Omogetsnack

Två arbetsområden jag inte visst följde med på köpet som kattägare.
 
- Klättra upp i stora granar för att plocka ner en väldigt rädd liten kisseunge
- Torka henne i röva!?!?
 
 
Dock så lärde sig Sally andra gången hur hon skulle klättra ner för trädet. Däremot lärde hon sig inte andra gången hur hon skulle knipsa av skiten...
 
Stackarn, måste vara höjden av förnedring för ett så självständigt djur som en katt att någon måste torka en i röven.
Ni kanske tänker, men VA F*N, klart de får bort skiten själv!!
Nä. Inte katten på Floragatan 34. Oftast är det något hår eller grässtrå som sitter fast och vägrar släppa sista lorken från dess ursprungshål.
 
Det värsta är när hon försöker att få bort den själv, genom att sätta sig på arslet och åka över golvet i hopp om att lorken ska släppa. Detta resulterar i att vi har kattskit på toagolvet som följs av en rand ut i hallen, in i köket, runt till vardagsrummet och tillbaka in i hallen igen....
Trots detta idog har inte den förbannade skiten släppt!!! Då måste jag som kattägare torka kattstackarn... Tragiskt men sant. Ush, och fy och blä.
 
Det är vid dessa tillfällen som jag nöjd i hågen kan säga åt Cissi - det är din katt, du får skura ;)
 
 
Ursäkta detta kiss och bajsinlägg. Nästa blir av mognare karaktär :P
Kramar på er!
/D
 

Morgontankar

Hej allihopa!! :)
 
 
Tankarna idag har dragit iväg till titlar.
Jag själv har rätt många titlar faktiskt. Kanske sådan man tar som en självklarhet men ändå dock så viktiga.
Jag titulerar mig som tjej, flickvän, syster, dotter, mamma, kompis, lagkamrat, arbetskamrat, klasskamrat, granne osv...
 
Detta innebär att, bara för att jag blivit mamma tappar jag inte min titel som syster, eller kompis.
Jag kan nog tycka att vissa personer väljer att se mig enbart som Mamma. Därefter blir jag behandlad enbart som en mamma. Jag tycker det är väldigt synd! Jag har ju andra behov att tillfredställa också. Jag behöver en kompis som tröstar en annan kompis. Jag behöver bli behandlad som en syster av min syster då man kan lägga sig ner på golvet dubbelviken i skratt.
 
 
Detta är inte något som jag enbart ser i min närhet, jag ser även de i andra familjer. Får man titeln som mor eller farförälder så är denne/denna oftast enbart det. Man ska inte glömma bort att man faktiskt är förälder också. Man blir aldrig av med sin skyldighet att vara förälder. Trots att man är super lycklig över att bli Morfar ex. då får man absolut inte glömma att man faktsikt är pappa också! Ens barn har behovet av tröst, omhändertagande, kärlek och en förälder som finns där, trots att barnen vuxit upp och blivit stora.

Jag tycker nog att man ska ta sig en funderare på vad man vill vara och på vad man egentligen är. Vad andra ser en som och vad andra kan ha för behov av just mig.
 
 
(Mina exempel i detta blogginlägg handlar INTE om dem exemplerna jag tagit upp, ingen behöver känna sig träffad!!) :)
 
 

Kanske något som tål att tänkas på.
Myshe löööwe till er!
/D

Suprisen

Har precis kommit hem från skolan. Mina två älsklingar sover och jag kommer hem till ett helt nystädat hus. Ni kanske hann tänka - åhh vilken underbar karl hon har!!
Ja och Nej
 
JA, han är underbar! Men Nej, han har inte städat. Jag har nämligen även en lillasyster som är väldigt underbar!
Det finns även en liten liten chans att Niklas har tagit fasta på mina önskningar och anställt en liten liten städerska. Men mest troligt INTE. Tror mer på min första tanke.
 
Skit i vem som skurat mitt golv, min dag är gjord!
 
 
Idag är jag taggad till match! Från 7.00 imorse då min chef tyckte att det var uppstigning, har jag laddat. Intaget är uträknat in i minsta detalj. Vatten har jag börjat hälla i mig redan från igår. Ordentligt lunch (för ovanlighetensskull) intogs redan igår. Nu J*vlar ska klubban, bollen, armar och ben lyda min skalle!
Specialmellis planerad innan match efter ankomst. Kesella med blåbär och bananskivor, tips från specialistSabina! Förstår ni tagget som infinner sig på Floragatan i detta NU.
 

Liten nackdel är att matchen börjar kl 20.00... kan hända att mitt tagg övergår till övertagg och slutar i en otagg... Det återstår att se. Nu ska jag gå och göra ingenting.
Kramar stora som björnfamnar (av lite spändhet och nervositet)
 

/D

Njut av nuet

Vilken helg! :)
 
 
Innebandy hemmapremiär i fredags. Förlust, men kändes lite som en vinst för mig. Tog vara på mina svaga punkter och ska fokusera på dem ordentligt till nästa träning! Är tydligen uttagen till nästa match också... som är på tisdag :) Där ser man!
 
 
Dagens realize:
Desirée, då du sitter på toa och gör din behov, SITT DÅ PÅ TOA & GÖR ENDAST dina BEHOV.
Man bör inte samtidigt kasta tomma toapappersrullar, rensa kattlådan, smsa svar till dem som skickat för flera timmar sen, vika ihop Ronjas kläder och samtidigt passa på att rensa de som blivit för smått.
Lev i nuet!

Grattis, du hann plocka ur och in i diskmaskinen, ge katten mat och göra din egen frukost, ta ut soporna och komposten och hämta tidningen, samtidigt som Ronjas frukost blir tillagad. Vad är det för nominering man strävar efter liksom. Bli utbränd innan 25?
 
Man borde väl istället fokusera på en enda uppgift, typ NU hämtar jag tidningen. Så djävulst härligt att just bara hämta tidningen! Nog hinner man göra resten sen, då det är tid för just DEN grejjens tid.
Men man försöker väl leva upp till att vara någon himla super morsa. :P
Tror att både Nilkas och Ronja ser mig som en super morsa utan alla "plock påvägen till nästa rum". Förmodligen älskar de väl mig ännu mer om jag bara sätter mig ner med dem i två sekunder istället för att ha blicken i hallen och tankarna i vardagsrummet på allt som ska vikas och plockas :)
 
 
 
Ikväll har jag och Niklas varit på Fenomen med RIKU & VARG. Psykologiska trick är mitt nya intresse :P Så djävulst coolt! Hel impad!!
Härlig kväll också, bara på tu man hand :) Känns alltid lite som första dejten.
Tack min underbara syster!
 
 
Kram och god natt
/D
 

Zales

Nu sitter man tillslut här vid sin vän.
Dagen har varit hektisk, minst sagt. Jag har precis ätit upp två ägg och kaviarmackor framför datorn och pustar ut. Niklas ligger och ser tv i soffan.
Jag sitter här och reflekterar min dag och kommer fram till dettanu.
Tänk att man stannar upp först klockan 22.45, under en hel dag som började lite innan tuppen steg upp.
Kvällen lider mot sitt slut och här väljer jag att sitta vid denna "vän" mina sista minuter innan läggdags.
Borde man inte varva ner på något sätt? Borde inte jag sätta mig med Niklas och surra med avstängd dator och tv?
 
 
Jag kommer att lägga mig i soffan tillsammans med honom. Men tyvärr med tv:n på... under tystnad eftersom vi vill se The Big Bang theory.. Vilket dilemma.

Men dock uppmärksammat att jag helst vill koppla ner på kvällskvisten.
Kram på er datanördar! :)
/D

En dag med vilja

Heeej :)
 
Vad länge sen sist!!
Här rullar vardagen på som vanligt, inga stora förändringar. Stolarna står fortfarande omålade, jag och Niklas har fått skratta åt Åsa Persson med Co som bjöd på sig själva. Ronski skiter och är glad. Sally är som en rally Kalle. Jag spelar innebandy så tårna blöder och samtidigt försöker vi pussla med Niklas träningar så vi båda ska vara glada och nöjda när vi får vår "egen" tid kl 23.00 :D
 
 
Huset är ostädat men kylskåpet fullt. Skolarbeten passerar mig som ett x2000 tåg och besöken varvat med massagekunder kommer och går :)
Det är väl det här som är livet?
En morgon när man går ut på bron hänger det en liten påse med en avokado, apelsin och en nötmix från min alldeles bästa lillasyster. En annan morgon snöar det och en tredje skiner solen.
Vart ska man börja? Vill gå ut, vill måla, vill att Ronja ska leka med någon kompis... Vill umgås med min karl som ligger och sover..
Vill.. vill.. vill...
 
 
Tänk vilken tur jag har som har möjligheten att välja! :)
Efter lite brainstorming har jag tillslut bestämt mig för att måla stolarna!
Tack och Bock
/D
 

En kommentar i min blogg

Jag gillar verkligen personer med bra självkänsla!
Det är väl egentligen inte något man noterar om man har eller ibland inte heller gör något åt.
 
Men ärliga personer som är trygg i sig själv och mår bra. Dessa gillar jag att beblanda mig med. För ett tag sen fick jag en kommentar här på bloggen av en tjej som måste ha väldigt bra självkänsla. Jag resonerar som så, att en person som kan ge sån ärlig beröm och ärligt säga vad man känner måste vara oerhört trygg i sig själv. Den tjejen med den kommentaren gjorde min dag, och kanske inte bara det, hon gjorde hela min vecka!
 

Jag blev så genuint glad och tog verkligen till mig det beröm jag fick. Önskar att fler personer får en sån självinsikt och trygghet i sig själv. Önskar även att jag hade det mer ofta än sällan.
Men den tjejen gav mig motivation, kan jag bli så glad av en ärlig människa med bra självkänsla då kan fan jag också göra någon glad!
 
 
 
Ps. I all penselhysteri igår glömde jag helt bort att updatera lilla Ronjas besiktningsprotokoll. Vår dam är nu 5 månader gammal och väger
7620 g
och är 68 cm Ds.
 

En jämförelse bara så ni utan ungar eller egna erfarenheter hänger med i matchen.
En 6 månaders tjej i mammagruppen är väldigt lång för sin ålder hon är Nu 68 cm lång :P
Summa Sumarum Vår lilltjej är väldigt lång för sina 5 månader som hon är... :)
 
Puss och kram nu ska liten och stor äta messmör!
/D & R
 

Ett lyckligt slut..

Det finns butiker som vill ha kvar sina kunder och det finns butiker som inte alls bryr sig om kunderna!
 
Idag fick jag möjlighet att springa in på Colorama och köpa en målarpensel till mina stolar.
Fick hjälp och glad i hågen åkte jag hem för att slutföra varv två på mina resterande två stolar. När jag sedan målade höll jag bokstavligen talat på att få hjärnblödning! Eller Moddra som jag sa till Niklas. Penseln betedde sig värre än en Claes Olssonpensel. Jag kan inte ens försöka mig på att beskriva hur, så går mitt blodtryck upp :P
 
Jag åkte tillbaka till butiken med mitt åskmoln ovanför mig och stövlade fram till disken. Drog en liten harang och hade väl ganska tur gissar jag. Framför mig står en snäll liten karl som förmodligen haft en ganska bra dag.
Han lyssnade på mitt problem och gjorde sitt yttersta för att hjälpa mig. Därifrån går jag med ett leende från öra till öra och anser att jag verkligen fick den ersättning plus lite till som jag förväntade mig. Desirée som gick ut genom den dörren var en mycket belåten kund som definitift tänkt komma tillbaka.
 
 
Jag tänker vad mycket de kan förlora på att säga, nej nu har du köpt penseln och den brukar inte alls bete sig på det viset. Du får ingen ny. Förutom att de förlorar en kund med ett hus, som så småning om tänker tapetsera om, måla om och pysslar en hel del med färg och spray. Plus att man har en stuga som också kräver sitt material från en butik som Colorama.
De förlorar även kanske 10 kunder till som hör på mitt skvaller om det dåliga bemötandet. Varav någon av dem kanske har ett företag som handlar för väldigt mycket större belopp än en sketen liten pensel.
 
 
Så! Allt handlar om bemötandet. Skit om jag hade fått en eller två eller tio penslar. Det är ju på det sättet som han behandlade mig, som jag blev nöjd. Han visade respekt till mig, och tog hänsyn till vad jag ansåg var ett problem för mig.
Cred till Colorama och just den lilla karln. Jag återkommer!
Nu är det innebandyträning :D
/D

12 varv kvar!

Projektupdate.
 
Igår blev 3 stolar av 5 målade sitt andra varv av 4 varv
Det innebär att jag har sammanlagt 12 varv kvar.
Skulle precis börja med de resterande två stolarna (på varv nr 2) Då jag inser hur värdelös pensel jag har!
Väntar på att gubben ska vakna så jag har chans att smita iväg på colorama för att köpa penslarnas Rolls Royce.
Just ja, ska dela med mig av mitt lappöverkast som typ är färdigt :)
 
Min dotter sover sin förmiddagslur i vagnen, gissar att hon sover gott när det regnar ute. Vet ju själv hur mysigt det är att ligga ute i ett tält eller husvagn när det smattrar mot taket. Väldigt sövande.
 
 
Nä, nu tror jag att jag ska pyssla lite med mina kort istället för att sitta här och låta tiden gå.
 
Ha en trevlig höstsöndag! :)
Kramar D

24 timmar oavsett

Veckorna springer iväg, hur kan man då av någon konstig anledning kunna tro i sin vildaste fantasi att helgen, som består utav en tredjedel av en vecka, ska gå långsamt??

Ledighet tar TID

Jag förstår att personer som är ledig inte hinner med någonting alls!
Vaknade tidigt (Niklas somna tidigt med lillskrutten=vakna rätt tidigt, vid 9.30) Min definition av tidigt för tillfället :)
Nu kommer jag att beskriva hur en helt vanlig vardag ser ut för oss, med tillhörande rutiner. (därför kan ni som skiter fullkomligt i hur min vardag ser ut, sluta läsa ;))
 
Går ner, byter blöja, tar på Ronja kläder, ger henne 5 D-vitamin droppar och busar lite i spegeln. Värmer hennes gröt, lastar upp allt som där hör till på köksbordet (ibland gör jag även min frukost). Ronja äter tills hon nästan somnar, sedan Ca. 10.00 är hon så trött att ögonen faller igen när jag lägger henne i vagnen. Då har jag tagit på henne mössa, vantar och ibland någon jacka. Tutte i mun och kaninen i famnen. Vaggandes över mattkanten med pingu spelandes somnar hon sött in.
 
 
Hon kan då sova ute i vagnen allt från 1 - 3 timmar. Jag hinner klä mig, äta klart frukosten och allt som sedan hör till. Idag var det besiktning kl 12.10 så det fick vi lov att anpassa oss till. Väl hemma var det lunch som bestod av en liten tallrik av lilla laxlådan. (glömde nog att äta någon ordentlig lunch själv...) Besök av en kär vän som kom med de sötaste lovvika vantarna jag har sett. Ronja är nu en lycklig unge! :)
 
 
Efter ca 1,5 vaken timme så blir R trött igen. In i vagnen och ut på bron. Då har jag ingen aning vad man gör, allt och ingenting. Någon timme senare vaknar tösen, bus och lite middag (denna gång majs och morotspure) Inväntar pappa kl 18.00.
 
 
Middag och iväg på träning för min del. Idag sover mina änglar igen när jag kom hem..

Men om jag skulle kunna komma till skott, Att vara ledig tar så förbannat mycket tid! VAD har jag fått gjort idag?? Förutom att ha besiktat bilen och varit en duktig mamma? Säg det...
Imorgon ser då vardagen ut väldigt annorlunda, Skellefteå och redovisning för min del. Lilla R är hemma med sin far, tills jag kommer hem då åker han till Havsbadet. Tur att det kommer en Torsdag! :)


 
 
Ps. Jag ska önska mig en som funkar/en bättre vattenkokare i julklapp Ds.
Massor med svettiga kramar från samma gamla innebandyspelande studentmorsa! <3

Investera eller införskaffa?

Vår helg har bestått av dalabesök från huvudstaden.
En mysig helg där återhämtning var nyckelordet.
 
En citytur med shopping, massage, middagslagning tillsammans, en misslyckad efterrätt och chip och godis :)
Jag inhandlade faktiskt ett par skor, alldeles för dyra för min ekonomi. Men välbehövliga (tror jag/intalar jag mig). Jag har inte gått i dem ännu, tänkte att jag skulle fundera i 20 dagar och i så fall lämna tillbaka dem den 21 dagen. Men det lutar åt att jag behåller dem ;)
 
Försökte pruta lite på dem, men kassörskan var stenhård. Jag vet ju att alla kan dra av priset lite lite grann, varför inte göra det då när jag lade upp det så bra :) Försökte sedan med att hon kunde skicka med läderfettet på köpet, men icket! Tillslut, reabesatt som jag var, kom jag på att jag hade fått 100 kr i rabatt med posten. Om jag nu hade med mig den... Febrilt började jag leta i alla mina fack i börsen och fann den! Riktigt nöjd över att både få läderfettet gratis plus en billigare sko efter all möda jag gjort med att få dem billigare :)
 
Märke - LÄEDER BY NATURE
 

Men det är ju samtidigt sjukt vad de sätter för priser på ett par skor som inte alls håller lika länge som det gjorde förr i tiden. Detta var ju givetvis ett av mina argument, men snabbt fick jag ett svar på tal. Jag får nämligen lämna tillbaka dem under de närmsta tre åren om något fabriksfel skulle dyka upp.! Inte illa pinkat måste jag säga. Det är bara att skaffa ett enkomt skåp endast för Måste spara kvitton!
 
Nu är det läggdags för fröken Jonsson. Resten av familjen sov när jag kom hem från träningen. Ska bli så mysigt att få krypa ner med dem! <3
Sov så gott
Kramar D

RSS 2.0