Sockerchock - javisst!

Igår var det någon sån 25 veckors kontroll fast jag gick in i vecka 26. Magen har växt enormt den sista veckan och nu känner jag mig jävligt gravid. Mysigt och tillfredställande. Älskar då man stannar upp och iaktar vad som händer inom sig och kan följa med i bebisens varje rörelse och hjärtslag. På tal om hjärtat så slog det 140 per minut, tidigare var det 145 och 140. Varje Ronjas hjärtslag låg på medel 145.. slår myten in om att det är en liten pojk där inne :p sen var bebisen/magen 1 cm mindre än Ronjas samma tid i graviditeten. Hm... jag vägde lika mycket men har gått upp betydligt mer denna gång. Alltså startvikten var lägre nu... barnmorskan såg besviken ut då vågen visade 11 kg, hon som hade fått bilden av att jag var hurtig och hälsosam :) 
 
Sen till det där med järnet, förra kollen hade jag 4 för lågt och blev ombedd att ta en tablett varann kväll. Trotsig som jag är så kändes det där som att det var min dagsform som spelade järnvärdet ett spratt och jag tog inga piller. Detta blev barnmorskan också väldigt besviken över då jag annars är hennes mönsterpatient. Men jag bad om att få ta ett nytt test och givetvis tar jag järntillskott om det är lägre än 4 denna gång. Men, nog känner jag min kropp rätt så väl! Järnvärdet var det inga som helst problem med!! På topp som vanligt och jag behöver inte svälja en massa onödigt skit. (Har extremt svårt att svälja tabletter) Både jag och bm var lite nöjdare :)
 
Nu ligger min nyduschade och nybajsade lilla skit i sin säng, Niklas jobbar natt och jag har tänkt gå ner och bättra på mina 11 plus kilon med en STOR tårtbit :D kanske får slåss med min lillasyster om den halva tårtan som är kvar... 
Ner å brottas.  Ha en fin kväll ni andra. /D

Ett gott råd

Nu känns det som att saker börjar att falla på plats här hemma. I helgen var jag precis så produktiv eller effektiv som jag ville vara. Hann rensa lådor och skåp på övervåningen, måla mitt andra och förhoppningsvis sista varv på tavelväggen, sy slarvigt en gardinkappa och byta gardiner i nästan alla fönster. Är faktiskt väldigt nöjd över mina resultat som vanligt. Tro inte att det är för att jag är så himla duktig, utan det är för att jag har så låga krav på vad som är bra! :-) Ett skönt förhållningssätt som passar mig. 
 
I helgen hann även jag och R med en lunch på stan med moster, grillad lunch ute med grannarna och en middag och kalas i Luleå. Kändes ju toppen att lyckas pricka in en sån fullträff med roligheter.
 
 
 Fint väder gör att man njuter lite extra av livet och det känns som helg fast det tydligen är måndag. Roligheter väntar hela veckan och då ingår både jobb, skola och barnmorskebesök. 
 
Sen tar ju aldrig mina pysselidéer slut, så nu har jag ett par måleriprojekt och andra småfix som väntar. Jag ska lägga ut bild på dem då de är klart! :-) Nä, nu är det en tekopp och en inredningstidning som väntar. Tiden på surfplatta, mobilen eller datorn önskar jag ska minska avsevärt! Något jag aktivt väljer och loggade därför ut från Facebook på mobilen redan på jobbet. Då gäller det ju inte att ersätta detta med typ instagram eller pinterest. Men jag ska göra ett försök till att bli en mer närvarande förälder, kompis, syster och medmänniska! :-) Jag har en klok kvinnas ord i bakhuvudet, jag vill inte alltid vara kontaktbar. Så därför har jag valt att bland annat lämna mobilen inne då jag och Ronja gått ut eller lämna den i bilen då jag handlar. Mer närvarande i stunden tack.
 
På tal om en annan klok och erfaren kvinna, min äldre arbetskollega. Hon omfamnade mig och gav mig en rejäl kram då hon hörde att jag tänkte börja jobba igen efter 4 månader, alltså i november. Inte för att hon var kramsugen, det var snarare en fasthållning. Hon sa nej nej nej! Var nu ledig Desirée!!  Barnen är bara små en gång. Och detta låter ju kanske klyschigt och jag har hört det förr, men kanske var det den där goa kramen som gjorde det. Jag vill fan vara ledig till januari! Jag ska lyssna på denna erfarna kvinna och ta hennes råd. Och skönt ska det bli! (ja, jag kommer ju så klart att börja massera där till hösten, och kanske ta på mig något godman uppdrag..)  men inte söka nått jobb alltså! :-) 
 
Det som var härligast, det var att hon fick mig att känna mig så trygg i mitt framtida jobbsökande. Hon kunde då i princip garantera att det fanns jobb åt mig sen var det som att det inte fanns något annat alternativ i hennes värld än att jag får ett jobb när jag behöver ett. 
 
Kanske var det tack vare hon som jag känner en sån lycka i mig själv i dag eller så var det solen. Men detta med jobberiet har verkligen legat och gnagt i mig och nu känner jag mig faktiskt helt trygg!! Härlig känsla det där.
 
 
Nä färdigtänkt för min del nu! Kram och god natt nu alla goisar! /D

Släpp in ljuset!!

Tänk vad mycket solen gör! Idag känns det som en underbar morgon trots att jag vaknade med rejällt halsont.... kurerar med the nu på morgonen så har det redan gått över :D Tänk vad fint ändå med frostiga mornar och sol. Jag tror att vi har fått uppleva en liten baklänges vinter och vår. Jag får ta Niklas täckbyxor då jag cyklar till jobbet idag.
 
Igår hade jag och Ronja en bra kväll tillsammans, vi var väldigt synkade vad gällde mat och sömn så vi var väldigt pigga och glada hela kvällen! Eftersom hon är en väldigt bestämd liten dam så brukar det vara ett par diskussioner per dag :p Vi avslutade våran kväll hos moster C tills Ronja började bli trött i ögonen. Hon är så himla söt då hon springer in i cissis kök, pekar på micron, tar bort "fårfällsunderlägget" på stolen och hoppar upp och sätter sig. Jag kollar på klockan, perfekt tid att äta gröt på! Tur jag har en duktig unge då min matklocka inte alltid funkar :p
 
Men ta vare nu på dagen mina vänner, jag kan inte sluta tänka på vilken bra dag det faktiskt är idag! Ska njuta av min thekopp i två minuter innan jag väcker R för att åka direkt till dagis. Jag sitter här i mitt lilla hörn i huset, precis så att jag har överblick över hallen, vardagsrummet och köket med några tända ljus på bordet och smider planer. Vad kan jag göra om, köpa nytt, inte köpa nytt osv osv. Kanske är det solen eller så är det mina nyputsade fönster men inspiration det har jag!! :D Ha en fin dag nu allesammans! Kramar D

En riktigt bra dag!!

Vet inte om man ska undvika att måla då man är gravid, men det är nog ett av mina cravings, jag målar aldrig så mycket som då jag är gravid :-P mitt projekt denna vecka har varit att måla tre lager magnetfärg i en bred ram på en vägg i köket. Därefter har jag målat ett varv med griffeltavelfärg, och det kommer nog att bli ett varv till bara för att få det ordentligt gjort! :-)
Som sidoprojekt denna vecka har jag målat en liten brun pall från en auktion i somras. Den blev vit och pimpades av mig och Ronja med fingerfärg. Jag har en dotter som inte alls gillar att vara kladdig om händerna så stackarn hade ju en mindre kris då jag kleta ner hela hennes hand med färgen gul. Det blir att gå ut å leka i vattenpölar någon lämplig dag här framöver ;-) 
 
Idag har vi även hunnit med ett fredagsbad i öjebyn vilket inte har blivit gjort på ungefär 20 veckor... Har inte haft nån bikini som passat.. Vi avslutade kvällen med middag på thaigarden med farmor och åker. Stackars Ronja fick maten sist av oss, gissar att hon inte åt på grund av att hon blev tvärsöver. Väntat så länge på ett par jävla köttbullar och pressat potatismos!! Då alla vi andra åt roliga saker som friterad kyckling doppade i sötsursås!  Nä, nån måtta får det va ;-)
Efter det handlade vi godis på Coop, Ronja handlade sitt godis helt själv. Kunde ju inte säga nej, då jag förra handlingen sa åt henne att man måste ha en skopa å en påse för att handla godis. Denna gång stanna hon upp i början av godisavdelningen, precis sådär så att jag trodde att hon stod å sket. Men nä, Ronjas tankeverksamhet var i full gång. Det dröjde inte länge så kom hon med en skopa och en påse i handen. Hjärtat smälter ju! Klart hon fick plocka sig godisar som hon givetvis fick börja äta redan i bilen på väg hem! Underbara unge med snart en massa tandtroll. 
 
Hemma la vi dotra och slog på en svensk film som jag har en skoluppgift på. Tända ljus, filtar, stooor godisskål och till slut ont i magen. Jajjemän, ibland kan man faktiskt ha det så jävla mysigt som det låter som! <3 sen att jag hade en helvetesdag i onsdags det behöver man ju aldrig nämna  ;-) Idag är det en bra dag å nu väljer jag att se det positiva! Ska springa upp till min karl nu! Sov så sött alla! Kramar D
 
 

V. 23+0

Jag tror att jag måste vara gravid oftare! Har påbörjat ett projekt i köket som väntat i 2 år och 2 månader.. Fråga mig inte varför. Och då jag ändå var i målartagen så målade jag Ronjas lilla pall vit. Vilket inte har tagit mer än ca 1 månad att få gjort :-P Imorgon ska hon få gå lös med fingerfärg och skapa sitt eget mönster på pallen! 
 
Min mage då? Hur mår den nu för tiden? Jo, tack bra. Enligt Niklas och Cissi så hade jag/magen blivit mindre.. Eller upplevdes mindre. Och jag tror faktiskt att det stämmer, jag kanske har promenerat bort de där extra chokladbitarna jag ätit tidigare. Idag är jag i alla fall i v. 23.0 (24) och har gått mer än halva tiden. Det är nu jag vill börja bromsa tiden. Dra i bromsen som på ett skenande tåg.
 
Jag mår inge illa, har inte ont någonstans, känner mig inte som en finlandsfärja då jag ska vända mig i sängen. Är inte längre obekväm i mina kläder (har fått rensa ur garderoben). Jag är inte uppsvälld och har bra värden. Däremot hade jag 4 för lågt i järnvärdet så jag skulle äta en järntablett varannan kväll, detta har jag inte gjort då jag tycker att 4 var en obetydlig skillnad. Igår däremot kändes det att det saknades något i kroppen förutom alla extra mellanmål jag äter. Så jag svalde stoltheten och stoppade i mig en såndär järnkapsel. 
 
Min vikt är väldigt central för mig, trots att jag endast vägt mig ett par tre gånger under dessa 24 veckor. Men jag väger mig en gång sedan förhåller jag mig därefter utifrån om jag var nöjd eller inte. Förra gången fick jag vidta åtgärder i form av att äta mindre slisk och röra på mig mer.
Kanske det är resultatet av att "magen ser mindre ut".. Denna gång vägde jag 69.1, vilket jag gjort under en längre tid. Men nu känner jag mig mer tillfredsställd med siffran. Jag vet att jag försökt vardagsmotionera och tänkt på sockerintaget. Vilket resulterar i dessa 9 kilo +. Denna gång var jag alltså mer nöjd! :-) 
 
Nog om detta, kan inte komma på något mer att uppdatera om denna graviditet, annat än att jag mår oförskämt bra. Känns så skamset på något vis att alltid svara att jag mår bra. Folk som frågar har inget mer att fråga då de förväntar sig att höra nånting om olika negativa "symtom". Och jag vet inte riktigt vad jag ska prata om sen... Konstig sits.. Ja, men det är så det är. I dagsläget känner jag inte ens av att jag är gravid! 
Jaja, nu ska jag lägga mig, det är en dag imorgon också :-) kram å god natt

Bröllop och Nimbys

I helgen har jag fått uppleva det mest perfekta bröllopet sm jag varit på, och kommer ihåg :p Att maten var god, underhållningen världsklass och stämmningen på topp var några av sakerna som gjorde dagen och kvällen hellyckad. Men sen tror jag nog att inställningen hos gästerna och brudparet var oslagbart! Det gjorde kvällen! Jag gillar inte att använda söndernötta uttryck, men kvällen var magisk!
 
Igår söndag då, anade att min sambo ville sova ut så jag gick upp med vår lilla dotter och åkte på Nimbys med Emmelie och pojkarna. Väldigt uppskattat både av mamma och dotter! Då jag körde hem slog det mig att detta var tredje gången vi träffats, Totalt, varav senaste gången var 6 månader sen, det är ju helt otroooligt att man kan ta upp samtalsämnena där man slutade sist och ändå känna sig så bekväm i den andres sällskap trots att man i princip inte känner varann... Det mina vänner är personkemins mysterier!
 
Jag kan likna denna typ av relation med ett flertal i min närhet samtidigt som jag kan sakna den i andra. Men då jag träffade Niklas upplevde jag exakt det här som jag pratar om. Fascinerande! <3
 
 
Nu är vårt lilla hjärta på dagis och det är väl tänkt att jag ska plugga lite... (hittar på allt annat tänkbart istället!!)
Men jag önskar alla en fin start på veckan, jag tänker göra allt i min makt till att få en riktig kanonvecka! Kram kram /D

Boatider

Jag har haft en enorm inspiration sedan min mamma varit hos oss. Det roliga var att vi aldrig ens hann ses mer än de 40 minuterna till kallax.. Men ändå har hon lämnat kvar små spår av sig som bidragit till min inspiration. Jag har hunnit sortera burklådor och kläder diskat såna saker som jag aldrig skulle ha diskat annars och rensat mängder av kläder. Tvättat, vikt och plockat undan.. Ja ni förstår vad jag gått an, men det intressanta är att det inte tagit någon tid alls! Jag har till och med fått energi till att börja veckoplanera maten! Så i torsdags var en perfekt dag att börja med matsedel :-) Jag serverade en helt vanlig pizza. 
 
 
Pizzadeg från Sara Lee pizzakit även tomatsåsen var därifrån. 
 Efter att jag smetat på tomatsåsen så la jag dit osten (fick lära mig nå nytt att pizzabagare gör så..)
Sen skinka, bacon och champinjoner. På Niklas halva var det bananer istället för svamp. Sedan toppade jag det hela med massor av mozzarella bollar!  Den blev ju underbart god!! Ska även sätta dit svarta oliver nästa gång ;-) 
 
Nåväl igår hjälpte jag min vän inför bröllopet som vi ska få njuta av idag. Grinar ju bara jag tänker på det, så på med vattenfast mascara :-) solen skiner för deras skull idag! <3
 
Nä nu ska jag väcka familjen och dra med dem till lekparken! Ha en fin dag idag, stora varma kramar /D

RSS 2.0