En helg utan barnafödande

Ingen bebis ännu och idag är min sista arbetsdag på stöd till försörjning. I fredags gjorde jag bort att bjuda på smörgåstårta så idag behöver jag inte tänka på så mycket annat än att pallra mig dit. Idag är en slags överlämningsdag så jag har inga åtaganden på min agenda :-)
 
Min mage och jag, vi mår bra som vanligt om än jag har blivit mer begränsad. Cyklar inte speciellt mycket och kan inte heller gå så långa sträckor utan att få ont i ryggen på kvällen. Men jag har en fin sambo som påminner mig och gör allt som jag inte kan, plus lite till. Magen växer och mer utåt än tidigare, känns det som. Om nån undrar om det känns nära så är svaret nej. Det känns inte nära alls. Får se om nånting händer i detta veckoslut, för en måndag-onsdag blir det inte :-P 
 
I helgen då, joo summer games, kyrkmarknad, gäster från Umeå, en super trevlig kväll med god mat hos Emelie och Per och bäst av allt fått träffa underbara Alicia/mini Hurtig. Ronja har varvats mellan fotbollsmatcher, hemma och farmor. En fin helg har nått sitt slut och idag väntar vi besök av mormor, ska hon få turen att hinna träffa vår lilla bebis innan hon åker hem igen?? Spännande :-)
 
Nu kallar jobbet. Ha en fin dag allesammans /D
 
 
 

Tankar i kaoset

Gissningar på beräknat födelsedatum
 
Mamma - 20/6
Desirée - pojke 27/6 kl 11.11, 3660g 51 cm
Emil - pojke 30/6
Jeanette - flicka 1/7 kl. 02.10, 3420g 50 cm
Amalia - pojke 2/7
Therese - flicka  2/7 kl. 14.32, 3722g 56 cm
Linda hurtig - flicka 3/7 kl. 17.58, 3362g 49 cm
Linnea - flicka 4/7 kl. 03.54, 3652g 51 cm
Niklas - flicka 4/7 kl. 14.03
Jugge - pojke 4/7 kl. 14.12, 3120g 49 cm
Emelie - flicka 6/7 kl. 06.10, 3510g 51 cm
Anneli - flicka 7/7 kl. 19.43, 4000g 56 cm
Jennie hurtig - flicka 10/7 kl. 05.40, 3475g 48 cm
Cecilia - pojke  10/7 kl. 11.34,  3200g
Lina - pojke 11/7, på dagen
Sandra Johansson Hurtig - pojke 14/7 kl. 03.40,  4620g 54 cm
 
 
 
Då var mamma struken från listan, ingen bebis har titta ut ännu. Förutom i drömmen som jag hade i natt :P då plockade jag ut hen själv för att visa några studenter på umeå universitet. Bebisen hade röda kläder och en blå/grå mössa men kollade aldrig något kön... btw så satt navelsträngen kvar (fast jag aldrig såg den) så jag insåg att jag inte kunde stoppa in hen igen utan började leta mobilen för att ringa förlossningen för rådfrågning. 
 
Idag har min dag bestått av rensning och åter rensning. Bort med saker som jag inte vill ha eller behöver. Materiella ting kan verkligen ta energi och plats. Jag slits mellan två känslor, att jag vill ha saker som jag njuter av att titta på/ hela rummet ska vara njutbart för ögat samtidigt som jag inte vill vara beroende eller begränsa mig på något sätt på grund av materiella ting. Jag vill trycka in den tanken i skallen på mig, att materiella ting inte har någon som helst betydelse då jag jämför vad som är viktigt i mitt liv.
 
Tänk att få ha ett eget barn, hon betyder mest av allt i mitt liv, och då skiter jag i vilken lampa som hänger ovanför bordet. Tänk att få vakna varje morgon och lägga sig varje kväll med en person som jag älskar så högt, som i sin tur ger mig den kärlek jag behöver. Och tänk alla andra fina människor som jag väljer att omge mig kring och som jag har äran att få vara nära. Då kan jag hellre lägga 130 kr på en blomma till en fin vän än till en ny lampskärm.
 
Gång på gång tar jag tag i hemmet och rensar och ordnar enligt feng shui, men inser att mer måste bort...
Bort med prylarna. Minnena sitter inte i sakerna utan i själen - Jannice 
 
 
 

Jag vill, jag vill, jag vill tänka enligt feng shui.... kanske imorgon.
Nu ska jag ägna tid åt min fina sambo.
Kram å hej! /D

BF lista

Gissningar på beräknat födelsedatum
 
Mamma - 20/6
Desirée - pojke 27/6 kl 11.11, 3660g 51 cm
Emil - pojke 30/6
Jeanette - flicka 1/7 kl. 02.10, 3420g 50 cm
Therese - flicka  2/7 kl. 14.32, 3722g 56 cm
Linda hurtig - flicka 3/7 kl. 17.58, 3362g 49 cm
Linnea - flicka 4/7 kl. 03.54, 3652g 51 cm
Jugge - pojke 4/7 kl. 14.12, 3120g 49 cm
Emelie - flicka 6/7 kl. 06.10, 3510g 51 cm
Anneli - flicka 7/7 kl. 19.43, 4000g 56 cm
Jennie hurtig - flicka 10/7 kl. 05.40, 3475g 48 cm
Cecilia - pojke  10/7 kl. 11.34,  3200g
Lina - pojke 11/7, på dagen
Sandra Johansson Hurtig - pojke 14/7 kl. 03.40,  4620g 54 c
 
 
Fler får gärna gissa så ska vi se vem som blir närmast denna gång!! :)
 
 
Btw, jag fick lite hjärtsnurp så här på morgonkvisten... har kollat om mitt tentaresultat har inkommit typ 5 ggr per dag i två veckors tid och så även i morse. Enda skillnaden idag var att jag fått tillbaka den sista tentan... Texten från min lärare lyder -  Bra tenta! Men jag kunde inte hitta den sista poängen :(
 
Fattar ni!? Till och med en ledsen smile! Hade jag klarat den eller inte?? Det var ingen lätt match i detta förvirrade tillstånd att tänka klart och fundera vart jag kunde se några poäng för godkänt! Tillslut, då jag förberett mig på underkänt och hunnit sansat mig så hittar jag poängen, EN poäng ifrån vg!! :o
Jävla lärare alltså! Jag skiter väl i vg, bara jag får G!
 
Men nu kan jag härmed stolt presentera Desirée Jonsson färdig socionom. Ingen rest till hösten och full lön (då jag ska jobba)
Faaan vad nöjd jag är alltså! Idag känns det verkligen på riktigt att jag har tagit examen och ikväll kommer det på riktigt att firas med en after work med kära piteåklasskamrater! Väl mött mina vänner :)
 
Stooor glad kraaaam 

Vilket datum blir det?

Hej vecka 37 och närmande av en förlossning.
Ronja föddes sex dagar tidigare än beräknat och enligt planen har jag nu 27 dagar kvar. Men frågan är när denne lille krabat behagar att titta ut?! 
Emil prickade ju rätt datum förra gången, frågan är om han ska ta det den här gången också eller om det är någon annan som har ännu bättre känsla än han ;-) Gissa datum, klockslag och kön :-)
 
Egentligen beräknat datum är 7/7 och bebisen har redan fixerat sig.
 
 
 
 
En bild på en lotsas-vuxen som sett exakt hur pappa gör då han sitter vid datorn. Skriver lite, skrollar på musen och skriver lite till. Tar nån klunk vatten och ser totalt obrydd ut :-P
 
 
Nationaldagsfirandet i badhusparken, varmt men njutbart!
 
Ha en fin 10/6, jag ska börja dra mig till jobbet. Kram på er! /D

Upprörande

Jaha, ännu ett diplom till samlingen. Nu är jag inte bara utbildad bartender och certifierad och diplomatiserad massör utan nu kan jag även lägga till färdigutbildad socionom. Alltså, akademiker. Min första tanke var, vad ska jag bli nu då? Vilken utbildning ska jag gå nu? Men först ska jag föda barn. 
 
Fick en studentpresent av min fina vän, femtio nyanser av honom. Vill bara meddela att första drömmen är drömd. Och jag läste inte många sidor igår :-P Det här kommer att bli en intressant sommar ;-)
 
Det jag egentligen tänkte skriva om var nå helt annat. Det är inte mycket som upprör mig, men då jag läste en artikel i tidningen Vi föräldrar då blev jag jävligt upprörd! Rubriken är "Duktiga kvinnor föder, snabbt, vaginalt och utan smärtlindring" givetvis ironiskt. Artikeln beskriver duktighetsideal och att kvinnor har för höga krav.. Givetvis träffa de rätt hos mig, alla de tre exemplen stämde ju in på min förlossning. Men jag blir så himla irriterad över att de vänder det till något "duktighetsideal". Ja, jag är jävligt stolt över mig själv som fixa den jävliga smärtan endast genom att djupandas, glad så inni norden att det var möjligt att föda vaginalt och snabbt. Men jag klappar mig själv på axeln för prestationen i helhet! Nästa förlossning kanske inte alls blir lika oproblematisk men ändå kommer jag att vara nöjdast i hela världen för den bedrift jag åstadkommit. Och då har det inte att göra med om jag tagit någon smärtlindring eller inte utan det handlar om, precis som för alla andra kvinnor, man får sin "belöning" i form av ett vackert barn efter 9/10 månader av hormoner, obekväm i sin kropp, känslosvallningar, kommentarer, många kilon +, sömnlösa nätter, försmå kläder, begränsad rörlighet, onda revben osv som värsta tonåringen :-P Men klockslaget då bebisen kommer ut, oavsett på vilket sätt så är det mitt diplom på vilken god match jag precis har presterat. 
Visst jag skulle rekommendera varenda kvinna att "lära" sig andas rätt så att de ska slippa epidural och vad allt nu heter. Att genom yoga och meditation kunna föda utan rädsla för smärta så långt det är möjligt är något som många kan pröva iaf :-)
 
Att vara duktig är något som alltid funnits hos mig, sen tre års ålder har jag hört hur duktig jag varit och jag Är en tävlingsmänniska som försöker att pressa mig själv så långt jag kan. Så förmodligen eller mest troligt så är min duktighetskänsla, tjurskallighet och tävlingsmänniska anledningar till att min förlossning blev bra för mig. Men jag kan inte poängtera nog, att nästa förlossning kan bli ett rent helvete oavsett hur "duktig" jag är eller tävlingsinriktad jag är. Att jag har en större skräck för kejsarsnitt och en nål i form av bedövning, än rädslan för smärtan att föda en unge kan ju också vara en liiiten anledning till att tjurskallen bet ihop :-P Men jäkla tidningsartikel, jag tycker att det var ett klumpigt resonemang. Eller så har jag bara blivit mer kritisk i den nya roll som jag fått ;-)
 
Min underbara tjej som armbågade sig fram till livet.
 
 
 
 

RSS 2.0