommer bli riktigt fint! Jag har hela interiören klar i huvudet ;) Midsommar är vårat mål att iaf kunna sova där inne. :)

Här kommer helgens bilder och bildutvecklingen av stugan







Lilla rummet, rakt fram när man kommer in


Det är ingen garderob under de två bortersta hålen... Lik i garderoben!


Det var bara murstocken :P




Stora rummet, efter att vi röjt en hel del





























Svanar = Vårtecken = Vårkänsla

Hoppats att ni har njutit av bilderna precis som vi njutit av helgen! :)
Kramar D


Gårdagens sjal, dagens överraskning

Men har jag världens gulligaste lillasyster!!!?? Hon ringer mig och säger att hon ska ge mig en sak idag... Jag säger Busunge åt henne, det ska du inte alls det!

Men hon ljuger för mig och säger att det bara är en teckning, vi svänger förbi hemma hos dem, och vad får jag! Sjalen som jag inte kunde köpa igår pga min student ekonomi, men som jag verkligen verkligen ville ha! Bättre syrra får man leta efter. Då har hon och mamma gått på stan idag, sjalen är kvar (fast det bara fanns en kvar!) :) Och hon köper den åt mig. Vad ska man ge tillbaka till en sån underbara tjej? Hon är värd Guld och Gröna skogar!


Idag är väl en riktigt bra dag!? Massor med kramar D

Vårtecken

Hej Hej :) Helg igen!

Färjestad blev de slutgiltiga mästarna tillslut... Då har jag en glad sambo fram till nästa säsong kör igång ;)
Ikväll bär det av mot Tällträsk, Sambo, hund och tjej inpackade i bilen.
Först ska jag ha en riktigt lång skoldag i Skellefteå, Medikalisering och Barn i behov av särskilt stöd. Två saker som kommer på nästa tenta..


För övrigt, väderprognos, solen skiner och alla är glada.
Speciellt Isa hon såg nämligen årets första Hasse igår!! Samtidigt som jag ser en stjärna falla. Det ni! Vad mycket man kan se när man är ute sent på kvällskvisten ;) Jag tycker nog att det är ett vårtecken, Hasse och Svanar!

Nu är det vår!!!
Kram Kram Desirée

Satin, Kyckling och Hockey

Shopping och Sushi var helt klart värt att skippa skolan för! Fint väder god lunch och Shopping på riktigt :)
Jag och Niklas fick ju en underbar present av Schohalia för att hon skulle bo hos oss två veckor. Nämligen satin påslakan och örngått! Därför shoppade jag satin lakan för hela slanten idag. Ni som inte har satin, KÖP de! riktigt härligt och svalt. känns som att sova på hotell :) Vilken vardagslyx.


Dessa fick vi av Amalia, vita med ränder på. Fräscht!

Sen så tror jag att jag än en gång slår världen med häpnad, jag har blivit ägare av ett par beiga Chinos från Vila.

 
Det ni! jag är super nöjd iaf! :)
Nu är det bara ett par svarta sneakers som jag efterlyser. Såg ett par marin blåa Fred Perry på Scorett de ska jag prova nästa gång jag passerar GAllerian. Sen gick jag även in på den nya affären I Like vilken gudomlig affär! I Like verkligen! Den affären ska jag verkligen råka passera igen. Speciellt ett jätte jätte läckert plagg från Sisthers! som sagt, i like!


Amalia jobbar kväll, så jag och Niklas hade en middag på Tu man hand. Den blev jävligt god om jag får säga det själv! Agnetas recept, Kyckling i tortillas med en massa grejs i, :P Gott! Nu ser vi, hm jag ser hockey. Min arbetsmyra till karl har somnat redan efter första perioden.. hehe, han vakna då precis när Sm-mästarna gjorde mål :P

Lev å må, och hälsa den andre också, som min morfar brukar säga :) Kramar D

SS imorgon!

Familjemiddag på Herrgår´n avklarad!

God mat nå djävulst, och verkligen god service ;) Annars har jag varit i skellefteå halva dagen, sen grupparbete/pararbete andra halvan.
Nu sitter bruden och jag med var sin dator i knät och karln min är ute och joggar med vovven :)

Imorgon har jag tagit "ledigt" från mina två föreläsningar, jag ska ha quality time with my girl! Det blir SS för hela slanten, Shopping och Sushi :P haha!
Nä nu ska jag öppna boxen. LEv å må!
Kram D

Pigg som en nötkärna

Morrn Morrn! :)

Vaknade med en tennisboll i halsen, kändes så iaf. Peppar Peppar så blir jag inte sjuk.. Skulle väl vara konstigt om jag skulle bli det nu, när jag inte har varit det på år och dar.


Vi har våran lilla inneboende fortfarande, härligt att få ha en "vardag" tsm igen. Var längesen sist. Kändes ändå som igår :P
Dagarna går väldigt fort nu, igår tog vi en lång promenad och middagen blev inte serverad förrän kl 19.30. Niklas åkte på bio med lillebror Marcus och vi gick och la oss :P Trötta brudar!


Idag är en annan dag, jag börjar inte förrän 13 i skellefteå, så jag har varit som en sengångare på morgonen. Niklas är också ledig idag så vi har bara varit. Och de är inomhus, när det är så grått väder ute... Jag kommer hem rätt sent idag, och då gissar jag att det är middag på bordet :P hehe Och sen en hockeymatch som väntar. Nu ska Färjestad ta de gul-svarta!!!

Kram Kram och ha en bra dag! /D

Bilder från Jörn






















En måndag i April

Igår hämta vi min lilla solstråle på Kallax och gjort henne hemmastadd så hon ska trivas här hos oss.  :)

Idag kommer det btw bli riktigt fint väder, så passa på att vara ute, vi får se vars våran dag leder, först bär det av mot Skellefteå för en föreläsning om Barn, anknytning och utsatta barn. Kommer vara intressant nå Djävulst! :)


Ha en bra dag, (Jörn bilder kommer inom kort ;))
Kramar D


Asfaltsnötning

Efter 1 timma och 40 minuters asfalts-nötning är jag äntligen hemma. Min huskarl stod med maten redo gång nr 2 idag. Gott Gott!
Nu är väskan packad och snart bilen tankad. Det bär av mot Jööörn för min del. :) Måste jag säga att matväskan är större än klädesväskan :P haha


Jag ska även ta med mig lite böcker så jag kan plöjja igenom några sidor om jag får en minut över :)
För övrigt, match på Lördag. Går ej att missa! Jag är just nu Färjestads-fan! Har blivit konverterad ;)


Hoppas att alla andra får en super bra helg! Vi går mot ljusare tider folkens! :)
Kramar D

Verldens minsta dator

jag hitta formodligen verldens minst dator igor ner vi stedade! det var po tiden innan dessa flashiga mobilerna kom :) hehe so nu sitter jag po internet, fast bara po rasten vi har so intressant lektion. om kultur identitet och etnicitet. Funderde po  att vara hemma i morse var trott som i graven, den plikttrogna i mig okte till skelleftea idag.

Denna efterlengtade fredag er her, kommer tyverr vara utan min darling i helgen.. men man kan ju lengta till sondag do vi ses igen! och absolut till po sondag kl 16.15 :)
ha en bra dag gott folk! kramar D


Biblioteket, Jörn & Kallax

Föreläsningarna igår var väldigt intressanta! Nu vet jag hur ja ska behandla ungdomar och vad som är viktigt för att hålla ihop en familj. Nyttigt!


Helgen närmar sig med stormsteg, imorgon är det Fredag som säkert ingen har missat. För mig bär det av mot Jörn, där ska jag spendera helgen i slalombacken. Både på skidor och på rumpan, jag ska nämligen mest bara sitta och njuta av solen (för sol vet jag att de kommer bli) någonstans i backen med lite varmchoklad med punch i ;) Göra upp en liten eld, grilla lite korv och marshmellows. I min tankebubbla ser de ut så! :) Sen får vi se hur det blir i verkligheten. Åt det hållet iaf :P

Däremot så vet jag i verkligheten att jag ska till Kallax på söndag 16.15! :D
Och att jag ska ta och cykla till biblioteket nu för en av våra underbara gruppträffar.
Det kommer bli fint väder idag också, så passa på att vara ute i solen, så ni får lite energi.
Kram Kram D

Livsnjutar´n

Föreläsningen igår var väl sådär, tyvärr... Intressant men onödig. Vi åkte bil två timmar för att sitta och lyssna på en föreläsning 2 timmar (varav sammanlagt 30 min rast) Efteråt säger läraren, det finns ingen litteratur till detta ämne, de kommer heller inte på tentan. Så han sa iprincip ni har kört hit och suttit och lyssnat på min blandning mellan polska, västerbottniska och tyska helt i onödan. Tråkigt att slösa den fina dagen på de!

Men de tog jag igen när jag kom hem! :) Vilket underbart väder. Ja packa mig en ryggsäck med ved, liggunderlag, korv, kniv och tändare. Tog hunden i kopplet och gick upp på grisberget. Av alla massutskick jag skickade att jag satt där, så var det bara En som kunde. Inte vem som helst, en djävulst trevlig liten kvinna! Gud va mysigt det var där, livskvalité skulle jag vilja kalla de! Eld och korvlukt och se hunden springa lös. Aprils underbaraste stunder! De lär inte bli sista gången! De kommer fler tillfällen för er som missa de :)


Nu ska jag snart bli upphämtad av min privatchafför. Det bär av mot Skellefteå för en heldag med två föreläsningar. En om Familj och den andra om Ungdom! De kan man inte missa. Tror att de kommer bli super super intressant!

Haha, måste väl kommentera vädret, är det inte det här som bevisar att vi är i Aprilmånad? :) Härligt med snö, då finns det snö i backen i Jörn och förhoppningsvis så kan vi köra skoter i Tällträsk Påsk! :)


Snökramar /D

Socioekonomiska indelningar och Match!

Hallo Hallo! :)


Oj vad veckorna går fort... Tisdag idag, det innebär avresa mot skellefteå om ca. 26 minuter. Vi ska få lyssna på en föreläsning om Klass och Socioekonomiska indelningar. Kan bli spännande, det återstår att se. Vet inte riktigt än vad det handlar om... Säkert nått intressant!
Men tyvärr är det en sån onödig 2 timmars dag, så man är hemma lika fort som man for... Så när jag landar på Källbogatan ska jag göra bort lite skoluppgifter. Sen massera och ladda upp inför match! :) Frågan är vem jag ska hejja på?


Nu är det iaf bara 5 dagar kvar!!! <3


Ha en fin dag! Kramar D


Fest, Sömn och för lite sömn

Hej Hej! :) Längesen sist.

Jag har hunnit avverka en fest och en DagenEfter Fest..
Lördagens tillställning blev helt underbar, jag har först och främst världens bästa lillasyster som gjorde min vackra frilla!! Tack Tack!!
Tyvärr finns inga bildbevis :( Kanske att man kan gräva fram ett kort som jag vet togs, då gäller det bara att hitta igen personen i fråga också.
Vi var där ca 19, Niklas shift sist... så vi fick sitta längst fram i nå sneda bord med bandet! haha. Men mycket trevligt iaf. Väldigt trevliga arbetskamrater och även de respektive, vi hade mycket att prata om. :) Ett band spela under kvällen, de var riktigt roliga. Maten däremot var sådär... Efterrätten en höjdare!

Vi dansa, surra och sjöng till just innan 01.00 då de stängde. Kvällen var fullbordad, och jag och Niklas stupade i säng. Vi sov nästan i hundra år. Iaf nästan hela söndagen, bytte bara mellan sängen och soffan.
Fram till när vi var tvungna att hämta Isa, jobbigt! :P
Vi avslutade söndagskväll med en vampyrfilm... Låt den rätte komma in Vi såg den svenska versionen. Ganska bra, men lite seg tyckte jag nog. Däremot var man rätt pigg kring 00.00 när vi la oss. Inte kunde man somna när man sovit hela dagen... Så stackars Niklas sov typ mindre än 3 timmar inatt... Trevligt att ligga å prata men det ger enorma följder. Som tex att han ska jobba i 12 timmar nu och vara trött som en Zombie.

Det blir säkert en tidig kväll för MR N.


Nu ska jag gå in mot staden, har en lång dag framför mig. (Skippar skolan idag första gången på 3 månader! Men det är för bl.a. jobb och diverse stuf)
Ha en fin dag i detta underbara Aprilväder! Kramar D

Jogging med Snack

Jag somna på soffan som vanligt igårkväll, härligt härligt!
Sen fick vi faktiskt sovfrämmande, av lilla mackeboy :)


Imorse tvinga ja mig upp, för en liten löparrunda, efter en bit stötte på min klasskompis Karin så jag fick joggsällskap. Mycket trevligt, och bra träning att surra samtidigt. :P Frukosten är avklarad, och snart ska vi åka till Tällträsk.
Sen är de uppladdning inför kvällen, Cissi kommer hit och fixar till frisyren, är ju inte så van att göra frisyr med "nyfrillan" :P Blir intressant att se!
Kramar D

Stor Klänning på en Stor fest

Morrn Morrn! :)



Inte förvänta jag mig att det skulle snöa när man vakna i morse... Men jag är glad att man "får lov" att använda de varma koftorna ett tag till. När solen är framme oavsett grader så är det ruskigt varmt att bära en sån kofta.


Igår kväll provade jag kläder med hjälp av Linnea och Cissi som smakråd. Den blå klänningen som jag har bestämt att jag skulle gå i på Den STora festen på lördag konstaterade vi att den är för stor... :( Och inte har vi kunskapen att få in den på ett snyggt sätt... Tråkigt, för den är super fin!


Efter många om och Men så blev det en Kombo som jag känner mig jävligt bekväm med. Istället för att tänka på om klänning ska åka ner hela tiden.

Till dagen idag. Föreläsningen idag handlar om Ålder. Känns riktigt intressant, jag är super taggad till de 3 timmarna i skellefteå. Sen ska jag till min lilla lilla tjej, vi kommer att planera maten som vi ska ha med till Jörn m mm... Gott!!
Sen är det nog bara en riktigt skön fredagskväll. Ladda batterierna inför imorgon!! :)

Hoppas att ni mina vänner får en lika härlig fredag!
Kram D
 


RSS 2.0