Framme i Chiang Rai

Imorse tog vi oss med bussen, en 4 timmars resa till Tha Thon. Der var de lunchstopp och toabesok. 12.30 gick den lilla flodboten mot Chiang rai, vi satt som packade sillar fron borjan, men efter vegen klev nogra av. Fina bilder och en veldigt guppig ferd.

Chiang Rai som stad gillar vi inte so mycket, smutsigt och menniskorna er inte lika venliga som i Chiang mai. De kan inte engelska, och vi fick promenera en bra bit for att hitta ett stella att eta po. Trots att det bor 1.6 miljoner her!
Trotta er vi so det blir en tidig kvell.

Imorgon oker vi 8.00 med en guide och ett annat par till White tempel,
Ahka village (no inhemska folk) , till Monkey cave,
Mai sae som er den nordligaste punkten i Thailand. Der for man go over till Burma om man vill. Sen oker vi till Golden Triangle der Laos, Burma och Thailand mots. Vi passerar en by som heter Chiang saen med flodbot der vi passerar grensen till Laos. I laos spenderar vi ca 3 timmar. Po vegen tillbaka slepper de av mig och Niklas po nott Resort (finare hotell) for nu har Niklas abstinens, vi ska trena! :P


Ohh aAAA Nu precis ner vi tittar upp i taket so sitter det tvo odlor och stirrar po oss, de borjar bara krypa i klederna po mig.......

N fotograferar.

Jag er livredd. Det blir absolut ett finare hotell nesta gong. Inget Guest house igen!!!

Vi helsar so mycket tillbaka till alla er der hemma. Lengtar efter er!
Massor med kramar D och N

Mondag, borta i prick en vecka

Idag har Niklas testat kostymen, romaterialet po kavajen, byxerna var nestan redan klara :P Snabba ryck.
Men ner vi sa till dem att vi inte hade nogra planer for dagen so erbjod de sig att betala en tuktuk som korde oss vars vi ville under hela dagen, den skulle venta po oss om vi ville stanna nogonstans. Tydligen var vi rett viktiga kunder :)
Vi bestemde oss att oka till verldens storsta juvelaffer/fabrik
Det var diamanter, guld, silver och rubiner osv so longt ogat nodde! Inga kort fick tas so tyverr kan vi inte visa. Men vackra saker var de!
Sen skjutsa han oss till ett riktigt mysigt stelle der vi kunde eta. Och sen avsluta vi med en leder affer. Overallt her er det veldigt lite turister, riktigt fridfullt och harmoniskt.

Det vi shoppade po denna tur var en liten souvenir och en plonbok till N. Killen skjutsa omkring oss i 4 timmar, so vi gav han 100  bath i dricks, typ 25 kr. Han kunde knappt ta emot de, han froga flera gonger om det var till han. Sen kolla han po Niklas for att forsekra sig om att jag fick ge bort so mycket pengar. Ner Niklas nickade o sa att de var till han, och vi tacka so mycket so trodde jag att han skulle borja grina... Han blev hur lycklig som helst!

Det er lite kul att de alltid kollar po Niklas om jag ska kopa nonting, som att jag inte alls for bestema over pengarna. :P


Har glomt rapportera om vedret, men det er samma varje dag.
Det er varmt, kring 30 och strolande sol. Och do er vi enda i norra thailand, so vi njuter av att vara her. Men nu har de gott en vecka och vi har en inte varit i solen... *skems* vi holler oss i skuggan, ofrivillgt :)

Kanske skrev detta igor minns inte.. Men Imorgon tar vi den tidiga bussen till Tha Thon, ca 6.00. Derifron tar vi en liten bot, och oker 4 timmar po en flod genom djungeln. Till Chang Rai. Derifron ska vi se alltifron longhalsare, tempel, elefanter, och berg. Det blir veldigt intressant!

Kram po er! Kramar Desiree Och Niklas

28/11-10 Sondag. En djungel

Det vi har gjort hittils er 2 timmars thai massage var.. -riktigt herligt, men de tog i kan man sega, ett tag stod hon po alla fyra po rygg och rumpa... lite vel intimt, men herligt for en kropp som flygit omkring som vi gjort.

Imorse var det uppstigning 4.30. Sen har vi varit i djungeln/regnskogen utan regn till kl 15.00. Det var verkligen en upplevelse i sig. Niklas blev tyverr kallad bode ett och annat, och jag hade en puls po 320 minst!
Men vi overlevde, och jag tackade Niklas for att han overtalade mig att folja. Vi okte po stolvajjrar fron tred till tred, med bara en sorts klettersele som "skydd" Lengsta banan var 1 km och jag vogar inte gissa hur hogt uppe i luften vi var. 18 stationer sammanlagt, det var blandat med vajjrarna och trebroar... och ibland okte man med vajjern rakt ner for att ta sig till nesta... Jag och Gibbon (aporna) vrolade ikapp.


Vi fick even se en vit gibbon, med hennes unge. Po nera holl.
Stundtals var det lite roande, men mest bara skreck! Niklas njot av turen trots hans hojdredsla.
De der hengbroarna var verst! De svajjade, och varrannan planka var borta, so jag hade lett fott ner ett ben genom holen! 75 meter gick jag med hela gruppen bakom mig, ett steg i taget. Och det var inte en liten pause jag behovde mellan varje steg. Bron gunga ju ner jag tog ett steg!!! Do var jag inte so glad... (men De sleppte fort)  :)


Kille ramla 40 m
Tillbaka till fastlandet, (hogt uppe po ett berg i djungeln) Fick vi thaimat. 4 olika retter serverades, niklas fick min kyckling och jag tog hans gronsaker :P
Efter maten var de en tur till vattenfallet. Jag och Niklas och en ung hollendska gick hela vegen upp 10 min prom. (De andra i gruppen stanna lengst ner) Ner vi er hogst upp och jag och tjejen tar kort mot vattenfallet ser vi en kille komma i fullfart ner fron stupet (vattenfallet po 40 meter) vi hor en jevla smell ner skallen slor i stenarna och ser sen killen ligga helt livlos lengst ner der det er 30 cm djup....
Och po allt detta so kommer vi oss inte over dit han er... paniken, vad ska vi gora???
Tillslut kommer non kompis ner till han och borjar ge han HLR, hjelplosa 10 meter bort stor vi och tittar po...
Vi frogar om vi ska gora nogot, ringa non. Men han tar bara tag i killens hor, lyfter upp huvudet och ger oss tummen upp. :O
Nogra andra turister vi mott po vegen upp, varna oss precis innan for en massa unga killar som var rejellt drogpoverkade. Gissar att dessa var dem.. ... so vi sprang ner for att beretta for nogon. Men ingen brydde sig. Mer kunde vi nog inte gora. :(


Pengarna avstulna
Ner vi kommer hem so hittar inte Niklas sina bankomatkort och 6000 bath som vi lemnat hemma. (han kommer inte heller ihog vars han satt dem) Vi Vender upp och ner po rummet. Jag pratar med agarn, och de tvo andra som er de enda gesterna. Han sa att de er riktigt konstigt om non snott nonting, han har bott her 5 veckor och aldrig blivit av med nott. Vi borjar om och vender rummet upp och ner en gong till. Och sen hittar N korten och pengarna i ett litet fack i en ryggseck... Der fick vi upp pulsen rejellt en gong till denna hendelserika dag!


Kvellen avslutas med att vi for svamp pizza ner vi bestellt ananaspizza :P hehe Men som vanligt so gor ju allt att losa. Dagen slutar lycklig trots ett geng pulshojjare och redslor som overgor till ilska! Men mest en massa kerlek! <3

Kramar fron fortfarande kritvita Desiree och Niklas


GRotferdig, och skakis...


Den versta bron av dem alla!


Sista nerfirningen... Jag har skavsor i henderna av alla krampaktiga grepp jag haft. :P

27.11.2010 Chang mai

Vi kom hit Torsdag kl 22 ca... hitta oss ett hotell direkt for 210 kr natten der vi blivit kvar. Mitt i chang mai med en massa marknader runt omkring. Guldstelle for den shoppingsugne :P om det er nogot speciellt som onskas i julklapp kommentera po bloggen.
Fredag promenerade vi en massa, kollade po hur monga tempel som helst och shoppade en del. ot god mat och njot i det fina vedret.
Ordentliga sovmornar har det blivit so det moste vi endra po. Kritvita fortfarande.. jag ska sluta med 70 plus solskyddsfaktorn imorgon.

Idag bokade vi en Flight in the gibbon, tvo hojdredda personer ska fraktas mellan tred i djungeln. 39 olika plattformer uppe i treden, verldens lengsta, hogsta och snabbaste linbana :\ For se om vi overlever det :)

Idag har vi even bestellt en skreddarsydd kostym till N for ett veldigt bra pris!! :)
och gott po ennu fler marknader.
Ikvell ska vi se thaidans.. :)

Ha det so bra i super kalla sverige!
Kramar D och N




Det blev ett jekla liv ner jag klettrade upp po den der elefanten... :P


Ns ananas mat, ris och korv+kyckling i en urskuren ananas. Med ananas bitar. Riktigt god!

Ni for se fler bilder ner vi kommit hem! Kramar


25.11.2010

Denna resa har gatt i resans tecken, kom till bangkok 15.30 den 23.
Tog in po ett hotell i narheten for att nesta morgon oka till Singapore med forsta flyget. I singapore okte vi direkt till huvudmolet, sim lim square. En efterlangtad systemkamera inhandlades. Bra pris och bra saker! Singapore gillade vi inte, so vi okt tillbaka till flygplatsen. Sovit her i natt po nogra stolar, ska oka med forsta flyget till bangkok for att sedan se vad vi hittar po der ifron. Vi har bestemt att vi ska stanna en vecka po nesta stelle,. less att flyga nu :P

Vi mor bra med andra ord. Kramar D och N

6 timmar Inför resan!

9 timmar och 16 minuter kvar!

vi har precis packat klart, och Niklas är totalt förberedd för varmare breddgrader.

Tro mig, jag har fått skratta!!


Jag blir nog aldrig frisör, som lämnar en massa små hårstrån sådär :P


Klar :)


10 kg packning, båda alltså!

Sov så gott /D&N

Höger anisktshalva bortdomnat = akuten

Jag vet inte om jag bara är lite nervös inför resan.. lr vad de är.
Ryggen värker mer än vanligt, känns inte okej!
Jag har fått nå jävla mega herpes, så imorse vaknade jag med uppsvullen läpp och höger ansiktshalva bortdomnad... känns verkligen inte Okej!!

Jag fick inte i mig frukosten i morse, ja lyckades bara få en massa fil i ansiktet, inte lätt alls att äta när det känns som att man varit hos tandläkaren och fått bedövning..
Niklas gav iaf rådet att ringa till nån jourläkare eftersom det inte är helt lägligt att bli "sjuk" på nått sätt idag. Detta jag gjorde, som senare resulterade i att de ville att jag skulle komma upp på akuten. Han mumla med nån i bakgrunden, det är ju verkligen inte bra med känsel bortfall i ansiktet!!

Tillslut ordinera en läkare herpesmedicin åt mig, så 5 tabletter per dag i 5 dagar ska jag ta.
Men det roliga i kråksången är att biverkningarna på den medicinen är överkänslighet mot solljus! Tack Gud, vad har jag gjort för ont?? Känslig som man redan är, måste man vara super duper noga med att inte bränna sig i solen, plus nu Extra noga... Passande!


Idag handlar dagen annars om packning, åka till Eva, äta middag hos Svärfar (som kommer att gå super bra, när jag inte ens kan öppna käften och få in en gaffel i munnen!) , packning , packning. Och Sova.

Imorgon åker vi!! :D
Puss å kram försöker trycka en Banan /D

3 ynka dagar kvar!!!

Min husliga karl har lagat middagen ikväll också, det blev kebab med pommes, super gott!
Jag har jobbat på korpen, en liten tung eftermiddag med massor massagesugna. Tidigare idag var vi och hälsa på Mammas mormor, Hedvig :) Fick lite mat och energi från tanten!

Som vanligt är det lite pansionärsvarning på mig, jag har varit å shoppat loss på Apoteket idag.. Lite smått å gott inhandlades bla stödstrumpor... Och även ett par öronproppar som tydligen tryckutjämnar av sig själv.
Resfebern har inte kommit till nån av oss än men jag gissar att den kommer smygandes för varje dag som går.



Vi har ännu inte kollat upp nån speciell resrutt, planen är att vi ska ta det som det kommer!
Dag 1 är lite planerad, vi landar i Bangkok 16.30 ca. Då tänkte vi sätta oss antingen på ett flyg till Singapore eller på en nattbuss (med skinnfotölj, ac och tvskärm på varje säte ;) ) vi får se hur det känns när vi kommer fram.

Kram kram D


Singelolycka på älvsbyvägen, En död

Vilken händelserik dag jag har haft idag...

Började morgonen med att posta sista kompletteringen till högskolan. Matte B - Check!
Klapp på axeln till mig själv, du hann i tid, trots de flestas tvivel! Du kan ;)

Sen påväg till Älvsbyn där min sista arbetsdag forever väntade så flög nån Orre in i rutan.. Jag ser jätten komma emot mig, så va gör jag. Blundar allt vad jag kan, och tar ett sten hårt grepp om ratten.. Desirée man får INTE blunda när man kör bil! Regel 1
Jag klarade mig men inte fågeln, tänkte stanna å söka reda på hon, men av blåtta tanken på att jag kanske skulle känna på ett dött ting som fortfarande var varmt, och som kanske, men bara kanske fortfarande levde så jag skulle vara tvungen att vrida nacken av henne. De fick mig att köra vidare!

Till Älvsbyn kommun som har varit min arbetsplats i snart 2 år hade jag med mig en inte så lyckad morotskaka som tack för riktigt fina "arbetskamrater".. (gjorde två satser, den andra blev perfekt!) Men när man bakar 21.00 efter att ha jobbat en Hel dag så är det lätt att glömma tex kanel :P Alla älskade den trots att kanelen åkte på i efterhand.

Som tack för att jag masserat dem i två år så fick jag med mig hem en blomma. Blev riktigt glad för den! Vilken uppskattning de visar!


Sen har jag bara promenerat omkring i pitestad. Typ pitstop - hem - coop - mamma - hem... fötterna ömmade och kinderna förfrös jag. Men härligt att gå bort 12 massager!
Nu ska jag fundera på vad jag ska ha med mig till thailando, bar hem den gigantiska ryggsäcken från mamma.
N jobbar Natt så här sitter man ensam med en hund som har hjärnspöken... yjippi :D


Sov så gott vänner. Kram D



13 dagar kvar!!!

Filmen the social network som är nån sorts facebook film var en flopp..
Bio:3an hade också fixa till det så att det inte visades någon svensk text... Trots min knackiga engelska så kan jag se filmer utan text, men inte denna. Huvudpersonen pratade snabbt och med väldigt svåra ord...
Summan av kardemumman: Filmen kanske hade varit bättre med text.

Nu till något helt annat! Om 13 dagar prick så åker jag å min käraste!!! Som vi/jag längtar.

Jobb å plugg fram till den 22:a Sen är det bara en månads relax i 35 graders värme! :)

Kram D


Milan - Real 2-2

Desirée = nya Fotbollsfrun

Men istället för att sitta å se när karln spelar fotboll, så sitter hon Med karln och tittar på fotboll!
Mycket intressant, han har då iaf lyckats få mig att heja på Milan. Så N är nöjd :P

Idag har de varit en fullspäckad dag som vanligt.. Man orkar nog jobba på så här när man vet att kvällen kommer nån gång.. Och då man bara får sitta i soffan och inte lyfta ett finger om man inte vill. Enda man behöver göra lite grann är att plugga lite matte.. Ett "omprov"väntar imorgon... Självförvållat!

Vi har mini N på besök, ett givet kort eftersom det är Milan som spelade ikväll :) En underbar pojk som jag har gött med godis och bullens pilsnerkorv :P


Imorgon blir det en lugnare dag, jag taggar ner inför helgen. Prov 12.20, tänkte träna lite efter det, sen jobb mellan 16.30-20.00 Sen ett riktigt efterlängtat biobesök med en Go vän! Vi ska se nån film som heter de social network tror jag... kan återkomma med en recension efteråt :P


RSS 2.0