Nytt jobb Nya möjligheter

 
 
Två veckor på min nya arbetsplats har passerat och det känns som att jag varit där i två månader! Jag har heller aldrig känt mig så välkommen och har hittilts aldrig mött en arbetsplats där man får så många kramar redan första morgonen. Jag är trött på eftermiddagarna och kvällarna, en sån trötthet då jag knappt kan hålla ögonen öppna för att det är ovant att stiga upp tidigt, för att jag inte är van att jobba 80% och dessutom på en helt ny arbetsplats. Min trötthet som jag tidigare haft i hjärnan, har jag inte sett röken av och jag får uppleva för första gången på väldigt länge att jag faktiskt har energi att leka med barnen då jag kommer hem från jobbet. Det är jag tacksam för! <3
 
 
 
 

En helt annan utmaning

Ett erbjudande, en chock och en enorm glädje och sorg.
Känslorna bubblar över, inte bara en och två gånger.
Jag känner mig tudelad och skratt och gråt avlöser varandra. 
 
Min måndag blev chansen till början på något nytt. Jag fick erbjudande om ett jobb som jag varken sökt eller ens trodde att jag skulle söka. En och en halv timme senare hade jag tackat JA. Fylld av alla de möjliga känslor gick jag från jobbet något mer rakryggad, något lyckligare och en aningens förvirrad. Känslan av att de valde just mig är ju svindlande, känslan av att lämna mina kollegor är också svindlande... Jag började min praktik i mitten av januari 2013 på Stöd till försörjning. Med en kortare föräldraledighet och en kortare sjukskrivning har jag varit på min arbetsplats i fyra år. Det är en stor del av mitt vuxna liv. Det är endel av mig, "sockärringen med dreads som sitter på en pilatesboll istället för en kontorsstol". Vem är jag nu?
 
 
Från och med måndag den 16 januari kommer jag vara, Arbetsinstruktören  med dreads. En helt ny klientgrupp, nya kollegor en ny arbetsplats och andra arbetstider. Många tankar och frågor snurrar i mitt huvud. Jag försöker ta tillbaka kontrollen och vara i nuet, det mesta brukar ju lösa sig!
 
 
 
Trots en stor sorg över att lämna min fina arbetsplats, så möter jag den nya utmaningen med öppna armar. Det ska bli spännande, utvecklande och utmanande och jag hoppas, det är en plats för mig att rehabilitera mig på. 
/Desirée
 

Årets utmaning - Shoppingfritt 2017

Nu framöver kommer jag titulera mig som Medveten konsument. Med inspiration från min käre vän och med motivation från texten ovan ska 2017 bli ett shoppingfritt år för fröken Jonsson. Varför? Tänker säkert många och det finns faktiskt en hel del anledningar. 
 
 
Ekonomin! - jag har en Väldigt hög utgiftspost på just shopping, inte alltid åt mig själv men dyra presenter och många loppisfynd åt bland annat barnen. Mitt mål är att spara 80.000 kr under 2017.
Konsumtionshysterin! - jag anser att det finns just en sådan. Samhället och sociala medier präntar in i varje individ att vi "måste" ha en massa prylar och kläder. Och bra erbjudanden finns det gott om, nu är det inte längre mellandagarna som är enda readagarna under året, nej nu rear butiker var och varannan dag och hittar på det ena speciella tillfället efter det andra. Nu är det slut på shopping "bara för att det är billigt" eller "det är ju A once in a lifetime!".
Miljön! - det är ju ingen nyhet eller hemlighet att miljön påverkas av konsumtion. Jordens resurser används till varje liten pinal som vi betalar för och kanske inte ens använder. Känns skönt och veta att jag sparar lite på jordens resurser i alla fall.
Utmaningen! - jag älskar utmaningar och drivs nå djävulskt av att klara dem. Min motor och drivkraft är motivationen och en hel del jävlar anamma. Jag har bland annat avregistrerat ALLA nyhetsbrev som kommer på mail och sms.
Tiden! - min ambition är att jag ska bli två timmar rikare varje dag. Det är nämligen så att jag kan ägna timmar till att leta på internet efter de perfekta gardinerna, kläderna, förvaringen eller annat ovesäntligt. Jag har precis insett att jag missar väldigt många sekunder av nuet genom att borra ner näsan i mobilen eller surfplattan. Men nu ska det bli ändring på det! Jag kommer därav vinna en massa dyrbar tid med dem som betyder mest för mig!
 
 
 
Som alla utmaningar har även denna endel undantag, mina är följande:
  • Nödvändiga kläder till barnen och då helst begagnat eller ekologiskt. Kläder och skor till mig som absolut bör bytas ut pågrund av slitage. Förresten, konsulera behovet av inköpet med en vän, exempelvis Therese. Kan jag argumentera för inköpet, Köp det!
  • Materiella ting som vitvaror, bilar eller skador som påverkar hemmet och våra dagliga användningsområden.
  • Presenter/gåvor, dock rejält bantad konsumtion, om möjligt ge något begagnat.
  • Nöjen, även den posten kan bli mindre. Får välja ut de nöjen som ger mest energi under 2017, inte gå på varenda teater och show.
  • Restaurangbesök, kanske inte flera gånger i veckan...Tänk till!
  • Skönhetsartiklar som hudkräm, mascara och deo. Jag kommer använda av det som finns innan nytt inhandlas.
  • Inklöp som höjer mitt välmående som massage, terapi och träning!
  • Resor, kan aldrig få nog av dem! :) Vi får resa hur mycket vi vill, då detta ger upplevelser och tid med varandra.
 
 
Inga inredningsartiklar, leksaker, kläder eller böcker! Vid konsumtion köper jag helst begagnat eller kravmärkt.
 
Jag välkomnar det nya året med stor spänning och förväntan. Första veckan är härmed avklarad med bravur och jag önskar alla en riktigt bra start på det nya året! Kram



RSS 2.0