En lång bit av mig försvann idag...

Torsdag, nästan Fredag.


Det blev halv dag med gruppen, härligt att få börja momentet i ett lugnt tempo :)
Sen blev det faktiskt en impulsklippning, jag tog hunden och mannen i bilen och åkte till Lillpite. Jag blev riktigt nöjd,! Mamma kommer få en chock kan jag bara meddela. Om jag beskriver det så här, jag har haft tre frisyrer under hela mitt liv (hockeyfrillan jag hade när jag var 2 år räknas inte
1. Mittbena 2. Snelugg 3. Rak lugg.
Sen är det en fjärde som faktiskt kom idag :O Tro det eller ej! Jag har klippt bort en del av mitt långa långa hår... :( hehe, men nöjd är jag som sagt!


Nu ska jag äta nån sorts middag (samma som min lunch)
Niklas ska släppa av mig på Korpen när han åker och jobbar. Sen ska jag massera en liten brud fram till kl 19.00...  Hockey matchen står skrivet Högt på min lista så den missar vi inte! Sen kommer min kära lillasyster och nålar in en klänning som jag tror att jag ska ha, på den StORA festen på lördag! :P



Så klart och betart, det där var min eftermiddag/kväll :)
Ha Det! /D

Nej tack, Aldrig mer!

Vi hade väldigt trevligt igår på havsbadet, men jag blev riktigt missnöjd. För det vi betalade förväntade man sig mer musik. De sjöng en låt innan förrätten, ingenting undertiden vi åt. En låt spela dem före varmrätten. Före efterrätten så hade de en tävling där vi gäster (10 st) fick svara på några frågor... Efter efterrätten var de Final!!! Jag kände inte igen en enda låt...  av de tre som spelades... Och detta skulle vara The Best of? Men maten var super god, och mätt blev man! :)


Då vet jag till nästa gång, att show En Onsdag inte är något för mig!


Idag ska min lilla "grupp" träffas i Piteå, vi ska börja med ett arbete om Missbruk. Har redan läst ett kapitel ur en bok, Sååå djävulst bra!
Sen idag ska jag massera 2 pers, prova ut en klänning med min lillasyster och förhoppningsvis att jag blir snabb-klippt innan helgen... Please

Ha en bra dag idag! :) Kramar D

Show!

God Morgon God Morgon! :)


Idag är de det gamla vanliga som gäller, Skellefteå strax. Kommer hem typ halv 3. Det är då dagen inte ter sig som den brukar. 

Niklas jobbar natt och jag ska på havsbadet och både äta och se show! :) Jag har ruskigt höga förväntningar :P Annars är det här en helt vanlig dag.



Kramar D

Lykke Ja

Det blev en hackig föreläsning, tydligen för dem i skellefteå också.


Jag har dragit med min hund på en löpartur, aldrig mer ska hon få följa! Nu börjar hon nog bli för gammal... Stannar bara för att vila, och fejkar piss pauser! Tragiskt att min lilla muskelknutte är så lat... :( Nästa gång springer jag själv!


Jag lyssnar på September och lykke Li och ska snart börja med middagen. Ikväll bär det av på Kalas på Jonsgatan igen. Vi blir aldrig less på det här tårtkalasen!! Gott!

Barndomsvännen och Black Swan

Gårdagen blev som jag gjorde den till :P

Middagen var nästan klar när jag kom hem, och ändå så behövde jag inte lyfta/lyfte jag inte ett finger. Det var en lång dag i skolan så jag tror Niklas hade förståelse. Min man till kock hade däremot, enligt mig, avancerat till hemmagjorda biffar och Ris. Som det var gott!!! Enligt Ns tycke är de vardag att ställa sig och göra egna biffar. Inte från min kultur. Men jag klagar inte, älskar dem!


Sen fick jag spontanbesök av min "första" barndomsvän Mycket uppskattat! Det blev några timmar surr om gamalt och nytt och en massa tekoppar på de. :) Trevligt nå djävulst, och damen var lika fin i håret som vanligt. Det är som en ny chock varje gång man träffar de som gillar att variera håret både i längd och kulör.

När mitt besök rulla hemmåt så satte vi på Black Swan. Jävlar vilken film, jag fick nog inte grepp om den, men ändå så fick jag det. Jag vill säga att den var bra... men inte så djävulst bra... Och nånting som jag Vill lova är att jag hade svårt att somna igår kväll, plus att jag vaknade ett antal gånger (som inte är vanligt för fröken Jonsson) efter att drömt ett par drömmar som jag redan glömt... Det var en film som ärjade fast på en utan att man vill det! Blä vilken obehaglig film!


Nu däremot ska jag åka till Sabina (en klasskompis) vi ska ha föreläsning via videolänk ;) Inte illa pinkat av tecknologin. Me like!
Så ha en bra Kall-dag! Kramar D


Älgen i mitt hem

Igår gjorde jag min livs första och egna älgstek! Det var faktiskt ett gott kött, inte som tuggummit vi hade med oss hos Emelies föräldrar ;) Men då kanske vi gjorde misstaget och grillade den... eller skar upp den åt fel håll eller vad det nu var. Den här blev då bättre iaf!


Jag måste börja beta av de stora älgklimparna som jag har i frysen, de tar både stor plats och sen kommer det bara mer och mer hela tiden. Jag hade inte mage att säga till morfar, tyvärr jag kan inte tillaga dessa, jag vill inte ha. Jävligt otacksamma ord! Så när man har försökt att ge bort så många att man inte kan göra det längre så var jag tvungen att ta älgen vid horna och lära mig tillaga den ;)

Hasselbackspotatis och svartvinbärs gele till, var inte heller så dumt, jag har typ världens godaste lunch låda med mig idag! :P Så idag ska jag till skellefteå i vanlig ordning, nu är det slut på ledigheten. Nytt moment nya tag! Denna gång en 15 p kurs, dubbelt så stor som de andra jag gjort..

Niklas är ledig idag, så han lär sova ut tills han vaknar :)

Hoppas att ni får en bra dag! Kramar D


Dalmatinen och Jag

Mornings! :)


Jaha, då är man en timme tröttare idag. Och snöoväder väntar tydligen till kl 14, det blir alltså den efterlängtade "innedagen" idag. Efter Isas dagliga promenad då förstås :)

Gårdagen bestod av ett pass på Korpen så att ryggontet skulle släppa, och det gjorde de faktiskt!
Promenad/miljöträning med min 5 åriga hund, köpte ett liggunderlag och en vinflaska :)
Fällade vinterpälsen på jycken, så nu är jag ägare av en dalmatinervalp istället.
Promenad till mamma för att hälsa henne välkommen hem. Blev även sittandes framför hockeymatchen.
Senare kom karln min hem, en underbart god och mysig middag, tv och sova. Han började kl 6 imorse också, så han är ganska trött idag.


Isa idag efter fälld vinterpäls


Isa igår med vinterpälsen


Dalmatinen min ;)

Pooosar´n








Bildbomb av min linslus Isa ;)

Idag har jag kanske, men bara kanske inspiration till en liten liten tavla ;) Vi får väl se.
Kram på er, och hoppas att helgen eran har varit bra! /D


Pain in the ass i Trapezius Pars ascendens

Idag har jag en hund som har tappat en bit av hjärnan. Eller det måste vara så iaf. Hon jagar sin svans, om och om igen... Jag hör bara ett flås och en massa snabba vändningar från hallen, då ser jag Isa snurra runt, och så snurra runt igen. Hon är lite konstig :P


Sen måste jag bekänna ett misslyckande, eller en rad med misslyckanden...
Jag hade klar maten till lite innan 18 igår för det är då Niklas brukar komma hem, men istället hade det tjorvat på jobbet så han är hemma kanske 10 över ist.. (Då har maten varit varm liiite för länge..)

Bakadpotatis och fläskfile skulle jag bjuda på, upptäcker när jag har satt upp maten på tallriken och ska trycka ihop potatisen så den öppnar sig, att den är stenhård!!!
Jag hade i alla stress inte tänkt på att jag hade den längst ner i ugnen (fläskfilen var inne samtidigt), så därför blev potatisen inte klar..
Samtidigt ska jag blocka fram några bonjour askar som jag tänkte ha som fyllnad i potatisen, då slår jag sönder ett av mina vinglas med baksidan av handen...
Tålamodet börjar ta slut, men Niklas håller mitt mod uppe. Vi sätter in potatisen i ugnen igen och går och sätter oss i soffan så länge. Äggklockan ställer jag på 15 min och drar på graderna lite extra så den verkligen ska bli klar.
Äggklockan ringer, och efter ytterligare 5 minuter går vi in till köket.. Där väntar 4 Svarta bakade potatisar...

Då gav jag upp!! Men Niklas den positiva spred lite positiv energi och de brända potatisarna gick faktiskt att äta. Tro det eller ej men middagen som blev typ 1 timme försenad blev suuuper god! :)


Varför allt jävlades med mig igår beror nog på att jag hade fått riktigt ont i ryggen under dagen. De ville inte släppa, hade en fläck mellan skulderbladen som låg och djävlades konstant. Men idag är de bättre, och jag ska fokusera på rygg och mage på korpen idag!

Spegelvänd bild, Den nedre delan av Trapezius är Ascendens


Trevlig fredagskväll va? ;)
Kramar från Gnäll-Desirée

Matte-Misshandlare

Härligt att få tillbaka karln sin :)


Idag är en fredag som jag har tänkt njuta av! Jag är helt ledig och solen skiner. Efter morgonpromenaden som jag ska ta med Linnea, väntar ett pass på Korpen. Efter passet väntar två väninnor på mig, vi ska snacka lite skit och bara vara, alltså göra sånt som 3 tjejer kan utföra ypperligt  :)

Sen ikväll har jag Inget planerat, middagen står på bodet till kl 18 då mannen min kommer hem från jobbet. Men annars ingenting som väntar, alltså en bara vara kväll!! Så mysigt!



En liten parantes, jag upptäckte att Isa haltar lite på höger bakben.... Och det skär i Matte-hjärtat av att se det! Det var nämligen Matten själv som har förorsakat den haltningen... *skäms*
När vi är ute och går, och ser en pinne på vägen så brukar jag sparka fram den till Isa. Oturligt nog fick jag in en sån full träff och lill-pinnen hann upp i en sån fart och träffade Isas bakben!...
Jag känner mig som en hund misshandlare.


Tur att jag har en Hård hund som är full av muskler, hon klagar inte.

Gnatt

Min gå-i-tofflor-dag blev inte av... Men inte gjorde de nå! Istället ville min hund ta en promenad, i blåsten. Det blev en promenad till Niklas farmor och farfar där det bjöds på fika! :)


Smask var bättre än väntat, gud va vi fick skratta!
Jag hann även se förlängningen av luleå-skellefteå matchen, det var inte helt fel! Spännande. Och rätt lag bevisar ju gång på gång vem som är bäst ;)

Snart kommer N hem! Jag längtar! :)
Sov så gott folkens. Kramar D


*Smask*

Oj va trött man kan vara på sin lediga dag.



Idag blir det då en innedag! Igår kväll/natt satt jag och gick igenom litteraturen till nästa moment som börjar på måndag. Tänkte planera och lägga upp alla de 20 litteraturerna och sprida ut de över de 9 veckorna. Så jag inte måsta läsa 20 böcker en vecka innan tentan.


Idag ska bli min och Isas återhämtningsdag, jag ska bara gå i toffler med en tekopp i handen och inte göra nånting. Fram till kl 16 då ska jag massera en liten tös :P Och efter det kommer jag att styra mina steg mot Norrmalmia där Cecilia och Linnea väntar. Jag och Nea har nämligen blivit bjudna av Cissi att få se Smask! :) Jag glädjer mig verkligen till att få se vad de har hittat på för nått skojj!



Nånting som jag glädjer mig ännu mer till är kring 23 ikväll, då kommer min Niklas hem!!! <3 <3 <3 <3
Som jag har längtat!



Jag hoppas iaf att ni andra också stannar upp i era stressade liv, och bara Är! :)
Kram D

Nog om Tentor!

Vilken dag det blev...

Tentan var super tråkig! De hade valt frågor bara för att jävlas med oss... kändes så iaf. Och inte bara för mig utan för hela klassen. Med andra ord, det var frågor som vi inte hade pluggat på. Men de Stora Tunga frågorna som man har sten koll på, den kunskapen får bara ligga och mögla i huvudet!
Sen är det ju konstigt att momentansvarig lägger upp ett medelande åt oss, Omtenta 20/5. Det gjorde de inte efter förra tentan, där alla utom två klarade den. Så alltså vet de om själva att de har varit lite små taskiga mot oss... Jag har Tur om jag får just över gränsen till godkänt! Jag håller tummarna i tre veckor till, tills de har rättat färdigt.
Nog klagat.


Restan av dagen har gått åt att hjälpa min kära lillasyster med hennes projektarbete. Inte bara dagen utan även eftermiddagen och kvällen också! Trevligt och lärorikt. Jag kan Allt om choklad och kakaons ursprung nu :P
Jag har även fått jobba praktiskt (något som behövdes efter allt teoretiskt) nämligen att fotografera allt under dagen/kvällen. Kul! Tills sist men inte minst, vi hade chokladprovning!! Super Super gott! ;)


Så nu ska en trött Desirée lägga igen sina blå.
Kram och hej då ;)


Hallå där! Köp blåbär

God Morgon, det är vad det är idag! :)


Som förmodligen alla redan vet, så har jag en tenta som väntar. Håll alla tummar och tår, för den Här, den är svår!
Jag har återigen bunkrat upp med en gediger matsäck, och tro mig, jag ska äta tills allt är väck ;)



Nu vill jag bara säga Lycka till, det här får gå som det vill!
Kram /D

Kocklandslaget nästa!

Vilken kreativ middag det blev för mig alldeles ensam i min ensamhet



När jag handlade idag köpte jag rotmos för att äntligen få äta min efterlängtade rätt, köttkorv och rotmos. Jag går förbi hyllan med köttkorv för 10 kr med vetskapen om att jag har två korvar liggandes i min kyl här hemma.
När jag kommer hem upptäcker jag till min förskräckelse att korven har gått ut, för 4 dagar sen... och den har ett hållbarhet på ett år typ. Så jag vågar inte chansa. Men det kanske var meningen tänker jag nu, för ist hittade jag en burk räkor som går ut imorgon. Vips så har jag kastat ihop världens godaste rätt! ;)

Pasta speciale!

Tagliatelle och till det creme fraiche som jag hettar upp med räkor och tomat. Enkelt tycker ni. Men jag har kryddat och kryddat och sen satt ner en klick Röd curry paste och två klickar sambal oelek. Så nu har jag precis avnjutit världens godaste pasta rätt allá Desirée. Och förmodligen även världens starkaste, är det ett bra drag dagen innan tenta??


Det tror jag! Det var nog den bästa uppladdningen man kan ha kvällen innan en tenta. En super god och stark Pasta Speciale med räkor och ett halvt glas rödvin till ;) Superb! haha



Nog om skryt hahaha (skrattar för mig själv) Jag ska gå igenom mina anteckningar en sista gång, sen är det match!! Jag är taggad! Kommer att sitta bänkad framför tv:n från klockan 19.00
Lycka till!
Kram Kram D

Deklaration och Empiri

Men så djävulst smidigt att deklarera på internet!! Jag gillar det starkt!


Sen vill jag bara meddela att om ni är ute och springer, så behöver ni inte vara klädd på samma sätt som när ni springer i -15 som dagens temperatur +5 och sol. Detta har ja erfarat genom empiriskt prövande ;)
Nu är det attack-plugg som gäller fram till kl 12.30 då jag har "lunch". Efter lunchen åker jag till Sabina för att möta resten av gruppen och gå igenom våra anteckningar än en gång... :)


Känns som att det här kommer bli en bra dag. Dagen innan tenta-dag! :)
Kram Kram på er /D

Fem mystiska dödsfall skakar Downtown Inn i Chiang Mai!

Läser i Aftonbladets artikel om Fem person som dött uder loppet av 5 veckor i Chang Mai, Norra Thailand.
Fyra av dessa personer bodde på det 4 stjärniga hotellet Downtown Inn som låg mitt emot Shutimol Residence där jag och Niklas bodde våra två veckor i Chang Mai...
Första personen avled den 11 Januari med förstorad hjärtmuskel precis som de resterande fyra hade. Man får förstoradhjärtmuskel bl.a om man har blivit matförgiftad. Och alla fem offren hade ätit på en japansk restaurang i närheten.


Hotellet Downtown inn i Norra Thailand


Jag har ingen aning om vi har ätit på den japanska restaurangen eller inte. Men mest troligt Inte.

Känns jävligt obehagligt ändå med tanke på att vi bodde där mindre än en månad innan första dödsfallet... En massa Tänk om, kommer upp.


Jag andas ut.. Sitter ändå rätt så tryggt här i vårat lagomt långa land.
Sänder tankar till de som blev offer!

Varma Kramar D


Tar en paus!

Hej Hej, imorse var jag uppe med tuppen. Eller iaf med Niklas :P
Han kom hem kring 6 och jag gick upp kvart över. Har hunnit med min och Isas dagliga motion, ätit två gånger och pluggat ganska mycket.

Äntligen börjar jag få nån sorts struktur på det hela. Det är så många olika ämnen som är med i den här tentan, så det är svårt att veta vad som är upp och ned. Jag ska inte ens tänka på nästa som är Dubbelt så stor...
Nu ska jag ta en paus och väcka min karl som snart ska med flygtaxin mot Kallax. Han kommer inte hem förrän Torsdag sent på kvällen.... :( Inte roligt att vara ifrån varandra!


Kramar D





Luleå - Djurgården

Herregud vilken spännande hockeymatch!
Hög puls och två glassar senare så är det förlängning i Coop Arena. Må bäste lag vinna! ;)


Kram Kram /d

Effektivio

Goddag :)

Inte nämns man plugga i det här vädret... Jag har varit effektiv på morgonen, startat en tvättmaskin och varit ut med Isa. Äter frukost och ska sen utöva någon form av utomhusaktivitet i ca 1 timme. In, äta lunch och Då har jag förhoppningsvis en massa energi till att plugga! :)


Kram på er! /d

Klarblå himmel och Pannkaka

Vilken mysig lördag!
Solen kom ju fram i alla fall :)

Jag och Niklas passade på att njuta av vädret och tog en riktigt lååång promenad. Förbi djupviken ändå bort mot sista kvarteren vid långskatavägen, sen tog vi faktiskt isen tillbaka. Detta uppskattades massor av våran lilla jycke som faktiskt fick njuta av känslan av att vara fri :P
Total Lycka att gå brevid den man älskar ute på isen med klarblå himmel och strålande sol och samtidigt få se ens hund lyckligast av alla. Skuttandes och Springandes efter pinnar och våran uppmärksamhet. Magiskt!

Nu har mannen min däremot åkt på jobbet... Jag har gjort en rotfruktspannkaka och om jag får vara ödmjuk, den är  förmodligen den godaste i världen! ;) Men tyvärr kommer jag att avnjuta den ensam ikväll.
För övrigt så kommer min kväll att bestå av pluggning (Eftersom jag inte pluggat nått alls idag) :)


Trevlig Lördag!
Kram D

Efterlyst

God Morgon! :)

En trött Desirée somna på soffan igårkväll också, skellefteåmatchen var uppenbarligen inte så intressant ;)
Däremot är jag väldigt pigg idag, mina dagar brukar se ut så nu för tiden, pigg tidigt på morgonen och riktigt trött på kvällen...
Det första jag ska göra nu på morgonen är att åka till Korpen, det var längesen sist! Jag har till och med blivit efterlyst. :P Jag tänkte ta igen det dubbelt så mycket idag och köra både ett spinningpass och ett Body pumppass.

Idag är också sista dagen jag får träffa min karl. Han jobbar natt, inatt och imorgon. Sen på måndag åker han till Norrköping... Vad ska man hitta på en "sista" dag?
Däremot vet jag vad jag ska hitta på när han är borta, plugga ännu mera! Onsdag den 23 är denna omtalade Tenta. Den ser jag fram emot, på nått konstigt sätt!

Hoppas att ni andra får en fin dag, trots att det inte är klarblå himmel! :)
Kramar D

Inga symtom idag!

Helgen som alla pratar om är här! Men om jag längtat till den, nej. Helgen kommer att bestå av Plugg återigen, men inte gör det nått! Ska jag fösöka göra en ansats till att klara den här tentan så innebär det att sitta i helgen...

Åter till dagen idag. Snart ska vi till Skellefteå och där väntar en form av redovisning. Jag är lite impad över mig själv, har inte kännt av något nervössymtom ännu. Vi ska iofs bara sitta i mindre grupper och läsa upp vårat arbete i ca 15 min... Kan lätt bli ointressant, funderar på om jag ska byta dialekt vid varje nytt stycke? :P

Nä inget dialektbyte blir det idag! Jag tror att jag överlever den här dagen också. Jag kan älska att de har satt så många redovisningar och i så många olika former så att jag har chansen att träna bort den där nervösa fläcken! Jag gissar att den börjar försvinna lite pö om pö. Sen är ju det där med att prata inför grupp färskvara, har man inte gjort det på ett tag kan man lätt bli lite nervös igen.

Det är iaf vad jag ska pyssla med fram till kl 12.00. När jag kommer hem ska jag skjutsa min Lilla tant på kalas.
Och sen ikväll, då ska jag faktiskt se Niklas spela föräldra"match" mot Mackes hockeylag. Det blir intressant att se, kring 18 på Nolia ikväll. :) Spännande!


Ha en fin start på helgen! Kramar D

Big Brother?!

Dagen har innefattat några timmar plugg... Några timmar för lite.

Vi åkte och handlade och dagens impuls blev att bjuda Svärmor och Åke på Tacos :)
Senare fick vi besök av Emil och Cecilia och jag såg mitt första Big Brother avsnitt i år. Blev inte impad och jag kommer inte att se det igen!
Emil åker till Bollnäs imorgon... Trevligt att han kom förbi, men tråkigt att han ska åka hem. Några månader till nästa gång vi ses!

Nu ska jag somna på soffan :) Kram Kram

Impulsiv idag

Nu är det som vanligt här hemma, men bara i några dagar till. Niklas åker bort på måndag igen... Den här gången till Norrköping :(

Han tar en sovmorgon idag, gissar att det blev 4 rätt hårda dagar ;) Själv har jag gett Isa det hon behöver i form av motion och mat. Jag har själv sett till att jag har fått den mat jag behöver, så nu kan jag inte dra ut på det nå mer. Jag måste plugga!! Det enda som återstår är te i min gigantiska tekopp, det är i botten av den som min plugglust brukar ligga.


Jag vet inte annars hur dagen har tänkt att te sig. Jag kan återkomma när jag vet det. Känner starkt för nått impulsivt idag, klart man gör... när man egentligen inte ska göra annat än att plugga in bl.a. välfärdsstat, intersektionalitet, Globalisering och frivilliga sektorn... Inte så konstigt att man just nu, har en jäkla bra fantasin på att hitta på andra saker. Tur att Juridiken kom i ett enskilt seminarium, och att det redan är över :)


Färdig surrat för fröken Jonsson. Nu blir det att plugga.

Kramar Desirée

Bertilsson och Isa

Fick en impuls och ringde min tant Eva. Vi har shoppat gardiner, stänger och lite smått och gott. Så nu hänger det fina gardiner i hennes nya lägenhet (som hon inte kommer att bo i än).


Sen har faktiskt Isa träffat för första gången en jack russell terrier! Bertilsson, han var ett år och riktigt busig! Jag har inte sett nån hoppa som han gjorde, han hoppa upp ovanför Isa och gjorde som små piruetter i luften :D haha Men de busade iaf som två normala hundar. Riktigt roligt att se! Synd bara att det var i koppel, hade vi inte stått på en väg så hade jag släppt lös henne. Då hade hon fått busa som aldrig förr :P

Nä, nu ska jag äta middag och sen försöka ha koncentration till att plugga till tentan. Nästa Onsdag är den, bara En vecka kvar!!


Niklas går snart på flyget, det handlar om minuter. Och sen handlar det om Timmar tills jag får se han...
Jag saknar han!


KRam på er folkens! /D


Gruppträff på Källbo

Gårdagen slutade hur bra som helst!

Precis när jag slog ihop böckerna så ringde svärmor och frågade om jag ville ha sällskap. En stund efteråt  kom Macke med världens största godispåse :P
Vi såg nått som hette ghost wisperer tror jag, han somna kring 23.00 och jag stängde av så att jag skulle våga somna över huvudtaget :)

Idag började min dag som vanligt. Men jag skratta för mig själv, varje gång jag ligger på golvet så tror min hund att jag ska leka med henne per automatik. Haha
Hur tolkar man det? Att golvet är hennes area, eller att det inte är så ofta jag går ner på golvet för att leka med henne? :P
Jag tyckte att det var komiskt!

Snart kommer resterande gruppmedlemmar till mig, Nu ska vi gå igenom all litteratur och alla föreläsningar till Tentan.

Och Sist men inte minst, Ikväll kommer Niklas hem!! :)
Ja önskar er en fin onsdag! Kramar D


Ostig laxpaj

Ja, nu är den här dagen också snart slut! Är det nån fler än jag som tycker att dagarna springer iväg?

Jag överlevde seminariet idag, faktiskt.
Har träffat en av mina flickor, planerade lite inför våran resa till Jörn. Sen har jag bara hunnit med att laga den där laxpajen... Det är nog den mest krämiga paj jag ätit! Men om det är positivt det vet jag inte.. God, Ja, men i måttliga mängder. Tråkigt bara att sitta och äta själv. Jag blev visserligen bjuden till min svärmor idag, men hann inte och laxen skulle ju ruttna i kylen om jag inte gjorde nånting av den. Så nu sitter jag och trycker i mig min alldeles hemmagjorda laxpaj. Kastade i det som fanns i kylen, Laxen, lite kräftskjärtar med dillsmak, philadelphia ost, fetaost, västerbottensost och äggstanning. Måste erkänna att den blev god Nå djävulst!

Märkte däremot att jag måste införskaffa mig en pajform med lite högre kanter. :)


Nu ska försöka koncentrera mig på texten i min meeuwisse bok.
Hoppas att ni har haft en bra dag! Kramar D

-12 till -2 Please

Idag är ingen vanlig dag för det är min brors födelsedag!

Tyvärr är han inte Piteå så vi har redan firat han, jag önskar att han skulle vara kvar lite längre i våran kära stad. Men inte! Han fick då en Beckham parfym och en Deodorant i samma av mig och Niklas. Den lukta djävulst gott, tyckte att det var en bra 20 års present. Som jag hade funderat innan på vad jag skulle ge han. Men impuls är bäst ;)

Just nu sitter jag och hoppas på att det ska bli lite varmare ute. -12.8 kändes kallt för luftrören mina...
Hårdbrömackan och snart den gigantiska tekoppen ligger fint i magen. Jag ska låta de sjunka ner ytterligare lite till, sen blir det nog en lite springrunda med hunden min. Hon har tjatat på mig i flera dagar nu ;)

Vi börjar inte förrän 13 i skellefteå idag, ganska skönt med såna sovmornar.
Jag håller på och laddar mentalt för detta seminarium... Efter det har vi bara en redovisning och en tenta kvar, på det här momentet. :) Plugga Plugga Plugga :P

Håll tummarna för varmare grader! Kramar D


Laxdag & Långpaj

Då är snart den här dagen slut. Kändes som att det blev en jätte lång skoldag, man hade inte mycket energi på sista lektionen trots att jag tog en promenad på lunchen. Jag har hunnit med ett styrkemixpass ganska direkt efter att jag kom hem, handlat lite förnödenheter och rastat min lilla skorv för tredje gången idag.

Tänkte tillaga en laxpaj, men hade inte riktigt tagget för det. Får väl bli nån annan dag istället. Nu ska jag ta mig nå enklare mat, men dock mat, gäller att inte slarva med det bara för att man är själv hemma!
Ska även läsa några sidor ur min Etnicitetbok och ladda inför morgondagen. Den består av argumentationer... jag och min grupp har emot barns rösträtt. Känns jobbigt, men jag längtar till efter dessa 3 år, då kommer jag inte ha något problem alls med att stå och redovisa, eller argumentera :)


Sov så gott. Kraaam D

En Mardröm

Morrn Morrn!

Nog kändes det tryggt att ha marcus på soffan i vardagsrummet, men ändå drömde jag en "mardröm" Det var en spökfamilj i ett hus. Om ni har sett filmen The Others så vet ni vad jag menar...

Men jag överlevde drömmen, fast jag trodde det motsatta. Nu står en gröttallrik och en tekopp så klart på bordet. Om 45 kommer min hämtning, faktiskt utanför dörren :) Sen kommer jag att vara i Skellefteå från 09.00 - 15.00 Långdag med andra ord...

När vi kommer hem måste vi i gruppen nog träffas för att förbereda inför Rättseminariet imorgon... Skola Skola Skola.

Niklas tåg var försenat 1 timme igår, han kommer fram 8 eller 9 nu på morgonen.


Så ni får ha en bra dag och en bra vecka! Kramar D

Fick finbesök ikväll

Jag blev inte ensam iaf!
Redan innan jag skulle skjutsa Niklas till sca parkeringen kom morfar på besök :) Stackarn hade varit förbi igår när vi inte var hemma. Vi har ju inte bara Ett trappsteg att gå uppför...

Sen har jag fått finbesök ikväll, Macke kom och ville hålla mig sällskap. De känns tryggt att ha sovfrämmande nu när jag skulle ha varit ensam! :)
Nu är det läggdags iaf, man är så seg efter våran utedag i slalombacken.

Jag hoppas bara att Niklas och Co har kommit på tåget. De började med att vara 30 minuter försenat, det är ju inte så roligt att sitta och vänta i Älvsbyn...
Tycker synd om han!
Kram och go natt! /D


Spik-Isa

Morgonbestyret för Isus del - check
Tekopp - check

Ska läsa lite i mina böcker snart - check
Jag älskar att det är nån av våra grannar som spikar upp nånting, inte bara en spik, utan 20. Men det bästa av allt är att våran lilla hund inte skällt en enda gång åt dessa hammarslag! Framsteg.
Peppar Peppar

Kram D

Ingen vanlig lördag!

Tack för en otroligt härlig dag!!


Ingen idé att skriva hur bra väder det varit, för det vet ändå alla ;)
De är heller ingen idé att skryta över sällskap, mat, efterrätt och vin... Superb!


Imorgon är en söndag full av blandade aktiviter, Träning, läsning, fira ingifta svärmor och vinka av min andra hälft...
Tråkigt men sant, än en gång är jag lämnad ensam hemma pga Ns sthlmresa.
Jag kan bara önska han super bra dagar, med goda drinkar och en bra hockeymatch som avslutning på "kurs" dagarna! :)

Jag Älsk dä!
Kramar Desirée

Längtan!

Nu har jag verkligen nånting att se fram emot!! Vi får en inneboende v.15, kommer inte ihåg om det var en eller två veckor. Det spelar ingen roll, längtan är gigantisk iaf!!! :)


Åååååå vad detta förgyllde min dag!

Tack Älskade vän!

Pumpa puder

Ny morgon Ny dag!


Fredagen går också i pluggandets tecken, tänkte bara vakna till först. Har kokat mig en tekopp och kollar mina "standard" webbsidor :p

Idag blir en lugn dag, jag tar en paus i läsandet om någon timme för att möta C på korpen. Sen hem för att återgå till läsandet igen. Ikväll ska vi fira min brors 20-årsdag (har dock inte köpt nånting än) Men det löser sig säkert.
Annars så är denna fredag enbart till för att ladda batterierna inför morgondagen! Hur var de du sa bruden? Pumpa puder i Kåbdalis? hehe :) Det lär vi göra!


Jag önskar er en fin helg! Kramar D


Bokmalen D

Det känns som att jag fått bort lite litteratur idag, läste ut en bok som heter Ett delat samhälle - Makt, Social skiktning och intersektionalitet. En väldigt intressant bok! Efter tolv tog jag en paus i pluggandet, vi tog en promenad till Cafe pite för att säga hej till Anneli, emelie och Jacqan. Efter att delat lite studentberättelser fortsatte vi till station där jag åt förmodligen världens godaste currykyckling!

Avslutade promenaden med ett besök på ica.
Har läst lite till på eftermiddagen, ur en bok som heter Etnicitet. Intressant det med!
Nu ska vi till Niklas farfar och äta tårta :P Gott Gott! Samtidigt får vi lägenheten städad av våran underbara  ;)


Kram Kram


Äkta sportlovsdag!

Vilken härlig dag folkens!!

Idag flyttar jag ut mitt studerande på balkongen.


Vi 3 på källbogatan 17 ska ta en solig promenad till ica efter frukosten. Sen är det bara att djup dyka i mina böcker :)


Ha en fin dag! Kramar D

Huvudet känns som en medicinboll

Milanmatchen - check

Marcus var kvar i stugan idag, så det blev inget besök av han.. :(

Det har varit en trött dag idag. Seminariet på morgonen gick bra, även grupparbetet efteråt. Somna på soffan med sambon, vakna kring 20 då vi åt middag :P


Har suttit två timmar med skolarbete, det är ingen lätt utbildning jag har valt. Eller så är det mitt eget val att sitta och göra grupparbetet på kvällen... Det var ju bara jag som skulle göra detta, alla andra i min grupp ska vara "lediga" ikväll...
Varför tar jag alltid på mig allt? Men men. Man blir ju inte dummare. Efter att läst vårat arbete 100 ggr kan jag det utantill. Tror även att jag har nytta av det på tentan!


Känns som att det är helg imorgon, vi ska vara "lediga" torsdag, fredag för att läsa till tentan som är om 2 veckor. Men om jag känner mig rätt, kommer jag inte vara ledig, jag kommer att sitta med näsan i boken från kl 08.00!


På tal om tentor, vi fick tillbaka våran första idag. Jag klarade de!


En otrolig lycka spred sig genom Desirées kropp!



Nu ska jag se om jag orkar läsa nån sida i studentlitteraturen...
Sov så gott, kramar D


Snart till Skellefteå

Trött som en påse skridskor...

Ska snart iväg å hämta upp de andra töserna som ska med till skellefteå. Idag är det den stora dagen, bok seminariet... Och har de åsikter om mina citat, kläm fram det! :P Det ska nog gå bra att analysera och diskutera om dessa omtalad citat. Men lite nervös måste jag säga att jag är.

Senare ikväll är det Milanmatch så då kommer "lillebror" på besök :) Gissar att det även blir ett skrov.


Ha en bra dag*! Kramar D

En efterlängtad dag!

En "ledig" dag :)


Efter allt morgonbestyr träffade jag två goavänner på stan för att äta lunch tillsammans. Jag skulle äntligen få min väldigt försenade födelsedagspresent.. Men den som väntar på något gott ;) Jag blev två marimekko skålar rikare! Nu har jag tre efterrättsskålar till min fina samling! Tack snyggingar!!!


De små, genomskinliga skålarna

Efter en liten promenad på stan, åkte jag ut till klubben för att hämta tanten min. Vi åkte tillbaka till stan för att titta på hennes nya lägenhet för att sedan skjutsa hem tanta igen...


Efter detta fläng kunde jag andas ut, då hade jag middag hos Niklas farmor och farfar inbokat. Vi fick en super god broccoligratäng och två efterrätter :) Bla en hemmagjord semla! Mums!



Känner mig rätt trött redan, men måste göra sista rycket på citaten från boken... imorgon kl 09.00 då ska vi diskutera alla våra tankar och ideer i små grupper...


Så efter att jag gjort alla mina måsten idag, ska jag lägga mig i ett super super varmt badkar med min nya bad olja i :) Niklas ska se en väldigt viktig match på tv, så han har ändå inte tid för mig :P




Hoppas att alla Ni andra också har haft en bra dag! Kramar D


Hesa Fredrik

Kalla det vad fan du vill

Är boken vi ska ha läst till på Onsdag, vi ska även ha tagit ut fyra citat och analysera kring dessa, reflektioner, kommentarer, associationer, slutsatser och frågor man vill ställa kring citaten. Ge kritik, beröm och jämförelser...

Vi ska sedan disskutera dessa citat och tankarna kring dem i en grupp på fem personer.


Detta är alltså det jag håller på med idag, efter att jag kommit hem från skolan.
Har även hunnit äta en super god middag! N stod för matlagningen, han bjöd på pengasus filé med kräftstjärtar. Smarrigt! Det var ett helt nytt recept för våran del, men abolut inte sista gången vi åt det!


Ska lätta hjärnverksamheten genom fysisk ansträgning senare ikväll, får se vilken form jag väljer.

Ha en bra start på veckan min kära! Kramar Desirée


En parantes. Jag har hört för första gången i mitt liv Hesa Fredrik! kl 15.00 första måndagen i månaden testar "fredrik" sin pipa. Pipan som ska informera Piteborna, om krig eller annan akut fara :)

Helg i Tällträsk

I fredags valde vi i gruppen att ta ledigt, en längre sportlovshelg :)


Vi gjorde absolut ingenting, låg och såg skidor i soffan.
Senare bar det av till "mormor" där det bjöds på riktigt god palt. Mina två små kusiner kom också dit för att senare följa med till stugan.

Ingela, Åke och Marcus mötte vi upp i Tällträsk för att avnjuta en super mysig helg!

Helt underbart har det varit igen... Ungarna har lekt ute tills solen började gå ner, vi har suttit ute och ätit mest hela tiden till solen gick ner.
Tagit promenad med Chila och Isa, som närmast kom det 1 1/2 meter utan att bry sig om den andre!


Lördag på dagen kom Cecilia och Jens och hälsade på! Mycket trevligt!
Och Söndagen kom Cecilia och Emil för att vara med oss.
Jag kan inte skriva så mycket mer, än att det har varit en riktigt trevlig helg!


Idag är det skellefteå till kl 12, sen biblioteket :) Har saknat mina gruppmedlemmar ;)


Lite bilder från helgen: Norrsken, stjärnklar himmel, snowhawk, spel, grillning



Kramar Desirée

Matsäck - check

Man måste ju alltid kommentera vädret, Va det blåser!!!!


Jag sitter som vanligt och smuttar på min tekopp, har gjort iordning en Rejäl matlåda till idag. Tänkte att mina kära gruppkamrater Inte ska få bevittna detta omtalade blodsockerfall igen! ;)

Det rätta till sig iaf under kvällen,  min träningskompis är fantastisk, vad vi peppa varandra!! Me like!


Niklas sista match (för säsongen) slutade 7-2 han gjorde iaf ett av målen, matchen var däremot ingen jätte höjdare att titta på, så jag och svärmor surra ist :P



Det blev rätt sent igår innan vi var hemma, detta resulterar i att jag är rätt trött idag...
Niklas vär jävligt snäll i morse när han ringde och väckte mig. Annars tror jag mina vänner att Desirée hade sovit än.


Men snart kommer min hämtning, planeringen för dagen:

Skellefteå 8-14 inräknat 2 timmar bilfärd och en timmes lunch
Biblioteket Piteå 14-17 Kanske har tur och får sluta 16 :)

Kalas på Jonsg. Fira Sandra som fyller år imorgon

Tycker det här låter som en riktigt bra dag trots att de blåser! ;)



Blås inte bort mina vänner! Kramar Desirée

Låg blodsockernivå deluxe

Har äntligen kommit hem från biblioteket. Pga vissa bilar som inte startade och en massa annat elände så "tog" jag mig inte hem över lunchen för att äta... Det jag hade med mig i matsäcksväg var ett gigantiskt päron och en banan. Det var även dessa två frukter som jag "klarade" mig på från kl 09.00- 16.00.
Varm, trött och helvetes less gick jag på autopilot och slutförde ett arbete. Jag klappar mig själv på axeln för att Jag har jobbat på riktigt bra idag, tyvärr gör ingen annan de...


Är det värt de? Att jag gråtfärdig kommer hem och är virrig i pannkakan för att jag inte har en uns av socker i blodet... Att jag under tiden när jag lagar mat och samtidigt pratar med Niklas i telefon stänger dörren efter Isa när hon har gått in på Toaletten. Att jag sedan hm. minuter senare kommer på att jag "stängt" in henne där. Tack och lov kan den hunden bjuda på sig själv. Där ligger hon på mattan och slappar.
Måste erkänna att jag fick mig en lagom skratt-attack högt för mig själv när jag såg henne!
TAck hunden min!


Nu har jag fått i mig korv och makaroner och känner att humöret börjar komma tillbaka.
I helgen kommer en behövlig återuppladdning!

Massor med låga kramar från Desirée

Plugg och säsongens sista hockeymatch

Ny dag nya möjligheter!

Halva veckan avklarad, och alla kalas avklarade...
Fulla lägenheten igår, tror faktiskt att vi slog rekord i antalet människor i våran tvåa på Källbo!
Men va trevligt det är med gäster, jag gillar starkt!


Tårtan blev då inge god, men då vet jag till nästa gång hur jag inte ska göra ;)


Idag väntar Biblioteket på oss igen, vi lär bli där till 16, tur man har trevliga klasskompisar och att vi peppar varandra!
Ikväll efter pumpen ska faktiskt jag och Svärmor och se Niklas sista hockeymatch i Rosvik. Jag hoppas som sagt inte att det är sista i karriären utan för säsongen!


Annars är det bara Plugg Plugg Plugg i mitt huvud, känner egentligen inte att jag hinner se matchen, hade velat plugga ist. Men ibland måste man nog få ta ledigt. Det värsta är bara att det blir alla dagar den här veckan som jag tar "ledigt" på kvällstid alltså. Då räknar jag inte in 9-17 som är skoltiden... :(
Jag förstår att det är nu i början som en massa klasskompisar hoppar av. Peppar Peppar ;)

Ha en super fin dag alla! kramar Desirée


Första Mars

Update om Milanmatchen. De vann med 3-0 och jag somna i soffan rätt snabbt. När jag vakna låg jag i sängen, det är en snabb och omedventen förflyttning de! ;)

Idag är det ritkigt fint väder igen, synd bara att man ska sitta inomhus...jag kanske kan kläcka förslaget att sitta och plugga ute i solen :)


Sen ska jag baka en tårta för kvällens gäster, alla som känner sig manade är välkomna!


Nä nu ska jag åka så jag inte kommer för sent. Kram Kram Desirée

RSS 2.0