Mysigt i källaren

Nu är äntligen mitt massagerum Helt klart! :-) jag hade mina premiärkunder igår och det var så mysigt! lite, kallt.. men tur jag äger ett x antal filtar :-) värmen hinner ta sig till nästa gång.







Det nya för mig är tandvärken från helvetet! Jag har aldrig förr haft det, men tro mig, du vet då du har det. Detta resulterar i ett tidigt tandläkarbesök nu på morgonen.. Gode Gud, håll mig i handen. Förövrigt rullar praktiken på och Ronja ser äldre ut för varje dag jag kommer hem :-) Fort ska de gå..


nä, borsta tänderna och sätta sig i bilen då. trevlig torsdag! Det tänker jag ha. Stora kramar

HELG

åh vad längesedan jag skrev! Men jag har faktiskt bara njutit av min helg. igår, lördag. Då fick jag bestämma vad som skulle göRas på dagen och min kära Niklas fick bestämma kvällens aktiviteter.

Båda blev mycket nöjda, bilbarnsstolsinköp, EM, max och massage för N och avslutade med filmen, life of Pi.

Även Ronja är väldigt glad! När hon äntligen fick sin nya stol. Nu slipper hon ju sitta som en fastklämd ostkrok.
I en djungel av stolar blev det till slut en Britax multi tech för 2.800 kr på barnens hus :-)

Nu är det läggdags på Floragatan.

kram och god natt
/D



Att inte göra som praktikant..

Det är inte varje arbetsdag man ser en söt liten hermelin titta in genom fönstret på morgonmötet :-P dessutom i centrala stan och på andra våningen.

Han bor nog där.. :-)

Idag är det min andra dag som soc-tant.
Desiree kom ihåg att:
Hoppa inte in i ett samtal i personalrummet och tro att du ska pricka helt rätt och hänga med i ämnet!

Prata inte om dig själv med klienterna och framförallt, Tala inte om var du bor!

Ät inte salami på morgonen så att du måste hålla dig ett helt möte från att släppa ut någon gas..

osv osv.

Annars har mina två dagar gått riktigt bra, roligt arbete och väldigt roliga kollegor. Här kommer jag att trivas. Om än det finns jobbiga delar i yrket och att jag verkligen måste lära mig att säga nej. Alla har ju tyvärr inte rätt att få försörjnings stöd..

Nä nu är min lunch slut. Dags att återgå till ett självständigt arbete :-P kramar /D

Min dag

Min egna dag blev helt underbart bra!

Morgonen började med en inslagen rödvinsflaska av Ronja och förmodligen Sveriges största smörgåstårtebit med två ljus, en 2:a och 5:a. Dagen kunde inte ha startat bättre!



Sen fortsatte dagen med en innebandymatch som tyvärr förlorades med 12-6..



Hemma väntade både svärmor, syster och morfar på mig. jag skulle nämligen bjuda på per Mobergs lasange! vilket blev väldigt lyckad!



Kvällen rullade bara på i glädjens tecken, besökare välde in och tårta och fika blev uppätna. reflekterade över att jag endast hade två familjemedlemmar från min släkt ändå var huset fullt :-P
Ännu en bekräftelse på att jag har fått möjligheten att komma in i världens finaste familj!

Tyvärr hade jag lite att göra resten av kvällen så inga kort togs.. Men vad säger korten egentligen.. Jag sparar denna dag i min minnesbank. En dag då jag var lycklig och fick skratta tillsammans med dem jag älskar!





Nu mina herrar och damer, ska jag till Kalix. Inte jätte frivilligt, men en viktig match ska spelas. Med gröt i magen och kessella i väskan ska jag kämpa allt vad min stackars kropp förmår. önska mig gärna lycka till!


Önskar alla ni en super fin söndag! Stor kram /D

Åldersnojja...

Sista 20 minuterna swichar alltid förbi..
 
På sistone har jag pysslat med skolarbete, det är det sista jag gör i Skellefteå. Idag är min sista dag och den sista redovisning för den här utbildningen i Skellefteå! Det glädjer mig oerhört att detta är slutet på något nytt. Nu känns det som att jag tar ett Väääldigt långt steg framåt. Praktik ett halvår i Piteå med jobbtider, luncher och anständiga kläder. Ser framemot denna tid enormt mycket och från och med måndag så springer tiden i väg ett halvår, ett halvår till, fast i Umeå och sedan endast en termin tills Desirée Jonsson (som aldrig skulle utbilda sig) är färdigutbildad Socionom. Jag blir fan rörd när jag tänker på det. Oj vad bra gjort!
 
 
Det har varit så spännande att se hur man förändras och formas som människa tack vare all kunskap man berikas med. Och väldigt intressant att se hur andra människor står kvar och stampar på samma ställe samtidigt som någon annan har varit här för längesen. Men äntligen har jag kommit en bra bit mot mitt mål, man blir ju aldrig dummare av kunskap. 
 
 
I helgen är det kalas och innebandy för hela slanten, jag kan nog bara sätta mig tillbaka och njuta över att min 25 års dag är här. Jag ångrar inte en dag av de dagar som gjort mig till den jag är. Jag har inte åldersnojja, har hunnit med det mesta som jag velat göra och det jag inte hunnit med, ser jag absolut inga hinder med att utföra. Jag är inte heller den som satt mig ner och tycker att livet är slut, jag har fortfarande drömmar om resor, bröllop och min hästgård. Kanske drömmar som jag vill ska få förbli drömmar, det har jag inte bestämt mig om ännu. 
 
 
Något jag ska komma ihåg, NJUT av VARJE MINUT!
Se de som finns runt omkring dig, istället för att famla i mörkret och leta nya.
 
 
Nä, som sagt de sista 20 minuterna springer ALLTID iväg... NU måste jag skynda mig, skjutsen är här på bara någon minut...
 
Massor av fina kramar till alla ni fina människor.
/D 

Fin helg!

God tidiga söndags morgon! Vår älskade lilla tjej sov mellan 00-08. Underbart! Fortsätt med det ;-) Helgen som varit har varit en av de bättre på länge.

Middag på statt, Piterevyn, sen kväll hos grannarna, Umeåfrämmande, barnledig, ljusparty m vin och mat från Moberg. Och där var det bara två lediga dagar av tre! :-) idag, massage, heja på mitt innebandylag, heja mentalt på min älsklings match och en ledig mysig familjekväll!

Kunde inte se bättre ut för min del! Om ca en vecka smäller det. 25 år, poff, praktiken kör igång, pang osv osv. blir en spännande tid att se fram emot :-)

Nu är det lite bråttom.. 10.00 kommer min kund.. :O




Massa varma Goa kramar till er! /D

Kundvagnsrally

Go kväll :) 
 
Fick höra idag att en "gammal" bekant vunnit en himla massa pengar. Jag blev riktigt glad för den personens skull! För en gångs skull tyckte jag att någon var värd den stora vinsten. Den gick till rätt person med andra ord.
 
 
Idag har jag fortsatt ta vara på sparkföret, en tur till innebandyträningen på Norrmalm (givetvis med R i sparklådan) via Ica och hem. Det såg lite komiskt ut när jag proppade ner puréburkar i sparklådan bredvid en sovandes tjej i åkpåse, eller när hon låg raklång som en lindad mumie i kundvagnen när jag attackhandlade två minuter i tio :P Tror att det är en himla mysig upplevelse för min lilla dam när hon får åka spark. Ögonen stängs redan när jag lägger henne till rätta :)
 
 
På träningen tog jag det väldigt lugnt, igår var jag nämligen och skar bort ett födelsemärke på ryggen... Lite av en obehaglig upplevelse för mig men jag överlevde ju :P
Med tanke på att det är på ryggen (mellan skulderbladen) så får jag helst inte sträcka  ut armarna, så att huden mellan skulderbladen rörs. Om ni förstår vad jag menar :) Därför är det väldigt svårt att spela innebandy.
 
 
Idag har även lilla Ronja ätit kattsand, ännu värre, det var säkert kattpiss också. Och längre än så, vägrar jag tänka!
Men äckligt var det och ett katt-toa-hus kommer att införskaffas så att Ronja inte alls kommer åt den där äckliga sanden... 
 
 
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig! :) Sömn, ja tack! Helg imorgon, Oj så trevlig den här helgen kommer att bli :)
Kramar D
 

sparklåda från morfars tid

Sally stoppar Ronja för att smita ut :-P

och jag och Ronja var på ljusparty igår hos moster Cissi premiärtur med spark! väldigt mysigt :-)



Tror att det blir spark plus sparklåda ikväll till träningen också.. Lämnade bilen till min älskling då han skulle på jobbet ;-)

kram kram och trevlig helg!
/D

Praktikplats och sista tentan

Goddag :-) den sista tenta under hela min utbildning är godkänd! Känns väldigt bra att endast en omtenta är gjord varav tentan gjordes höggravid och omtentan med en 4 veckors bebis med till Skellefteå :-P

Nu närmar sig praktiken med storm steg och Jag ser fram emot den så mycket! Min plats blev försörjningsstöd lr soc som kanske de flesta säger och redan vid samtalet med chefen kunde hon typ garantera en vikarieplats åt mig! :-)

känner nu att den här dagen borde man ju ha firat! Vi firar med att Ronja släppte taget idag när hon stod upp. Men bara i soffan av någon konstig anledning.. och det var inte en sekund, typ åh titta hon står. Utan hon släppte taget i typ 30 minuter :-)

Det går fort för damen. Annars har det inte hänt så mycket i mitt liv. Innebandy har börjat om och min lillebror har åkt hem.


Jag ser verkligen fram emot den här tiden som kommer! :-) massor med kramar till er!



Jullov









Skeppet med kompisarna, pizzakväll i Svensbyn och en fin bild på två systrar. kram på er! /D

2012 års Resumé

Vill bara meddela att Ronja publicerade mitt förra inlägg, därför det abrupta slutet :P
 
 
Jag tänkte göra en "kort" resumé av året som gått. Jag kan redan nu medge att det är mitt bästa år av alla 25 jag snart har levt!
 
Januari
 
Nyårsafton spenderades i Skuthamn med god mat och trevligt sällskap. Jag var gravid i vecka 22 och hade för första gången ett klädesplagg så att magen syntes. Mina små spöken började vid det här laget göra sig hörda och jag och min lillebror började det nya året med att ha paltbjudning.
 
Jag inhandlade de första bebisprylarna med svärmor och en super trevlig trettondagsafton firades därefter. Nån Tällträsknatt och ett evigt gående, sparkande och cyklande med tanke på att vi bara hade en bil. En början på barnvagnsjakten och en påbörjad läsning av Mia Skäringers bok. (I December 2012 hade jag läst klart de båda små pocketböckerna). Skolarbeten, bakning, pysslande och frukost på sängen på min födelsedag! Filmen Sherlock Holmes 2 ses och den rankas till förmodligen en av de bättre filmer jag sett!
 
Februari
 
Mer skolarbeten på dagen och obehagliga drömmar på natten. Jag tog mig en massage som jag fått i present och fortsatte att måla vitt, denna gång min ärvda vedkista.
En massa bakning även denna månad och min bebis hade då bott 200 dagar i min mage. En envis förkylning som inte ville ge sig och ett bilinköp denna kalla februari. Och ett backgammonberoende tog vid. De flesta dagarna spenderade jag tillsammans med min underbara syster som hjälpte mig med allt och inget. Men störst av allt i februari, min fina Niklas fyllde 7 år och mitt förlovningsfrieri! <3 "en  vacker och lagomt tjock hund ligger på fotpallen och snarkar, En fröjd att se som matte

 
Mars
 
En underbar månad med sol och fräknar. Många dagar ute med stekt fläsk och grillad korv. Vistelser i snön och pulkbacken eller bara en promenad på isen med vår älskade Isa. Jag gjorde även ett nyktert krogbesök och fick dela och bjuda på en massa skratt tillsammans med Linnea och Therese.
 
"Men ändå, på något underbart sätt så ler jag när jag kommer innanför dörren på Floragatan. En hund kommer springades mot mig för att hinna ändra riktning innan hon når fram och fortsätter till matskålen av glädje. Niklas kommer emot mig i hallen för att ge mig en kram och en puss och säger att det finns mat som står klar och väntar på mig. All trötthet blåste bort som att den aldrig funnits, precis som att jag lämnade den i bilen och låste in den där."
 

Mars bestod av hundspann för första gången i mitt liv och fårönrunt. Även en stockholmstrip till mina underbara stockholmare. Ett soudukoberoende tog vid denna månad och jag hittade den gamla låten Nightwish - Over the hills and far away :P
 
April
 
Denna månad började med en stor och god middag på Orrgatan! En loppis tillsammans med min älskade syster. Jag insåg även att en väldigt nära vän till mig mådde väldigt dåligt... Kände mig handfallen. 
"Jag är inte beredd att inse att min klippa börjar rasa. Den som jag brukar luta mig mot. Den som alltid är stabil och hård." 
 
Graviditeten fortsätter som en dröm och jag önskar innerligt att bebis stannar i magen lääänge. Trots min önskan är jag i vecka 37 och nedsläpp närmar sig med storm steg. Skoluppgifterna blir klara på rad och en B uppsats påbörjas. Vi spenderar några nätter i Tällträsk och jag ser filmen Hunger Games som rankas till en av de bättre jag sett.
 
Mina evighetsstolar är klara hos ylva tapetserare efter 2 ½ månader där. 
Grillning och bjudning under snöstorm. Samtidigt var vår Rädisa väldigt rädd. Jag jobbade på med massager, kontaktpersoner och sydde en hel del. Jag hade gått upp 14 kg och min bebis vägde 3800.
21/4-12 blev jag och N fotograferade med magen i vädret. (Nu i efterhand, tur att det inte blev en dag senare). Inser också att en BB-väska MÅSTE packas, men blir inte av. Livliga drömmar varje natt och arbetar med B-uppsatsen dagtid.
27/4 började min ledsendag/förberedelse inför förlossningen!
 
Maj
 
1/5 Bebis sparkar mer än någonsin och jag bestämde mig varje dag för att vila minst en liten stund, men det blev aldrig av.
2/5 Skickar in B-uppsats
3/5 Kendras gissning på förlossning och Niklas stoppdatum för förlossning fram till måndag förmiddag då han har jobbat klart sina extra skift. Han tog på sig dem enbart för att kunna vara ledig kring den 10 då BF var...
"Vi får väl se vem som är mest envis :)
Men nu ska jag svepa thekoppen.
Trevlig Torsdag."
Var omättlig på ett sätt denna kväll, ville bara äta mer och mer men blev aldrig mätt...
4/5 Vår älskade vårblomma slår ut. En liten ros blev det! En Mary Ronja Desirée Nordkvist 51,5 cm och 3880 g kl 18.18.
Månaden fortsätter i sorg då vi måste lämna våran älskade lilla ettriga underbara bästa vän till änglarna som flög iväg med Isa till hundhimmlen där hon kunde jaga igelkottar obehindrat... Fan vad jag saknar henne!
"Tur att staffettpinnen är överlämnad till våran lilla solstråle som kan förgylla våra dagar!"
 
Namntorka på vad vi skulle döpa vårt underverk till men beslutade oss efter många om och men. Ronja fick vara med om hennes första loppis och jag min första morsdag.
 
Juni
 

Vakennätter, blöjbyten och ammning. Brösten ömmade och det var ett h-vete att försöka skydda det lilla livet från all sol men ändå inte klä henne för varmt. Ronja 1 månad gammal blev fotograferad av Olivia och vi fortsätter att sova bort hela dagarna. Hennes första besök till Tällträsk och hennes första bilsemester går till Östersund.
 
Lillebror/morbror Emil kommer hem och får träffa R för första gången och jag tar min första löptur tillsammans med N! Moster Cissi fortsätter också att inhandla kläder i massor till lilla Ronja. Omtenta görs och klaras med ett poäng ifrån MAX. Ännu en midsommar firas på renön. Summergames och kyrkmarknad får Ronja uppleva för första gången hängandes i bärselen  :) 
 
En månad med många mammaträffar och fler bilder än text i bloggen. 
 Juli
 
Mitt första gympass är avklarat tillsammans med både bror och dotter. Karlbergsteater och kreativitet. Vår älskling har funnits hos oss i 2 månader och är 61 cm 5710 g inte så stora utveklingssteg görs.
 
Bilbingo, målning av massagerummet i källaren och babysim. En ny förkylning som drabbade både mig och dottra trots detta en tapetsering i vår lilla bagarstuga. (utförd av N så klart!) Begravning av Isus på den finaste platsen på jorden. Och surfisk äts efter en lång lång längtan. Några trevliga kvällar i goda vänners lag. 
 
En bilresa till tornedalen görs och några fina dagar spenderas där tsm med mormor Aina och "morfar". 
Månaden avslutas med dansar och ler och Linneas underbara sång och spel!
 
 
Augusti
 
Trädgårdsarbete i minsta möjliga mån, fler loppisar som vi inte tjänade ett jota på och surströmming tillsammans med grannarna. Mammaträffar i massor men fick inte mycket annat gjort. Tänkte och ville göra så mycket, men tiden var knapp när jag började fundera på VAD jag skulle hitta på. Lill skrutten växte så det knakade och var både längre och tyngre än sina vänner. Bilbingo, Nolia och mera babysim. Spenderade flera dagar av denna månad tillsammans med min lillebror. 
 
Planering och genomförande av Ronjas stora dag, dopdagen. Gudmor med syster på plats och underbara Linnea med "orkester" fixade pricken över i:et. Sorg i hjärtat då vi har avskedsdrinkar i vår inglasning för Linnea... Hon flyttar norrut. Lapptäcke påbörjas och planering av Cissis 20 års present görs :) 
 
 
September
 
Min lillasysters månad. En månad med upptagen innebandykarriär, skolan börjar om efter sommarlovet och massage på korpen en gång i veckan. En påfrestande höst som resulterat i en ovanligt trött Desirée. Kärleken är lika stor till vår guldklimp trots skiftbyten både på natten och dagen.
 
Min lillasysters 20 års present flyttar in hos oss, ingen sorg där. En ny liten Isa som biter gästerna på fötterna är skeptisk till allt som kommer in i huset och extremt social. Enda skillnad är att detta är en Rally Kalle som heter Sally!. Kanske är det bara min önskan att det ska finnas en liten Isa i henne, Rent fysiskt så är det ju inte så över huvudtaget, då är det bara en egen liten individ som har för sig en massa konstigheter... :P
 
September bjuder på en permanent stor rensning av bodan och ett onödigt läkarbesök. Lapptäcket slutförs.
 
 
Oktober
 
Månaden börjar med finbesök av finaste gudmor själv. Annars varvades dagarna med skellefteåbesök med eller utan Ronja. Hon växer och frodas och är nu 5 månader gammal och väger
7620 g och är 68 cm dagarna och veckorna springer iväg utan att jag får något gjort. 
Show med Åsa Persson och överraskningarna fortsätter komma, denna gång i form av en påse hängades på dörren eller hela huset städat. Min syster vet när det behövs lite energi. Jag och Niklas fortsätter att jaga någon sorts tid tillsammans då vi åker och blir totalt förtrollade av Riku och Varg.
 
November
 
Veckoschema för maten införs, några fler målade stolar, innebandymatcher och mindre tid för familjen tillsammans. Ronjas första Halloween firas och baby rytmik fyller vår lucka på tisdagarna. Hennes första tand kommer och jag får en underbar förlylning. Igen...  Min syster fortsätter att ställa upp för oss och vår familj går på  begravning i Tornedalen. Niklas upplever sin första farsdag där Ronja är extremt snäll och ger han ett par kissbiljetter :) Ronjastackarn får kämpa på med sin evigt hårda mage och hon ställde sig upp för första gången i tvättkorgen. Vi får senare även vara med om hennes första krypning. Mina känslor är lycka blandat med trötthet.
 
En första mor och dotter semester görs till mormor i Umeå! Väl bemötta och omhändertagna! :) Månaden fortsätter att ge mig energi av alla jag masserat för att i nästa stund ta allt jag äger och har. En make upkväll med övriga mammor och jag startar projekt Happy Kidz. 
 
December
 
Fortsätter att plugga hårt, denna gång inför en juridiktenta i december. Ronja får åka pulka jag blir rikskändis, ägnar all min lediga tid till att ordna inför den stora insamlingen till behövande familjer. Lyckad insamling, glada familjer och all min tid för julförberedelse har gått till spillo... Men jag har valt det själv och är nöjd över min prioritering. Juldagarna spenderades tillsammans med nära och kära. En oförglömlig jul. Året avslutades på vårt smultronställe med Svärmor m familj. Ett underbart avslut på ett underbart år! Tack alla fina för att ni gjort mitt år så himla bra!
 
2013 års löfte
 
- Snabbare val - ingen beslutsångest
 
Tack för en lååååång resumé. 
Jag älskar er! /D
 
 

Jan. 05, 2013

Igår fick jag uppleva något extra ordinärt. jag skulle lämna några saker till en familj i jävre. När jag backar upp bilen mot ingången sätter sig en äldre dam i mitt framsäte. Hon börjar direkt att prata om hur dåligt hon tyckte det var att hon fått vänta I Över En timma! Hon hade dessutom ringt två gånger! Och hon som hade pratat så gott om oss tidigare hade blivit så besviken denna gång!

Vid det här laget hade jag hunnit funderat på om det var denna kvinna jag skulle lämna saker till.. men förstod ändå rätt snabbt att denna 85+ väntade på en färdtjänst så jag berättade att detta inte var jag :-) men att hon gärna fick sitta i bilen och värma sig medans hon väntade :-)
jag hade ett stort leende på läpparna när jag åkte därifrån, vilken energi en sån söt liten dam kan ge!



Idag har jag tagit mig energi genom säsongens första skidtur. väldigt härligt!

Jan. 05, 2013

Igår fick jag uppleva något extra ordinärt. jag skulle lämna några saker till en familj i jävre. När jag backar upp bilen mot ingången sätter sig en äldre dam i mitt framsäte. Hon börjar direkt att prata om hur dåligt hon tyckte det var att hon fått vänta I Över En timma! Hon hade dessutom ringt två gånger! Och hon som hade pratat så gott om oss tidigare hade blivit så besviken denna gång!

Vid det här laget hade jag hunnit funderat på om det var denna kvinna jag skulle lämna saker till.. men förstod ändå rätt snabbt att denna 85+ väntade på en färdtjänst så jag berättade att detta inte var jag :-) men att hon gärna fick sitta i bilen och värma sig medans hon väntade :-)
jag hade ett stort leende på läpparna när jag åkte därifrån, vilken energi en sån söt liten dam kan ge!



Idag har jag tagit mig energi genom säsongens första skidtur. väldigt härligt!

En helt vanlig kvinna halvvägs till 50

Nu går det mot en ljusare tid som jag gillar väldigt mycket. Kanske några solstrålar som kikar fram så att man vill sticka ut huvudet utanför huset. kanske att man till och med hinner/tar sig tid att åka en sväng med skidorna i något spår.. Ja, här är vi muntra, tenta klarad och friskt barn och karl! Tror inte att man ska önska sig så mycket mer.

däremot kom jag till den insikten att jag fyller 25 år om ca 2 veckor. Innan det är det en kastrering, tenta, inlämning, borttagning av födelsemärke, två ljuspartyn en Bvc koll plus några massager :-) jag insåg att allt som man tänkt göra när man blir stor, bör man göra nu! Det är nu jag är mitt i livet, det är dessa år jag kommer att komma ihåg och berätta om gång efteR gång efter gång.


Jag är faktiskt nöjd över mitt -mitt i livet- hade inte velat göra mina val annorlunda!

Med det säger jag god natt! puss och kram




RSS 2.0