Bild till förra inlägget




Skavsår ner till benet

Var ut med mina hoppdojjor i förrgår, trodde allvarligt att benet i fotknölen hade nötts fram och sedan gnagdes fram och tillbaka mot hoppdojjan...  Mitt skavsår hade blött igenom ett skavsårs plåster OCH sockan.. Så det var nästan att benet också var framme, iaf så kändes det som så!
 
Resultatet av den lilla turen på 30 min var tre skavsår på varje fot... Dj*vlar så ont det gör!!
 
Jaja, härligt att få flåsa lite iaf :)
Igår kände jag att det var alldeles för mycket "chi" i vardagsrummet, det var ljust och fult... rummet var inte harmoniskt och jag kände ingen ro alls med nått. Gungstolen såg helt malplacerad ut och rummet såg tomt ut trots att jag inte har tagit bort nånting!
 
Så min kväll spenderade jag med att prova olika varianter på hyllan ovanför tv:n. Jag hittade faktiskt tillslut en bra kombo och någonting som jag blev riktigt nöjd över. Visserligen hade solen gått ner då och rummet blev automatiskt mörkare, men jag får väl se i eftermiddag hur det blev :)
 
 
Ikväll ska vi fredagsbada som tidigare veckor och sedan ska vi faktiskt premiär grilla (för i år). Så har ni nått att lägga på grillen, så är det bara att dyka upp :)
 
Nu är det lunch för min kurrande mage!
Kram på er /D

Rensningen går framåt

Min rensning går sakta men säkert framåt. Hittils har jag rensat städskrubben, medicinskåpet, alla köksskåp och lådor samt mina klädgarderober + smycken/smink i oändlighet.

Två stora plotterhögar som har legat, föör länge är nu borta!! så nöjd man är över sig själv när man ex går ner i källartrappen och den är helt tom på grejer!! magiskt!

Igår påbörjade jag också uppfräschning av morfars lampa. Med svärmors supermedel gick jag lös och gnuggade både på tyg och pinne :-)


Måste också visa en bild på Ronjas nya fina tält! :-)

Nu ska jag till praktiken :-) Trevlig onsdag! Kramar D

Inne på 6:e veckan!! :-)

Loppisen gick över förväntan! Jag och min syster tjänade en bra liten slant var :-)

Efter loppisen fick vi besök av en kompis till Ronja, lek, bus och några golvningar :-P



Måste ha varit mycket intryck för sötungen, somna direkt och vaknade en gång av en liten mardröm sedan har hon nog inte ens vaknat och ätit på hela natten. Detta brukar hända minst en gång men oftast två... lite i chock :-P

Idag är jag inne på min 6:e sista praktikvecka, snart får jag betalt för jobbet mitt!!

Nu ska jag dricka upp mitt varma the sen hoppa på cykeln och rulla till studiecentrum :-)
Trevlig måndag!! kramar /D

Loppis!!

Dagens loppisfynd!! 75 kr och träningsvärk :-)




Imorgon söndag den 21/4 har jag och min syster en loppis på klubbgärdet, Floragatan 10 i kvartersgården. Det är skyltat. Kom och fynda mellan 10-14!!

kram från en riktigt nöjd Desirée :-D

Litet fönster blir till stort

Jag var så nöjd över min söndag, är nog nöjd ändå in till nu.

Igår putsade jag nämligen alla våra köksfönster. Fort och lätt gick det, och det var faktiskt roligt också!

Skit i gummiskrapor som lämnar ränder efter sig och ett gummi som åker av varje gång du torkar av skrapan med handduken. Min teknik var oslagbar. Sprayade på ett billigt fönstertvättspray på fönstret, sedan tog jag min blåa fönstertrasa och gnuggade/torkade av sprayet. Skit snyggt!!

Däremot insåg jag i morse att jag behöver en gardin i mitt lilla köksfönster. stänket från kran och disk har nog funkat som någon slags gardin eller insynsskydd :-P

Idag hämtade jag R efter jobbet och åkte på Ica. Vi tog oss en korv och satt i godan ro och tittade på alla människor, efter ca 30-40 min börjar vi dra oss in i butiken för lite shopping. Jag hinner till blommorna, (direkt till höger) så blir de kolsvart i hela butiken och ett larm går!! haha, ja de var ju väldigt komiskt, då vi hade varit där så länge men inte lyckats handla :-P men jag gillar att se hur människor hanterar dessa situationer och jag fick mig både ett och två goda skratt :-)

Det slutade med att det var ett strömförsörjningsproblem och de visste inte när de skulle åtgärdas. Vi packade ihop oss och tackade för en trevlig eftermiddag på Ica Kvantum :-)

Nu har jag lagt min lilla tös, (n jobbar natt) och hon är ju verkligen en dam som sprider glädje! Då jag har läst saga, sjungt och strykit henne i håret några gånger så går jag och sätter mig i gästsängen. (1.5 meter från Rs säng) då ställer Ronja sig upp och tittar på mig, jag tittar upp på henne och hon sätter sig med en duns.
Sedan ser jag hur hon sitter och sneglar på mig, då jag inte tittar reser hon sig sakta upp, och när jag tittar dit då sätter hon sig snabbt! kan man hålla sig för skratt?? inte jag iaf.



Detta är som många andra kvällar då hon hittar på nått nytt bus som får mig att gapskratta och Ronja snör sig varje gång raklång i sängen och kiknar i skratt. Det optimala ordet för Kärlek. Efter detta är hon rätt nöjd, jag pussar henne en tusande gång och lämnar rummet. Inte ett ljud hörs från henne :-) magiskt att inte behöva ha en ledsen unge!

Detta blev långt, men jag är ju så fruktansvärt nöjd!! Just nu sitter jag ihopkurad i sängen med min stooora thekopp. Ska faktiskt läsa lite ur min bok! :O Kan en kväll som denna bli bättre?? jo, att niklas skulle ligga bredvid och läsa sin bok kanske ;-) puss puss /D

Dagens Ronjabild




Sötnosen i cykelhjälm




Cykelpremiär

Tog fram cyklarna igår och for på en premiär tur med Ronja i cykelkärran :) Hon och Niklas hade varit på stan under dagen och inhandlat en mini cykelhjälm :) Inser däremot att jag har blivit längre under vintern, cykeln som jag fick av mamma i höstas... är för liten.... sadeln är på de högsta och jag cyklar ändå med böjda ben :( Slutsats - Jag är nog en lång kvinna ändå!
 
 
Nu ska jag iaf cykla in till stan, BBIC utbildning sedan "jobbfika" på Hanséns :)
Ha en super fin dag och helg allihopa!
Kramar D
 
 

Rensa + konsumera mindre

Nu har jag smått rensat igen, det var saker i kartonger i källaren den här gången. Typ papper från lekis som hade blåa fläckar på sig och mobilladdare till sony eriksson.. :P Vi fick en full svart sopsäck plus lite lite till i en annan. Men det känns som ett stort steg för ekorren som bor i mig. Jag har faktiskt bestämt mig, jag ska rensa HELA huset, varje rum och varje vrå. Nu ska sakerna bort.
 
Något som känns ännu bättre är att jag har knäckt koden till att inte behöva kasta eller göra mig av med saker i framtiden. Man måste helt enkelt konsumera mindre. Jag får tänka både en och två och tre gånger innan jag köper hem någon sak/plagg/måste-ha-sak. Hur mycket behöver man egentligen? Behöver man 5 handdukar var och behöver Ronja 10 bodysar? Eller kanske man kan tvätta lite oftare om detta är ett problem :P
 
Sedan måste jag även lära mig att säga nej till allt annat som jag tar emot som Andra vill göra sig av med!
Dödssynd inom Feng shi om man inte vill ha stökigt. Tror att jag har sett en lista på fem dödssynder, gissa om alla fem prickade in på mig... :P 
 
 
Steg 1: Rensa

Steg 2: Köp bara det du verkligen verkligen vill ha
 
 

Med detta i bakhuvudet har jag bestämt mig för att börja med toaletten uppe. Allt ska kastas (eller säljas) som jag inte använder! Start idag, kanske :)
 
 
Önskar er en fin dag i solen! 
/D

Klok snubbe det där

 
Dalai Lama svarade på frågan om vad som förvånade honom mest:

"- Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt."
 
-kopierat texten från bloggen: harmoni i hemmet - 
Men Tänkvärt! 
 
Kram på er /D

En helvetes förkylning

Helg igen.
Vårt fina besök har tyvärr åkt hem :( Men jag har njutit av de dagar vi haft tillsammans. Och Ronja om någon har blivit omhändertagen som en prinsessa av hennes gudmor. Denna kväll njuter jag av på bästa sätt, saknar bara ett varmt bad. Jag är hemma med en sjuk dotter sovandes i sitt rum och jag sitter ensam nere i vardagsrummet ätandes på min favorit choklad. Känns väldigt skönt, helt tyst i huset då tvn är på mute.
 
Jo, Ronja är inte kry idag, vi hade det en helvetes natt med skiftgång. jag drog nitlotten och fick 1.30-6.30... mördar timmar. Stackars R har varit snorig så det rinner från ett näshål, täppt så att hon inte kan andas från det andra och bubblor i magen som inte vill komma ut. Plus lite feber på det.
 
Förmodligen har hon vaknat och skrikit vararnnan minut pga sprängande bihålor... stackars lilla tjej..
Idag har hon varit lite hängig men mycket mindre kanske ingen feber. Vi har varit på Kendras badkalas hela eftermiddagen och kvällen så vår donna somnade i bilen och lyckades fortsätta sova då jag la ner henne i sängen. Peppar peppar. Men hon är nog väldigt väldigt slut nu. 
 
 
Niklas är på bio med sin bröder och kusin ikväll och jag är så glad för hans skull att han går och ser en mysig biofilm! Dessvärre sover nog jag då han kommer hem, men men så kan det vara. :P
 
 
En liten parantes, just nu är jag väldigt inne på Feng Shi igen, har faktiskt rensat en hel del och faktiskt  kastat en del också!! Det är stort av mig, den lilla ekorre som jag är. Men så härligt i själen och man blir som sugen på att röjja ännu mera, hökögonen spanar efter sånt just nu :)
 
 
Hoppas att ni haft en underbar helg! Stor kram till er fina vänner <3
/D

Divi Divi trädet

Skänker lite energi till er min fina
 
 
"Ett hem ska leva med oss. Det ska spegla oss
nu och vart vi är på väg, inte vem vi har varit!”
 
/D

Dagar och timmar

Sammanfattning av påsken - njutit, stressat ner och avslappning. Underbart att vara i tällträsk, och vara totalt frånkopplad. Dagarna flyter samman och man behöver inte hålla koll på tiden.

Söndagen kom vårt efterlängtade besök! Som vi har saknat Amalia! vi har fortsatt att bara vara fast på Floragatan. Idag går jag tilbaka till verkligheten.. känns tryckt att lämna min lilla familj i Gudmors händer.










Nu ska jag rusa till jobbet. Önskar er alla en riktigt bra dag! massa kramar /D


RSS 2.0