Tre år av kärlek och värme
















Några bilder från den gångna helgen. Bad och middag fredag, Alicebesök lördag och idag har la familia faktiskt haft hockeymatch :-) Mitt lag vann nästan alla matcher jag var med i! :-) slump lr skills?

Ikväll har jag målat klart stol 2 av 6! Bra, bara 4 stycken stolar kvar, varav 4 eller 5 varv tills jag är helt klar :-)


Imorgon är dagen då jag för första gången såg min drömprins för 3 år sen. Inte en dag i ånger och han får mig att bli lika varm av glädje som han fick mig att bli den dagen då jag och mitt smajl stegade fram till honom.
Jag älskar dig N <3

Önskar alla ni andra underbara människor ett riktigt fint 2013!
kramar D

Nattliga tankar

Lägger mig nu efter att ha målat två varv på evighetsstolarna.. Det värsta är att jag har glömt bort hur många varv jag har målat. Det löser sig nog, helt säkert!

Imorgon tror jag att det blir en röjardag, jag har både en moster och morbror till hjälp :-P det gäller att ta till vara på tiden.

Nu är ögonloctken tunga, bäst att vila ut :-) stor varm kram.
/desiree Ronja

Tröttsam

Haha, somnade ett par 5 gånger när jag gjorde det förra inlägget :P

En dag med älsklg min!

 


Till C

Älskade syster!

Mer jul, ge mig

Julen har äntligen kommit, min julafton var underbar! Mina juldagar har varit fantastiska och jag gissar att nyåret blir detsamma. Många vänner och familjemedlemmar har jag fått spendera min tid med. Ja, underbart! Och vår fina dotter älskar jag bara mer och mer för varje dag som går.


Ibland är jag faktiskt just så här lycklig. Tack förresten för Alla fina julkort och Alla fina julklappar. Stor julpuss till er! <3
 

/D

Dansa dansa, dansa

Vilken kul kväll Norge och Sverige bjöd upp på igår! Utgång i Piteå... kommer inte ihåg sist det hände :P Men igår fick jag och mina vänner dansa våra lurviga!
Vindrick och julspel, jag blev super nöjd över min mini hot water bottle! Kvällen bjöd även på finbesök från Happis!! Idag fick jag inte sova länge minsann, Niklas var upp kl 06.00 och kom tillbaka 09.00. Då var det dax att vakna för mig, och N skulle sova :P Tur att jag mår ganska bra idag då, så min lilla karl ska få sova ;)
 
 
Knäckbak idag? Inslagning av sista paketen. Handling på Ica och handling med SenNiklas, han ska köpa sina sista julklappar... Brrr så kallt. Men men det är väl bara att elda dessto mer :D
 
 
Uppesittar med familjen Jonsson/Sundbaum ikväll. Så trevligt det kommer att bli! 
Önskar alla en super fin jul!! 
Kramar D

Desirée Analysis

Nu när jag kom hem från innebandyträningen började mina analystankar snurra. Jag spelar i ett lag med mestadels 15-16 åringar. Med tanke på mitt utbildningsval är det ingen hemlighet att jag gillar att studera människan, människor och grupp och deras beteenden.
 
Jag kan inte sluta fundera på varför en av tjejerna (som jag klassade som en av de bästa i laget när jag började) bara blivit sämre och sämre...
Idag hörde jag henne klanka ner på sig själv Var enda gång ett skott gick utanför eller ett pass gick fel. Detta resulterade vidare i att nästa pass och skott bara blev sämre. Det är tonnårstjejer som är mitt i början av livet och deras självkänsla är verkligen inte på topp.
 
Jag tror inte att de fattar hur viktigt det är att beröma sig själv (och andra) även om ett bra skott gick utanför mål!
Genom att lura sig själv att passet var riktigt jävla bra så kommer nästa pass att sitta bättre. Men blir man arg på sig själv, och huvudet åker längre och längre ner så smittar det av sig på övriga lagkamrater. Stämningen blir tryckt och exempelvis en match förloras pga dålig stämning i laget.
 
 
Jag kommer aldrig att glömma när mitt ISK lag vann serien! Min pappa var tränare och han höjde alla tjejers självkänsla till skyarna. Han plockade fram det bästa i varje spelare men framförallt det viktigaste av allt. VI HADE ROLIGT! Herregud vad vi hade lagsammanhållning. Och det är inget som kommer på beställning, men varje enskild spelare kan bidra med sitt eget humör och pepp. Vi vann inte serien pga att vi var duktiga, absolut inte. Arjeplog var det bästa laget. Men vi vann över dem!!  Pappa lärde oss att se nätet inte målvakten. 
 
 
Jag ska gräva fram en föreläsare som kan förmedla detta till mina tonnårslagkamrater! ;)
 
Kramar på er och sov så gott :) /D

Happy Kidz

Igår startade insamlingen! Över 50 pers kom in till oss :) Jag blev ju givetvis rörd inte bara en gång utan två eller mer. Personer som sålt en sak och handlat leksaker, parfymer osv för pengarna. Barn som skänker de finaste leksakerna de haft... Personer med oerhört stora hjärtan!
 
 
Vi hoppas på en precis lika trevlig dag idag! Kom gärna in och ät pepparkakor och drick lite julmust med oss :)
 
Kramar på er

En katts smarthet

Om en timme går lasset till Skellefteå lilla R ska med idag. Morgonpigga tjejen har redan varit upp, ätit frukost och lagt sig igen :P
 
Jag måste få dela med mig en kattberättelse idag.
 
Viktig info om Sally: Oerhört social, är aldrig kvar i ett rum om man lämnar det, möter en i hallen när man kommer hem, kommer då man ropar på henne. Är man i närheten av henne (1 meters radie) så börjar hon att spinna. Hon har även en plinga runt halsen så man hör henne direkt om hon inte sitter helt blixt stilla.
 
 
I förrgår när vi höll på att lägga Ronja var Sally inte med oss i vardagsrummet.. jag nämnde det till Niklas utan vidare eftertanke på var hon höll hus. Efter en stund när hon ännu inte slutit upp till oss framför tv:n så börjar jag leta henne. Niklas hjälper till och vi letar i varje vrå i hela huset. Då menar jag Varje vrå, toastol, tvättkorg, tvättmaskin under sängar osv..
 
Jag smög in i sovrummet där Ronja sov och letade överallt, utan resultat. Efter ett tag är Ronja tyst där uppe, men babyvakten vibrerar ändå... Niklas nämner katt och jävel i samma mening och går upp. Då får han se vår 7 månaders dotter ligga på mage i sängen med fötterna  i luften bläddrandes i en bok, i garderoben sitter Sally och trycker och håller väl alla klor om att inte bli upptäckt.
 
 
Igår när vi ska lägga oss får jag en till känsla av att Sally är "borta" igen, jag kollar lite lojt igenom nedervåningen på hennes vanliga sovplatser, sneglar in i gästrummet när jag passerar och tänker att hon säkert ligger på sängen. I vårt sovrum somnar karl och dotter snabbt, jag ligger i stället vaken ca 30, 40 min och filosoferar.
 
Jag vaknar ca 00.30 av att Ronja börjar bli hungrig och till min förvåning ser jag kattskrället ligga i Ronjas säng hur nöjd som helst! Till saken hör att hon Aldrig får sova i vårt sovrum när vi lagt oss, hon är väl medveten om detta då hon till och med brukar gå ut när vi ska sova... Så denna gång har hon alltså gjort upp en liten kupp, om att sitta och trycka i förmodligen garderoben, och gå ut först då vi verkligen har somnat.
 
Och folk som säger att katter inte är smarta!
 
Önskar er alla en trevlig dag! :)
/D

Rikskändis

Igår bjöd verkligen sjuksköterskorna upp på en trevlig kväll, glögg, gott fika och spel. Riktigt kul faktiskt!
Snälla fina vän gav också en Underbar barnfilt, Ronja är väldigt tacksam :)
Idag består min dag av planering och strukturering av det lilla projektet Happy Kidz. Jag har numera en vänsterhänt kompanjon som har de rätta tänket men bäst av allt, de rätta kontakterna. Tillsammans är vi helvetes kreativa!
 
 
Förövrigt så visades mitt nylle idag på 24Norrbotten. Kul att visa 80.000 pers det vardagliga, stökiga svenssonshemmet. Jaja, förhoppningsvis fokuserades ögon och öron på vad som sades istället :P
Om ni är sugna på att se vårt fina svenssonhem och mitt bleka nylle så har ni länken nedanför :) Kul också att Billiga Sally naturligtvis var tvungen att vara med. Hon vägrade alltså att flytta på sig! Nackdelen med katter, att de gör som f*n de vill. haha. Det är även min lillasysters julklapp som ser ut som en liten julblomma :)
 
 
 
http://www.24norrbotten.se/#category=0&date=playlist&clip=0&startTime=0m0s
 
Nu ska jag lägga bort allt vad kommunikation heter och fokusera på mig själv och så småningom på min dotter. (Dvs om min lilla tomtenissa vill vakna någon gång).
 
 
Kram på er alla i detta fina julväder! :)
/D

INFO ang Happy Kidz

Till dig som kan bidra!

Först och främst -stort tack för ditt engagemang och din
generositet!

De som kommer ta emot saker och kläder är barn mellan 0- 13 år gamla som bor i Piteå med omnejd. Det som vi förmedlar vidare ska vara i fint skick och av bra kvalitet. Se till att allt är nytvättat och väl rengjort när du lämnar in det.

När? Lördag den 15/12 mellan 13-15 och söndag den 16/12 mellan 12-16

Var? I en lokal på Gammelstadsvägen 4 vid Solanderskolan i Öjebyn (mitt emot OK/Q8). Du ser skylt och marschaller från rondellen.

Hur? Lämna in nytvättade och väl rengjorda kläder och saker som är i fint skick och av bra kvalitet. Sorterat i exempelvis storlek. Ingen ersättning utgår.

Vad? Det som behövs är saker, kläder och leksaker till barn i åldern 0-13 år. Allt från ”start-paket till nyfödda”, inne- och utomhuskläder, pärlbrickor, star wars, böcker, barbies, varma skor, snow racer osv.

Vad händer efter det? När allting är insamlat så sorterar vi efter önskelistor och vidarebefordrar det till våra kontaktpersoner som i sin tur har kontakt med de behövande familjerna i Piteå. De hjälper oss sedan att se till att sakerna kommer i rätt händer.
 
 
Kramar Desirée

Hustomten

Vad är det för en liten tomte som bor under vår bro????
Ena dagen jag kom hem, då stod det en helt ny piasavakvast (sopborste) på bron.
Andra dagen Niklas kom ut, då var gården skottad och en snöförare stod vid huset.
 
Ikväll när jag kom hem från träningen då låg ett litet gulfärgat paket på bron med texten
 
 
Merry Christmas
Desere
 
From: Tomten
 
 
Men vem är denna underbara lilla människa?? Inte hade då cissi lämnat något paket, kanske morfar, men tvivlar lite på att det är hans sorts paket....
 
Kul med denna tomte iaf! Tack!
 
Massor med kramar till både tomte och alla andra! /D
 

oooOO snart är kl 15.00

TENTA idag! Har laddat upp med pastasallad, frukt, godis och smörgåsar som vanligt :) Nu J*vlar ska det skrivas så pennorna blöder. FIX IT Desirée!!

Håll ALLA tummar och tår som ni har. Jag behöver ett stort Stöd.
Lycka till Anneli, Sabina, Marie och Emma! Kramar D

Tomtenissan på bushumör

Igår premiäråkte Ronja pulka, kallt om nosen men annars en riktigt trevlig upplevelse tror jag :) Vi gick till moster Cissi för att värma oss ett slag för att sedan vända hem och få besök av min vän med Doris och Bianca. Trevligt det med, kanske ändå mest trevligt för Sally! 
 
Pluggdvala gäller för fröken Jonsson, har precis fått R i säng och har nu möjlighet till en stunds ostört plugg :P Hehe, sötnosen är inte alls villig att läsa lagboken, en sida i Lss-lagen är då bortriven. Tror att hon och Sally har någon pakt då hon också hela tiden försöker busa bort mina flikar.... Haha, härligt med huset fullt av liv!
 
 
Bjuder på de nyaste bilderna av vårt busfrö
 
 
Hoppas att alla haft en trevlig dag!! :)
 
Kramar på er /D

Happy Kidz

Nu finns det en facebookgrupp - Happy kidz vilket också är projektets namn :) Gå gärna med så att ni är uppdaterade om tid och plats för inlämningen. Ha en fin dag! Kramar /D

RSS 2.0