En resande flicka



Jag är tillbaka, välbehållen och fortfarande glad!

Hittade faktiskt både en "skogsväg" och vägen hem!! Skogsvägen var en slinga vid vattnet, träd men inte tallar och granar, utan andra träd bredvid, över och under mig, Överallt. :) Sen är det bara en parantes att jag var livrädd för 3 saker. Våldtäcktsmän/mördare, ormar och fästingar!!! Annars njöt jag fullt ut av min valda väg. 

Jag var så nöjd för att lokalsinnet mitt var på topp och jag kände igen mig överallt där jag sprang. Tills jag inte kände igen mig längre... jag kände mig som en ekorre i en bur. Förvirrad med andra ord. Jag märkte att jag hade kommit till nästa pendeltågsstation, och områdena såg inte så roliga ut... Efter två djupa andetag och en ren chansning åt vilket håll jag skulle springa åt, så hitta jag till slut hem! :)

En jäkligt bra runda förövrigt ;)
Efter lite fruktintag så är det Hopp in i duschen och iväg på Coop för att handla till middagen!


Fortsättning följer...

Jogging för amatörer

Stockholm - Sollentuna - Norrviken = Desirée

En bok senare och en 5 minuters promenad med en 21 kg väska dragandes efter sig så är en varm, svettig och glad Desirée framme!
Solen värmer och jag får en känsla av Sommar! Får även en svag känsla av att jag inte kommer att behöva mina vantar och pannband som blev nerpackat...
Nu sitter jag ombytt och klar för en liten joggingtur, har försökt studera hitta.se och se om jag kunde hitta någon mysig väg, eller så att jag överhuvudtaget klarar av att lokalisera mig i denna djungel.

Den som lever får se. :P Tror varken att jag hittar någon mysig väg att springa på eller vägen hem hehe. En fördel med en större stad är ju att de finns större chans att stöta på någon så att man kan fråga om vägen iaf :)
Som sagt vi får se hur det går.


Ha en fin dag mina norrlänningar! Kramar D


Sommarloooooov

Yes Yes Yes!! :) Äntligen sommarlov, det första jag gör på mitt sommarlov är att åka till step in med min karl. Det andra jag gör är att åka till Sthlm. Det tredje är att läsa en vanlig hederlig bok, och inte bara en utan jag ska beta av hela min bokhylla! ;) *Längtar


Provet var ett rent nöje att skriva, jag hade kul när jag gjorde det. Men peppar peppar, man får inte ta ut något i förskott, hipps vipps så har jag en poäng i från godkänt. Det vet man aldrig. Men det jag vet är att de kändes riktigt bra att skriva det. Om jag nu skulle få göra om det, så skulle inte det vara hela världen. För jag hade Kuuul. Vissa frågor var exakt de som jag pluggat på, och på andra var det ordbajsa så mycket du kan :P


En glad Desirée skuttar till Step in nu, tacos väntar på oss när vi kommer hem!!!
Lycka

Nu åker vi...

Nu åker jag och hämtar upp tjejerna! Spännande vilka frågor som komma skall...


Jag är nervööööös!
Håll alla tummar och Tår!!! KRamar Desirée


Peppar peppar

Uppe med tuppen, kanske lite ofrivilligt men ändå frivilligt.
Tenta dagen är kommen, så allt snack om plugg kommer ni att slippa fram till den 5 september så länge jag inte behöver göra omtenta på den här..... peppar peppar ta i trä.

Varför jag klivit upp ofrivilligt beror på att jag väntar på en massagekund, men samtidigt är det ju jag som har bestämt tid och dag så man får skylla sig själv.... hade helst legat kvar och sovit. Igår kväll pyssla jag på med lite framtida stuf :P En vecka flyger ju bort när jag åker till sthlm, mycket som ska vara fixat till när jag kommer hem.


Kommer att lämna min älskade karl och hund med en tår i ögat!! Saknar dem redan nu, i förebyggande syfte...

Men idag är det först måndag, TENTA på G... kl 16.00. Före det ska jag få bli fin i håret och massera :)  efter det, bär det av till skellefteå.... *nervös
Nu ska jag dricka upp mitt te. Kram kram mina vänner. /D

Jag fick en present idag

Grattis Mor på morsdag! :)
Och alla andra mammor också så klart! De flesta ger ju presenter till sina mammor, till skillnad från jag, jag får saker av min mamma på morsdag. Idag var hon generös och gav bort en taklampa. Riktigt snygg svart i tyg. Den hänger i vårat vardagsrum och sprider så fint ljus!
Sen har vi grattat svärmor också, där bjöds på något så gott som mannagrynsgröt och 100 olika påläggs sorter! Gott Gott!


Nu laddar jag inför tentan som är imorgon!!


God natt God natt /D

Busfrö till Karl!

Loppisförsäljningen gick som smort, kan bara bero på den duktiga försäljaren jag hyrde in ;)

Korvstroganoff och Ris bjöd jag både Syster och N till lunch, Niklas visade sin tacksamhet genom att kleta maten i mitt ansikte!! Vi hade medandra ord Matkrig, känns sådär, med tanke på att barn svälter. Men jag tröstar mig själv med att det var mat från stekspaden... sånt som man ändå sköljer bort...


För min del var det bara att ställa sig i duschen... Men hämnden är ljuv!! Vi får se vad man kan hitta på för nått *mohahahaa
Sen så blev det impuls-vin på nodo, när man har så påhittiga kompisar så kan det komma lite överraskningar :) Det gillar vi!
Plugg som bara den fram till Nodo. Kanske kan läsa lite när man kommer hem också... :S hehe


Kramar D

Plugg och Paus

LOPPIS PREMIÄR


Cissi ska stå och sälja mina och morfars saker, hon är väl en guldklimp som vanligt. När vi inte har tid då ställer hon givetvis upp! Jag ska dit nu på morgonen och hjälpa henne ställa upp sakerna, sen ska jag hem och bara sitta inne... :P
Dagen min kommer nog att se ut så, sitta inne och plugga, ta nån paus och förhoppningsvis träna lite, plugga igen sen kanske någon loppispaus osv :)
Jag ser framemot dagen iaf! Önskar er en bra lördag! Kramar D


Fyllt på med Energi

Tentaplugg i svensbyn 5 timmar


Jogging med mina två älsklingsvarelser


Gooood Middag på tu man hand


En jävligt bra film, MAN ON FIRE


Med en tår i ögat och lessenhumör så ska vi krypa ner i sängen


(Tur att jag har en karl som gör mig glad, annars hade jag inte kunnat se en sån här film)


God natt kramar från Desirée


Musik Café

















































5 månaders skillnad

Före: Cissi Julafton 24/12 2010



Efter: Cissi 26/5 2011 (ganska prick 5 månader senare!)





Det är kortare bak, typ page. Jävligt snygg lillasyster fick jag! Hon ser ut att vara 5 år äldre..
Kram Kram

Vilken natt!

Heej Hopp! :) Vilken bra och tidig morgon!

Den här dagen ser inte så annorlunda ut från övriga dagar. Det blir sånt tjat om all den där pluggningen och tentan. Punkt!


Ut med Isa på en kort och långsam prommis, sen ska jag få se min systers nya frilla, jag kan faktiskt ta ett kort så ni också får se hur snygg hon blev! ;) Längtar tills jag får se!!!
Sen har jag inte bestämt mig om jag ska cykla eller lifta till Marie (klasskompis som bor efter långskatavägen men i öjebyn...) Får se hur jag gör. Vill inte riskera att nån regnskur kommer..


Senare ikväll kommer the finalé Jag och N ska till hemmings och se Dansuppvisning direkt efter hans jobb. Jag har sparat pengar hela veckan, de kostar 10 hela kronor att gå in och se föreställningen :) Sen får man väl betala extra för banankakan som jag har siktat in mig på ;) men det kan den vara värd! Kameran får följa med dit också, men får se om det blir några bilder (gillar inte inomhusbilder!)


Förresten en parantes jag har drömt om ett spel, som inte finns än! Men det var lite små äckligt, istället för att kasta en tärning så kasta man tuggummin som var tuggade och ihoprullade....Äckligt! Sen var de kort med, lite likt skip bo kanske, men jag ska inte säga nå mer, så kanske jag kan få patent för de ;) Drömde även om palt, det var några andra som skulle göra den, men jag kunde inte låta bli att bry mig, de gjorde ju fel! Fläsket var utanför och palten var trasig... haha, sjuk dröm!



Ha en bra dag mina vänner! Kramar D

Som ett moraliskt stöd

Niklas sover på soffan, jag har stöd av Isa i mitt knä :) Hon fick faktiskt vara lös idag på gräsytan mellan storavägen och lilla vägen, lekandes med en pinne så kan man lätt glömma bort att man är lös :P


Tröttare än tröttast, kanske för att man inte får tillräckligt med syre av att vara inomhus framför datorns strålningar hela dagarna...
Jag tänkte gå igenom dessa kriminalitets teorier igen, sen slocknar nog jag också...
Det är ganska konstigt att jag faktiskt kan koncentrera mig trots att grann-ungen skriker sig blå. :P


Tillbaka till mitt word dokument :) Kramar /D

Räknaner-kalender

Jag försöker att nöta och nöta!! Idag har jag bara suttit med Kriminologi = Läran om brottsligheten, från ett smalt till ett brett fokus på allt som har med brott att göra. Även viktimologi...

Det är inte bara en definition vi ska kunna, utan det är allt mellan himmel och gjord. Bland annat Teorier om brottslighetens orsaker. Och eftersom alla brottslingar ska kunna kategoriseras in i någon teori så måste de ju finnas en jävla massa teorier....


Huvudet är trött just nu, känns som att jag vill lägga mig och sova istället för att cykla till stepin och träna.. Men jag måste!
Ska först försöka hitta nå att stoppa i magen och gå ut med min hund. :)
Hoppas att jag orkar läsa lite sen ikväll när jag kommer hem också. Onsdag den 25 idag..

Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Måndag 16.00 - Tenta

Och det jag måste nöta in är:

Kriminologi
Missbruk
Funktionshinder
Stigma
Medikalisering

Avvikelse/normalitet
social kategorisering

Tre jävligt stora ämnen, men nu blev jag ändå lite lugnare. när det är färre dar än ämnen :P
Imorgon ska vi träffas med gruppen, känns bra, då får man repetera högt för andra, den mest effektiva formen!
Nu - Mat i magen! Kramar Desirée

Avundsjuka

Ännu en pluggar dag, men som förhoppningsvis inte kommer att gå till spillo...


Jag har redan varit ut i solen med Isus, blev en promenad till C och Emil. Jag väckte dem båda två :P Nu ska jag äta min frukost och sen djupdyka ner i mina sammanfattningar.
Fram till halv 2 då jag ska snabb träffa min ena flicka, förhoppningsvis plugga lite till, sen möta upp Niklas på stepin efter hans jobb :)

Så ser min dag ut idag!
Jag är avis på er som inte har tentaplugg och kan vara utomhus idag! KRamar D


Klokt sagt!

Mitt i pluggandet och läsandes i litteraturen hittar jag en Riktigt tänkvärd text! 

Av en patient med sjukdomen Multipel Skleros (MS) = är en kronisk, neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i det centrala nervsystemet.
Av okänd anledning bildas MS-plaque framförallt i synnerven, det optiska synkorset, hjärnstammen och i ryggmärgen.
Även om sjukdomen har en varierande symptombild och förlopp brukar de första symptomen på sjukdomen vara synstörningar, känselpåverkan eller gångsvårigheter.



”Både sunda själar och sunda kroppar kan bli ofärdiga. Det förhållandet att ”normala” människor kan gå omkring, kan se, kan höra, innebär inte alls att de också verkligen ser och hör på ”riktigt”. De kan vara fullkomligt blinda för just det som omintetgör deras lycka, fullkomligt döva för andras böner om vänlighet. När jag tänker på dem känner jag mig inte mer vanför än de. Kanske jag på något litet oväntat sätt kan hjälpa till att öppna deras ögon för allt vackert vi har omkring oss: sånt som ett varmt handslag, en röst som är ivrig att uppmuntra, en vårbris, musik att lyssna på, en vänlig nick. De här människorna är viktiga för mig, och jag tycker om att känna med mig att jag kan hjälpa dem”



Ur boken Stigma Den avvikandes roll och identitet av (Erving Goffman)



- Njut av livet, en dag vaknar man och märker att man är död - av mormorn i Berts sista oskuld ;) /D

Inge plugg = en riktigt bra dag

Jag älskar när vädret växlar från sol till regn bara sådär! Och min standard fras, efter regn kommer solsken. Där har ni det folkens, imorgon blir det SOL! :)


Nu är det en trött brud som sitter framför den här rutan, dagen kunde ha innehållit mer plugg än den gjorde... men man kan inte göra något ogjort. Gör om och Gör rätt! Imorgon ska jag istället fokusera!!!
Man kan säga att jag tog min fredag med N idag, han lagade än en gång en suuuper middag! Något så enkelt som Fläskfilé, strips, bröd i ugnen och en god sallad (som jag gjorde :P) Allt smaka alldeles för gott som vanligt! snart måste vi bjuda nån på middag så ni får dela dessa underbara smakupplevelser vi har här på källbogatan :)


Nu hopp i säng, Anneli kommer tidigt imorgon. Vi ska sola på balkongen 8)
Sov så gott! kramar Desirée


Fokusera!

Vilken trött morgon!
N har tydligen en förkerlek till att väcka mig så jag precis vaknar, och ligger och surrar med mig, tills han själv har somnat... då är klockan ca 6.35 och jag ska upp om 1 ½ timme... Jag klagar inte på att han väcker mig, för det är ganska gulligt, men att jag blir så djävulst trött när min klocka ringer! (Ilandsproblem)

Nu på morgonen ska jag träffa min flicka, när jag kommer hem så får jag besök av käraste Anneli! Måndag den 23 maj innebär 7 hela dagar till måndag den 30 maj = TENTA Hård plugg för fröken Jonsson dessa 7 dagar.

Ikväll kommer mina små kusiner och ska få två icapåsar med kläder som vi fått av en stuggranne, så roligt och se när små barn får nya fina kläder, och hur glada de blir. Det blir då manikäng här hos oss!

Nån av dagarna denna vecka ska jag nog massera på korpen... deras önskemål.
På torsdag ska jag och min karl på samma kusins musik café. Hon ska dansa och uppträda osv! :)
Sen finns det nog några enstaka privatpersoner som också vill ha massage den här veckan... men det skär i mitt hjärta av att tacka nej. Speciellt när jag ska vara bort veckan efter tenta.

Kan någon klona mig!

Den här veckan skulle ju egentligen BARA vara till att plugga! *självförvållat
Nu tillbaka till Thét :) KRamar Desirée

Halva tentan sammanfattad

Yes Yes Yes! Jag har sammanfattat klart:

Kriminalitet - CHECK
Missbruk - CHECK
Funktionshinder - CHECK
Social kategorisering - CHECK

Imorgon:
Medikalisering
Normalitet
Avvikelse
Stigma(tisering)

imorgon är det prick 1 vecka tills min sista tenta skrivs!!
Ps. Jag är nog den enda som sitter och äter påskägg just nu... ds. hihi



Kramar Desirée


På ballen

Dagen spenderade jag till slut på balkongen med min hund i knät, vi har haft full koll på alla människor som åt söndagspizza på pizzeria tre kornor idag! ;)


Efter att jag hade väckt min prins till karl så åkte jag och mina två syskon till Måttsund i hopp om att bli nån 1000-lapp rikare på bilbingon... eller bara njuta av varandras sällskap :)
Nu väl hemkommen så äter jag stekt palt till middag... Oj vad gott måste jag få säga! Trots att sirapen är jävligt söt och sliskig.. och Trots att ja åt palt till lunch idag :) hehe, blir inte less den. Känns som att jag fått ett palt-iiil, har kvar några potatisar, tänkte en sekunds tanke, om man ändå skulle ta och göra lite palt :P men nej, det får vänta ett tag!

Kvällen min kommer att vara framför datorn, sammanfattandes av power points... :) Kul!
Önskar er en roligare söndag! Kramar D


Gå, cykla eller spring

Vad ska man hitta på en dag som denna då?

Niklas sover till ca 14 så fram till dess är jag ensam..
Isa har fått vara ut, en söndagstvätt är startad sen är jag i valet och kvarlet om jag ska ta en lång lång promenad, cykla injärdenrunt eller springa grisan runt... Eller ska jag bara sitta på balkongen med en tekopp i handen och plugga?

Sen vet jag inte heller om jag ska fara på bilbingo i Måttsund eller vara hemma de få timmar jag har med N, innan han åker på jobbet igen. Kan inte bestämma mig för någonting idag. Ambivalent :P


Nu har iaf Tevattnet kokat klart, det är någonting som jag vet iaf :P Längtar till min nya tesort. Ett grönt, lösviktste från Ica kvantum, tror att det var en ny sort. mmmm*
Sen får vi se hur dagen ter sig, jag återkommer :)
Kramar D


Första försöket

Igår kväll kom latmasken krypandes med chokladpudding och glass, med kola och chokladsås...
Idag kontra 5 kilometersslingan på Grisan gårdagens last. Sprang på rekordtid, som i sin tur höll på att resultera en pizza i skogen...


Efter det har jag bara gått i shorts hela dagen, N fick en chock när han i vanliga fall ser mig påklädd som om det är -30 inomhus. Men jag laddade inför en riktig varm och mysig innedag. Jag skulle nämligen ge mig in i Paltverkstan, för första gången i mitt liv skulle jag göra palt HELT själv! Observera, HELT SJÄLV :)
Min lillebror hade jag med mig som förste assistent, vi var ett riktigt bra team ihop, jag fick då iaf skratta åt han, hans konstiga funderingar och hans konstiga/dumma idéer!

I juryn på paltkalaset satt 
- Den erfarne = Ns mormor
- Finsmakarn = Ns morbror
- Den glupske/hungriga = Mats
- Den oerfarna = mamma
- Den neutrala = Niklas
Sen var ju givetvis jag och Emil med, som då var kockarna bakom den berömda Pitepalten

Det roligaste av allt var att den blev super god och jag/vi fick beröm och komplimanger. Nästa gång ska jag bara ta en skiva med mindre hål när jag river potatisen... Inte att de märktes på palten, men då behöver jag inte riva det två gånger.
Det kommer inte att dröja länge tills nästa gång jag ger mig in i paltverkstan!




Koncentrerad paltmakerska


Fy med för låga skåpar/fläkt!






En trött paltmakerska - Nu är det palt för de som vågar ;) 


Sen måste jag få dela med mig En av alla sakerna min bror kläckte ur sig i dag
Han fick en Happy Buddah av oss i julklapp med ett rim som lyder
- Stryk Buddah på magen en gång om dagen.... kommer inte ihåg slutet men något om att han skulle få pengar.
Detta min bror har gjort sen 24 december 2010, men har inte fått några pengar...
Idag när han är hemma hos oss upptäcker jag, vad han har gjort för fel , han tar min Buddah och stryker den på sin EGEN mage!!!
Vet inte om jag vågar stå för att det är min bror!! ;) Självklart, han är smart egentligen, han ska ju bli Civilekonom, Eller? :P haha. Jag är bara glad att det är nån fler, som pratar innan de tänker! :)


Jag tycker inte att man behöver fundera två ggr om det är Buddahs mage eller min man ska stryka på! :D

Tidningsställ bekymmer

Kan inte bestämma mig vilket tidningsställ jag tycker är finast... Det ska stå på toaletten, rätt smalt om plats.


Muji Tidningsställ från Åhléns 550 :-


Eller detta, också från Åhléns men för bara 399:-


Det är nästan att jag tycker den nedersta är snyggare, men känns ändå som att den övre är bättre...
Svårt!

Hör och Häpna

God eftermiddag!

Fredag kväll och jag och Isa är helt ensamma... Kanske finns lite tid för plugg..
Min dag i Svensbyn var väldigt effektiv, vi bokade in en tid nästa vecka direkt ;) När jag kom hem, trött i huvudet och vänster handen så hade min gulligaste gulligaste karl läst mina tankar att jag var vrålhungrig! Han hade tillagat världens godaste kyckling (som han hade lärt sig på grillkursen) Den var jävligt saftig faktiskt, och till det serverades min favorit! * Ris


Han har dessvärre lämnat mig nu... ensam med September och Di leva. Och hör och häpna, Desirée har inhandlat Spotify Premium! :o YesBox, 99 kr fattigare men Ojjj vad mycket energi mina små låter ger mig!


Var förövrigt sugen på en runda på Grisan, men var även sugen på springsällskap, så jag tror att latmasken får göra mig sällskap i soffan ist :P Vi får se vad som sker!
Hoppas att ni mina vänner får en fin fredagskväll! Kramar D

Pratat i sömnen...

Ny dag nya möjligheter.

När jag resumera gårdagen så kom jag på att den innehöll Allt som en jävligt bra dag ska innehålla. Den lämnade ingenting utanför, skratt som man inte fick luft och lite tårar när jag läste dödsanonnsen och memorian. Besök hemma hos oss och en jävligt god middag hos svärmor, träning och en jävligt bra Nicholas Cage film Lord of War tål att rekomenderas!
Somna som en klubbad säl och har drömt en massa, jag har bland annat tydligen skrikit, - Neeeeej inte den genomskinliga glas-skålen
När N frågade vilken glas-skål så fick han tystnaden som svar...

Jag ska ta och berätta för er vilken glas-skål som jag faktiskt drömde om. "En stor gammal på fot, med fina mönster på, den stod på vårat köksbord med frukt i och jag hade köpt den på auktion i badhusparken. Tyvärr så fick den möta sitt öde någon gång i vintras, när hyllan ovanför var lastat med ett gammalt gjutjärns strykjärn och en massa kokböcker, detta höll inte för de små pluggarna som den tidigare hyresgästen satt upp den med, så den rasade ner över skålen..."

Min lillasyster vet hur mycket den skålen betydde för mig, så hon leter fortfarande efter en ny, på loppis, röda korset osv.. Jag glömmer den aldrig! När jag var hos Linnea förra helgen så såg jag till min förtjusning att hon hade fått en likadan av Jespers mormor, men inte en genomskinlig.
Jag saknar min skål!


Till dagens göromål, sitter med min Jätte kopp och dricker Grönt te. Laddar inför en bilfärd till Svensbyn, ska sitta och nöta in Kriminologi med min kära vän Anneli. Tror faktiskt att jag ska åka förbi Ica och köpa lite färskt bröd och lite grönt-te (så det inte finns nån risk att jag blir utan :P) eller man kanske ska köpa bröd på kvartersbageriet ist.. får se vars det blir. Men gott skulle de ha varit, och jag måste ju visa min tacksamhet till Anneli som är så snäll och ger mig anteckningar från de föreläsningar som jag missade! Tack!



Ni andra får njuta av dagen och all D-vitamin ni har chans att få! Soliga kramar från Desirée

Besök och besökare

Jag skulle vilja få mer gjort på dagarna! Plugga Plugga Desirée


Min kära lillasyster ville komma på besök, och då säger man inte nej. Så enkelt är det! Hon Kidnappade Isa så vi är faktiskt hundfria ikväll :)
Efter ett kort men intensivt träningspass på Step in så ska vi bege oss mot Svärmor för att få lite mat i magen! :P
Kram på er! /D

Barn som blir stora...

God morgon! :) Härlig dag idag, lite rått i luften, regnar och är allämnt grått. En hund som luktar äcklig blöt-hund och en karl som sover.

Jag däremot har köpt en Student present till min lillasyster idag, eller våran lillasyster ;) Nu är det inte så länge kvar till bal, studenten och hela paketet... Och att min lillasyster som faktiskt är 19 år i år... ska ut i arbetslivet... åhhh sentimental. LillHannah däremot, hon har ett tag kvar. Saknar henne faktiskt väldigt mycket, skulle vilja att hon kom till oss i Piteå och hälsa på. Så jag fick rå om henne ett par dagar :) Kunde inte Emil stoppa ner våran minsta lillasyster i en liten väska och ta med henne upp hit! Lite sent påkommet när han redan sitter på bussen påväg hem.

Tredje dagen gillt för min sammanfattning av Kriminologi... 116 sidor powerpoint är snart sammanfattat tsm med anteckningar. jag är på sida 92 idag... ser något sorts ljus i tunneln! :) Sen är det bara att börja med 88 sidors powerpoint av missbruk :P hehe. Jag längtar till måndag den 30/5 kl 21.00 då ska det här vara över för den här terminen.


Nu är det bara att kryssa ner internet sidan! KRam och Hej /D

Ett asplöv i mitt knä

Back on Track

Nu är tanken att jag ska ta tag i pluggandet igen efter en väldigt låååång paus.

Dagens resumé:
Hämtat det sista av det sista sakerna i Evas (min tants) gamla hus. Det HÄR var sista gången jag var där..
Lämnade ett skåp hos henne i stan, lämnade resten på röda korset
Hem, åt lunch med N
Vila 45 min
Sen Massera jag :) Det är lika roligt varje gång, speciellt när det blir så uppskattat!

N är nu på grillkurs!!! När han får gotta sig i hamburgare, fisk, fågel och säkert en massa andra kötträtter + efterrätt
Så har jag ätit Rotmos och köttkorv i min ensamhet :P Jävligt gott var de iaf!

Nu kom precis min lilla, (i bemärkelsen lilla) hund upp i famnen livrädd och skakandes som ett asplöv! Barnen som flyttat in bredvid lever om rätt ordentligt, donkar i väggar och golv, skriker och är allmänt som barn brukar vara. Inte vana ljud för våran lilla 5-åring. Stackarn!

Nu däremot ska jag ta tag i min sammanfattning igen ;)
Ha en bra kväll! Kramar D


Vårpigg el Vårtrött?

Hallå där :)

Idag är det väl en vanlig onsdag gissar jag. Inge speciellt inplanerat idag förutom att plugga på tentan och sen massera.
Förövrigt så funderar jag varför man känner sig så trött? Jag skulle kunna sova hela dagen om jag hade möjlighet. Det är så konstigt, när det är vår blir man ju glad, solen kommer fram, värmen kommer osv då borde man srudla av energi... Men inte jag. Konstigt.


Kicken kommer väl snart :P Kanske en solig dag ist för dessa tråkmolniga dagar...
Nu ska jag kolla mina sidor på internet i vanlig ordning sen dyka ner i böckerna.
KRamar D

Paus i Pausen

Mitt-i-plugget

Niklas har tagit med Isa för en runda på grisberget, tanken var att jag skulle plugga ist för att följa... Hm.
Man måste väl få ta nån paus mitt i föreläsnings-sammanfattningen. Håller på nu att sammanfatta kriminologi anteckningarna och power pointen. Ska senare försöka läsa ur min tegelsten Introduktion till Kriminologi och samtidigt sammanfatta den också... Jag har det jag gör.

Blev sugen på en till Grapefrukt - Grapefrukt-paus

Ps. mousakan blev ganska god, lite skillnad på den man äter i Grekland. Går inte att jämföra. Däremot var väl inte N så impad, han hitta saker (grön-saker) att plocka bort :( Förstör ju njutningen! :P Ds.

Efter regn kommer solsken

Det blev en tidig morgon imorse, närmare sagt halv 6. När N åkte till jobbet så gick jag upp, känns omänskligt. Jag började alltså dagen med förberedelser inför redovisningen idag, och förberedd som jag var så gick det rätt bra. Jag var stolt över våran redovisning och då brukar det väl gå som smort :P

Hemma tidigt, åt av pizzan som gjordes till middag igår och ska nu iväg med en av mina flickor. Det blir att sitta på kvarters och surra med en varm tekopp i handen. Tanken var att vi skulle ta några vänder upp för strömlida och jogga där ikring. Men vädret hejda oss idag, jag vill inte vara förkyld till tentan så jag måste göra om den i September... Tar då det säkra före det osäkra och sitter inne och myser. :)


N kommer hem kring 18.00 funderar på att bjuda på en Mousaka till middag idag... ^^
Förövrigt så blir det lite plugg idag, om ögonen orkar med det. :P


kramar D

Spontanbesök!

Inte blev det att plugga någonting till tentan idag inte... inte ens till seminariet imorgon, slarv majja. Börjar energin ta slut?
Jag är glad ändå, för alltid får man något annat gjort om man hoppar över något som var tänkt från början.
Det blev en väldigt kort träff med tjejerna idag på Bibblo, hemma redan vid 11.00.
Cissi sluta precis samtidigt så hon kom förbi och fick sig lite lunch i magen. En trött bagar-tjej var de. Hon börja 4.00 imorse, tidigare än N till och med :P

Hon uppehöll mig från att plugga... Sen när hon gick börja jag läsa en BRÅ rapport och försökte sammanfatta, men ögonen orkade inte hålla sig uppe. Jag somnade där jag satt!! Tröttare människa får man leta efter alltså! Det var som en go vän sa till mig idag, brukar man inte vara piggare på våren? Joo, men inte vi. Somnar när man får chansen...

Pizza blev det som planerat till middag, riktigt god. Hade en egen kompott på, allt vad jag kunde hitta i kylen ungefär. Men ruskigt god!

Niklas har slocknat på soffan och jag fick spontanbesök! Älskar impulsiva människor, tedrickning och en massa surr. Som sagt, nu är det min tur att hälsa på nästa gång! :) Tyvärr går jag ju in i min tenta-dvala, men kommer ut efter 7 juni! Så då finns jag tillgänglig ;) hehe, säkert före också om ni har tur.

Efter en jävligt god blod grapefrukt så ska jag försöka plugga in min redovisningsdel, imorgon kl 08.15 börjar 4 timmars seminarium...
Gnatt Gnatt /D


Studenten närmar sig!

God Morgon! :)

Måndag idag... nya vecka, igen. Jag tycker alltid att det är måndag och helg.. Veckorna går väl snabbt. Idag är det prick 14 dagar (2v.) tills min sista tenta skrivs... Ska jag känna panik eller lättnad?
Idag ska jag iaf börja plugga till den, och imorgon har vi våran sista redovisning/seminarium... måste ju plugga till den å :/ Han är hård goobbn :P


Nu på morgonen har jag och Isa varit ute i skogen, härligt väder för att plåga sig lite grann! Snart ska jag cykla till Bibblo för att testa redosvisningen så att den flyter på med powerpointen osv.


Det är min dag idag, sen funderar jag på att göra pizza till middag. Niklas är hemma kring 18 så jag har gått om tid på mig att laga till något som jag inte brukar göra varje dag :)
Husbudgivningen står helt stilla för tillfället om det är någon som undrar!

Massor av soliga kramar /D

En kväll utöver det vanliga

Hallå Hallå :)

Lördagskvällen blev hur trevlig som helst! Vilken förfest Linnea och Jesper bjöd på. Det var väldigt trevligt att träffa så många människor som man aldrig har sett förr, men även de vänner som man inte ser allt för ofta också! Och vilken utgång med systrarna Larsson! Jag ger den här kvällen 9.5 av 10 möjliga ;) Jag hade verkligen super roligt! Tackar!
Niklas är ju givetvis en bidragande faktor till allt de roliga, men det hoppas jag ni tar för givet! :)


Trots väldigt lite alkoholintag igår, för min del så känns ändå magen lite lurvig... Kanske ovanan att överhuvudtaget få i sig alkohol. Sen blev det väldigt sent när challange har ändrat öppetiderna till 03.00 så vi var väl inte i säng förrän efter 4 nån gång... detta resulterar då i att N fortfarande ligger och sover :P

Idag bjuds det däremot på middag hos Svärfar och Annika! Ska bli gott och trevligt. :)
Nu ska jag däremot rycka upp karln min, jag har nämligen kokat ägg åt oss. *mmm längtar till min kaviar :P

Önskar er ett fint avslut på helgen.
Kramar Desirée

Träna = äta mycke fika!!!

Good morgon! Äntligen en riktigt lördag, sovit ut på morgonen (till nio iaf :P) Ätit frukost med Niklas och vi ska väl snart fara å bränna lite fläsk hehe.

Idag är det kalas för Linnea, fika och en trevlig stund med brudarna! :)
Sen får vi se vart kvällen leder, spontanius kanske knackar på.

Önskar er andra en fin lördag! Kramar D

Pärlan

Jepp, nu har vi bjudit på ett litet hus.. men tyvärr blev det nog inget mer än så. Vi har en "motståndare" som verkligen vill ha det :( Vi får se hur det blir. Men det ser inte så ljust ut iaf.

Ikväll har vi bytt däck på mazdan till de nya ägarna, sen har jag sålt min ögonsten, på riktigt den här gången ;) alla papper är påskrivna så det är klart. Men jag sörjer min pärla!
Min lilla familj och jag har tagit en kvällspromenad sett hockey och bara varit. Så skönt att ha N hemma! Isa är lite mindre orolig också :)

Imorgon, är det visst lördag. Jag ska på födelsedagsfika! Sen får vi se vad kvällen bjuder på.
Nu är det läggdax. Kramar D

Finns underbara människor

Undantag hit och undantag dit. Det här blir bra det! Skoj med frihet under ansvar! :) Spännande att se vad som händer.. :D

Nä, nu är det färdig pratat i gåtor, men kan återkomma ikväll om vidare info :P Vill inte skriva nå förhastat..

Till nå helt annat, jag köpte en Boxholm kryddost igår på ica, köper alltid den sorten... Men den här gången var den inte god.. Så min frukost blev lite förstörd, när man längtat och sett fram emot den goda skapelsen så smakar den terpentin typ. *usch*
Så jag tänker, får man vara så fräck och gå tillbaka med den? De är ju inte den billigaste osten de har på Ica precis, och sen smakar den som inge bra alls. Tänkte så ingen annan köper en ost som har konstig smak. Som sagt T-röd eller Terpentin fast de vet jag inte hur de smakar men de känns som att det är de namnen som kommer upp.


jaja, litet i-lands problem :P Nu ska jag snart cykla iväg till grupp-träffen. I fin vädret! :) Man blir glad när solen skiner! Om man också passar på att vara ute ett tag så man får D-vitaminer så är det ännu bättre.


Som sagt, jag återkommer i eftermiddag med det ja babbla om i början. Stackars Niklas vet ju inge än, om mina snabba beslut och påhitt, han sover ju. Måste vänta och prata med han först :P
Kram Kram D

Paddan och matstatusen

Paddan är såld... känns ledsamt. Kommer att sakna min älskade bil!
Jag får en sista natt med den iaf, de ska hämta den imorgon, och då ska de även få en kurs i hur de byter däck. Niklas stackarn, får vara kursledare. Men då blir den ju iaf såld, och det var väl det som var Hm meningen. :´(

På tal om Niklas, min andra hälft har precis kommit hem!!! :) Total lycka! De kommer dröjja tills jag släpper iväg han igen ;)

Och om nån är intresserad av att höra om Isas matstatus, hon har slutat matstrejka nu. Kan faktiskt vara som jag trodde, tandsten. Det såg nästan ut att göra ont för henne när hon åt. Så reklamfreak som jag är, gick jag på reklamen om Dentax. Köpte en kartong och har gett henne en sån där stick per dag. Nu 1 vecka senare äter hon som aldrig förr. Hon tog till och med upp hennes lyxiga matskål (som är en gammal räkburk) i munnen och kasta iväg den för att hon ville ha mera. Och det fick hon ju så klart :)


Hennes lycka är min lycka!
Trots ett par oförutsedda händelser idag, så har jag ändå njutit av dagen som varit.
Sov så gott. Kramar Desirée


Budgivning

Ännu en morgon då jag Sliiiter mig upp ur sängen. 7 skulle ju nån sopgubbe komma och sopa våran parkering... han har inte kommit ännu. Jag har flyttat 2 bilar, städat ut två bilar och tagit kort på en, som jag sedan satt ut på blocket. Om det till och med är dött batteri i den, så är det ganska tydliga tecken på att vi inte kör den. Så med en tår i ögat ska jag sälja min älskade bil/paddan... :(

Jag har också startat 3 tvättmaskiner och håller nu på att äta min frukost. Igår satt jag med åldercaset till 00.27, jag kommer inte ihåg idag vad jag egentligen skrev, men jag vet att jag bedömde arbetet klart i går natt :)

Så till min checklista:
3 Case - CHECK
2 seminarium - CHECK
1 seminarium
1 Tenta
kvar :)

ååhh vad det närmar sig sommarlov!

Hus update: Huset som vi kolla på förra torsdagen har börjat sin budgivning, ligger nu på 730.000
De började lite väl snabbt tycker jag... hade velat avvakta ett litet tag. Men man måste ju bestäma sig nån gång, eller så bestämmer man sig inte alls :)
Får se vad som händer. Jag längtar iaf tills Niklas ska se de lilla rucklet på N. pitholm!!

Ha en bra dag mina vänner! KRamar D

Paddan ska vara flyttad 07.00

Bra kväll det här blev! Vårat lag vann brännbollen, jag gjorde ett X antal frivarv och lyror. Tror att jag har en karriär inom Brännboll ;) Efter brännbollsmatchen, tog jag och flickan en promenad, kollade en snabbis på Piteås damlag, tror de blev 2-1 till piteå när vi gick där ifrån. Sen mötte vi faktiskt Bertilsson igen så Isa fick glänsa med hennes humör... Mycket stolt matte, nja inte den här gången. Hennes kvinnliga sidor kom fram. Men inget skällande iaf :)

Surströmmingen gör sig påmind ännu och förmodligen hela natten och dagen imorgon... Visst, det är bland de godaste jag vet, men inte är lukten/smaken man har i munnen efteråt lika ljuvlig.


Nu ska jag försöka göra bort Case nr 3, tills ögonlocken faller ihop. Imorgon kl 07.00 ska våran parkering sopas, det innebär att jag måste flytta mammas bil, Niklas bil och försöka flytta på den tunga paddan... Den är helt död, centrallåset funkar inte ens. Så hur, jag ska lösa det problemet, det återstår att se.

God natt mina vänner. Kramar Desirée

Surströmming och brännboll

Jasså, onsdag idag. Veckorna rusar förbi och imorgon kommer min andra hälft hem :)

Imorse har Isa fått en liten promenad ist för löpning, mina vader och smalben värker som bara den efter mina intervaller på strömlida. De måste få vila från asfalt också tror jag, så det inte studsar av någonting :P Isa kanske också känner av hennes ben, man vet ju aldrig. Så bäst att hon får vila idag.


På dagens schema står det biblioteket kl 09.00 med the Group
16.00 surströmming med (inte min ingifta släkt) utan med släkten som jag är ingift i.
Jag passar på att äta en av mina favoriträtter när Niklas är borta, han brukar inte vilja vara i närheten av mig när jag ätit de.. :P
18.30 Brännboll med min lilla tjej!! :D Första gången för i år, och för det 5 sista åren också. Gud vad jag ska göra frivarv :P

Sen hem och kanske (om jag inte är så trött) göra mitt sista Case. Jag var faktiskt produktiv igår kväll, Case nr 2 av  3 - CHECK!
1 case om äldre
1 seminarium och
1 tenta Kvar 8)
Sen sommarlov hihi

Kram för idag /D


Om magen fick bestämma

Inge nervös och inge spänd. Kanske just därför allt gick så bra idag.. Diskussion i en mindre grupp gick hur fint som helst. Inga problem där. Härligt, och seminarium nr 2 - check!

Kvar på att To Do listan:
Ett seminarium av tre möjliga
två case av tre möjliga
och en tenta. :)

2 veckor och 6 dagar tills min första termin är avklarad! :)


Visningen vi var på idag, gick också bra. Över förväntan, kanske för att vi nästan hade gett upp hoppet om det här huset. Ska bolla lite med Niklas när han kommer hem. Han måste ju också få en liten chans att kolla hur det ser ut ;) Annars var det som jag trodde från början, mitt drömhus... Givetvis kan även ett drömhus ha minus sidor. Det är så konstigt att man kan känna så starkt för ett hus innan man sett dem, sen kan det ändras helt när man varit inne i det. Man känner som om det känns rätt direkt man står på gräsmattan.

Nu återstår det bara att se om min sambo får samma underbara känsla som jag fick :D


En parantes, (vad det är tråkigt att laga middag och äta middag själv!!!) Inget jag vill sätta i system!
Ensamma kramar Desirée

Inge nervös, inge spänd. Ingenting

Vilken god morgon! :)


Klockan ringde 04.27 första gången, snoozade i 20 minuter sen var det bara upp och hoppa :P Tidigt, men vad gör man inte för sin hälsa och sin hunds hälsa...
07.00 kommer min svarttaxi och i Skellefteå väntar en två timmars föreläsning med samma tema som igår. Sen däremot har vi en jätte jätte lång lunch på 3 timmar. Vi får ta vara på tiden och plugga. Efter det så är mitt andra seminaruim. På något konstigt sätt så är jag inte nervös inför detta. Känns härligt i magen att slippa nervös känslorna.

Tillbaka i Piteå 18.00 där jag direkt kommer att åka till husvisning nr 2. Spännande :) Eftersom inte Niklas kan gå på denna så kommer Svärfar att rycka in som en ersättare :P Bra med nån som kollar på andra saker än vars köksbordet ska stå, eller vilka gardiner som ska vars hehe.
Sen är denna Tisdag förbi, och det är inte många dagar kvar tills Niklas kommer hem. Närmare bestämt på Torsdag, alltså 2.! :)


Njut av värmen och solen idag. Och tänk på mig som ska sitta inne hela dagen.
Kram Kram D


Snurreli snurr i huvudet

Utlandsvärme idag.nu Och Niklas som åkte till Trollhättan idag, han har säkert ännu mer utlandsvärme :)


Dagen har inte varit så händelserik, precis som planerat. Skjutsat vårat sovfrämmande till skolan. Tog hunden i cykelkorgen och cykla iväg till Strömlida, där vi båda sprang lösa En och Två och Fem gånger upp och ner :P Kändes i låren kan jag lova! Sen tog vi bara ett ärevarv runt strömlida, det är ju där jag alltid sprang när jag bodde hos mamma på Källvägen. Så lite nostalgi över det spåret. Isa var faktiskt riktigt duktig, sprang lös, typ hela varvet. Trots frestelser med katt/igelkott/ekorr/hund lukter :P Hon höll sig vid min sida.

På eftermiddagen har jag varit i Skellefteå på Kriminologi föreläsning. Jag har kommit på att, förutom att lärarna ska lära oss fakta, så handlar de flesta föreläsningar ändå om att vi ska.. inte ändra våran syn på att se saker och ting, utan mer vidga våran syn. Att vi inte ska vara så naiva, och tro på allt vi läser. Att vi kanske måste rannsaka oss själva och fundera, vad tycker egentligen jag?

Hur ser jag på en pedofils straff? "Vi" vill ju att brottslingar ska komma in i samhället efter ett avtjänat fängelsestraff, men ingen vill ha dem på ett dagis...
Tanken är att de ska återgå till "normala" människor när det suttit av sitt straff. Men är det en gång pedofil alltid pedofil? Alltså, att deras straff egentligen är livslångt. Att de alltid kommer ha den stämpeln. Och väljer man aktivt att bli ex. pedofil? Eller är det egentligen ingenting vi kan roför pga uppväxt, familjeförhållanden och miljön? Kan man förstå att barn hamnar snett om de har blivit slagen, försummade och sexuellt utnyttjade av sina föräldrar? Alltså de personer som det känner/ska känna sig mest trygga med.

Mycket tankar som snurrar igång efter en sån här föreläsning, och det kommer två timmar till imorgon.. Härligt..
Nu ska jag göra nån nytta. :) Kram Kram Desirée


En trygg hamn

En mormors händer
du finns i min närhet,
med osynliga händer leder du mig genom livet…

Varligt men säkert
utan tvekan
leder du in mig på rätt väg…

När jag går vilse leder du mig
tillbaka in på stigen igen
som jag ska följa…

Jag vet att du alltid kommer att vara
i min närhet…
Beskydda mig
och
visa mig den rätta vägen….

Tack för vad du givit
Tack för vad du var
Tack för ljusa minnen
som du lämnat kvar.

Samlar solenergi

Loppisen gick faktiskt bra igår, jag hade då trevligt sällskap av mina små söta kusiner iaf! :) Och jag hade riktigt fint väder, tror att "utställarna" som hade tagit sina bord inomhus var rejällt avundsjuk på mig, som satt på en trappa mot en vägg i solen och sålde mina saker :P Skööönt!

Sen njöt jag av att bara vara, tog timmen som den kom. Morfar kom förbi med nå kött åt oss. Mmm *älgkötte* Efter de läste jag lite ur sårbara barn till vårat Barn seminarium. Efter allt läsande kände jag faktiskt för att nöta lite asfalt. Sagt och gjort, 45 minuter senare var jag hemma igen blöt i svett. Men härligt!
Middagen var serverad strax efter 18.00 då min arbetsmyra kom hem efter jobbet. Soffläge hela kvällen tills det blev sängläge :P Den stora milan matchen spelades ju också! Och De vann Serie A!!! :) Tur de, för nu har jag en super super glad kille här hemma. Inte just nu, för nu är han på jobbet igen...



Jag är uppe med tuppen som vanligt, om det är frivilligt, det vette fan.. Jag fråga mig själv, men måste jag vakna halv 8 en jävla söndag? Joo svara jag sen. Upp och hoppa så du hinner med allt som ska bli gjort :P
(Försöka hinna/ta sig tid till att plugga)
Annars idag så kommer jag att gå ut och njuta av solens energi på något sätt, har inte bestämt mig ännu på vilket sätt...
Senare ska jag nog läsa lite till i sårbara Barn, efter det hjälpa min tant med kompletteringar sen flytten... Dessa kompletteringar tar aldrig slut :(

Senare göra något som är betydligt roligare, träffa min lilla tjej. Jag vet inte exakt vad vi ska göra idag. Vi har två förslag, 1. äta något på stan och sen ta en långpromenad eller cykla
2. Bilbingo!! :P Vi får se vad det blir.. hmm..

Nu ska jag väcka min sjusovare till hund. Jag hoppas på en fin söndag för er alla! Varma kramar Desirée

Limpsmörgås med varm nyponsoppa

Tidig morgon idag. Upp och hoppa men inte så högt bara ;)
Loppis i Pålberget väntar, 10-14. Morfar ska också dit, men bara halva tiden, så jag tar med mid mina två små kusiner som sällskap! :) Sitter nu och brer limpmackor, tänkte även göra varm nyponsoppa för att ta med till de små liven :P

Kommer att bli mysigt! Sen den här underbara lördagkvällen har vi ingenting inplanerat. Niklas jobbar ju förmiddag, så han är rätt trött när han kommer hem. Ska bli härligt att bara vara också.
På tal om bowlingen igår, den gick bra den interna tävlingen! ;) Men tyvärr vann killarna över tjejerna... Niklas är en Dj*vul på Bowling, tror att de sitter i hans gener :P Känner mig ändå nöjd att bara vara 170 poäng ifrån han, på 5 serier. Hans totalpoäng blev typ 685 lr nått tror ja... man får väl öva.


Igår kom även min söta lillasyster förbi, så jag tvinga henne att stanna på middag. Och guuud vilken god middag vi anjöt. Köttfärsbiffar med fyllning i och mitt underbara Ris!! Tål att rekomenderas!
På tal om Ris, jag skulle kunna åka till Thailand enbart för min lilla Ris-rätt som jag åt varje dag där. Den är riktigt god!

Nä nu ska ja packa in mina lådor i lillbilen. hehe. Ha en bra dag ni andra också. Ryktena säger att det ska bli fint väder ;) Kram D

Funderar så att de knakar

Är det redan fredag?


Igår var vi ju på den efterlängtade husvisningen, om de levde upp till våra förväntningar? Nja, sådär. Vilken annorlunda bild man får av det när man ser det i verkligheten än på bilderna. Vi är överens om att det var lite mer slitet i verkligheten än vad vi trodde och att vi då inte är beredd att betala alls så mycket som vi tänkt.
Bra insikt.


Vi bollade våra funderingar, ideér och planer fram och tillbaka igår kväll.. beslutade inte något speciellt heller. Nästa visning är på måndag, jag bokade in mig på den, men ser att jag har en föreläsning då... en till tentan, som jag inte kan missa :( Ödet igen som spelar oss ett spratt måntro?


Mycket funderingar i hjärnan min nu iaf... det gäller ju bara att väga för och nackdelar hela tiden. Om man kunde sia in i framtiden och förutspå hur saker och ting kommer att se ut, det skulle vara bra! :)


Tillbaka till denna fina fredag. Föreläsningen är skippad, för att plugga hemma. (behövs) Jag ska även klämma in ett spinning pass på Step in.
Ikväll utmanar familjen Karlsson/Larsson oss i Bowling. Spännande, tror däremot att vi kör tjejerna mot killarna. Girlpower! ;) Det här är en helg jag ser framemot otroligt mycket! Mycket mysigt inplanerat. Bl.a. Loppis imorgon! hehe

Nu tillbaka till frukosten, och min nyvakna hund. Kram på er! /D


9 timmar kvar!!

Goood Morgon! :D

Min efterlängtade dag är här! :)

Rundan på Grisberget - Check
Snart (kl 13) avklarad redovisning - Check
Hem och äta middag med Niklas och sen är kl 19.00!! - snart Check

Ohhhh, vad jag längtar! Återkommer senare ikväll med vidare information ;)
Hoppas att er andras dag blir lika super underbar som min! Ta lite av min glädje om inte annat ;)
KRam Kram D


Dan före dan före doppare dan

Halv-effektiv dag idag.

Jag har fått ungefär sådär mycket gjort, ändå lite produktiv :P
Pirret har släppt efter så det är skönt. Är inte lika spänd inför morgondagens redovisning längre.


Jag har även hunnit avverka typ, en powerwalk, skönt skönt. Det sprätter härligt i låren ;)
Funderar på att göra mig chokladpudding nu.... Mmmmm

Känns som dagen innan julafton.. hihi kommer inte kunna somna inatt 8)
Sov så gott ni andra. Puss å KRam skum banan

En dag kvar!

Ett premiärvarv i solskenet på Grisan avklarat ;)


Torsdag närmar sig med stormsteg, är det sant som de säger, att det är Torsdag imorgon??
pirr i hela kroppen! Redovisning och sen ska våran grupp hålla i en diskussion med helklass. Känns lite pirrigt, lärarn är väldigt stenhård. Vi ska läsa helt utantill... hm. nöta nöta idag.

Sen längtar jag även till kvällen imorgon också ;) Ska bli riktigt riktigt spännande!
Nu tillbaka till Missbruk.

Kramar D


Ackulturation vad är de??

Hej Hopp! :)

Dagen har varit lång men den har gått snabbt.. Hur nu det går ihop.
Jag var uppe med tuppen/Niklas, när han kom hem så klev jag upp. Tvättid bokad igen :/ Sen satte jag igång med pluggandet. Eller ungdomscaset som jag ska göra. Det är ett av tre Case alla ska vara inlämnade senast 3/6 (jag måste lämna in före 30/5 för sthlmsresan) Men det första som jag började med igår, innebär att jag ska läsa två böcker om ungdomars kultur och identitet samt hitta en internationell vetenskaplig artikel på engelska.

Efter det så kommer det svåra... det jag började med idag. Svara på följande:Hur man med hjälp av individcentrerad/gruppcentrerad livssyn, ackulturation och kulturell friställning (Ziehe) förklara processen som Bijan Bizar varit med om? Redogöra hur man teoretiskt kan förstå (individcentrerad/gruppcentrerad livssyn, ackulturation och kulturell friställning) och relatera detta till Bijan Bizars upplevelse.

Det är grekiska... fast jag läst två böcker och en artikel på engelska (som jag översatt med google översätt :P)
Så småningom släppte tunghäftan på mina fingrar, jag skrev allt jag kunde komma på, refererade allt jag hade markerat. När jag andas ut och "är klar" så är det ett halft A4 för lite!! Jävla skit om man får skriva så.


Ett maqpass på Stepin fick mig på bättre humör och jag hoppas att ett ägg med kaviar, en hårdbrödssmörgås med senapssill och en grön tekopp släpper efter sista halva A4:at. Sen har jag faktiskt inte tid med det där ungdomscaset nå mer! En redovisning på Torsdag kallar....

Nu, tillbaka till ägget och Co ;)
Kram och God natt /D

Di Leva, Rotmos och Ungdomar

Rotmos och köttkorv, är det en favoriträtt?


En av mina faktiskt, och det verkar vara en klar favorit hos våran hund också ;)
Niklas har cyklat iväg till fabriken för att avverka ett nattskift, jag och lilla Isa har blivit lämnade i våran ensamhet med Di Leva, rotmos och köttkorv och en massa ungdomskulturer.


Morfar har varit förbi tidigare idag med fika, potatis, älgkötte och ett gott humör. Mycket trevligt! Tillbaka till läsningen nu. Gäller att ha karaktär :)

Kram och Gnatt /D

Kräver en lång startsträcka

Morrn Morrn! :)

Tidig morgon för att börja plugga, har snart varit uppe i 2 timmar men inte tagit fram uppgiften ännu... Dålig karaktär, eller kräver jag en lång uppladdning? Jag har haft annat som tagit min uppmärksamhet, lilla Isa som ville göra morgonbestyret, Niklas som ville ha gröt till frukost, Korpen som vill ha min arbetskraft till hösten... och alla tidningssidor på internet för att bli lite uppdaterad om världens händelser.

Inte nog med det... jag tänkte också ta en liten 45 minuters joggingrunda innan jag sätter igång med skolarbetet. Så allt är lite förskjutet idag. Får väl jobba hårdare ikväll :P


Måndag innebär att det snart är Torsdag! 3 dagar kvar :) Skräcken på f.m och förtjusningen på e.m den 5/5.. Jag längtar fortfarande, har inte börjat bli nervös ännu... Men de kommer nog.
Ut i solskenet nu, så länge det är sol idag. Kram Kram D

Snart Torsdag!

Valborgsmässoaftons middag bestod av Palt by Ingela and Desirée :) Min signatur på paltarna är, fläsket ej centrerat! Men goda nå djävulst, tror ändå att jag tränar några gånger till innan jag vågar mig på paltgörandet själv.

Vädret var ju självklart på topp, allt från sol till hagel, tror att vädret kom några dagar sent, riktigt Aprilväder!
Idag vilodagen, som även brukar kallas städodagen har bestått av både vila och städning. Tvättmaskinerna är startade och datorn går varm. Vi/jag har Mackeboy som sällskap idag, min lilla karl har slocknat på soffan när han insåg att det är nått fel på dreamboxen så att vi missar Milanmatchen. Trogna fans som jag och Macke är, så följde vi den via Bet365. Mål, hörner och gula/röda kort blev vi updaterade om :) Milan vann slutligen med 1-0 mot Bologna!


Ny vecka imorgon, en händelserik sådan. Jag längtar mig blå av skräckblandad förtjusning..
Nu är det bara 4 ½ veckor kvar tills min första termin är över... känns ofattbart. Alltså lite förtydliganden, bara 3 år och 4 ½ veckor kvar av min utbildning!  :) jag ser ljuset i tunneln. hehe :P
God natt då.
Kram Desirée

RSS 2.0