En liten text om kärlek

Kärlek är när jag rensar avloppet i duschen. Trots extremt känslig för lukt/odörer, att jag var tvungen att andas mig igenom två kväljningar samt är överkänslig mot att få nått äckligt på händerna plus ha en äcklad min i minst två timmar efteråt och inte kunna ta i nått med händerna trots ett kilo tvål och handsprit... så gjorde jag detta extremt äckliga för min sambos skull. Av ren kärlek!
 
Kärlek kan ju visa sig på olika sätt, bland annat då jag får en bild av Niklas då han å Ronja har byggt en snögubbe med potatisögon och potatisnäsa! Det värmer i hjärtat då jag ser glädjen i mitt barn och sambons ögon av  hur stolt de är av detta verk.
Som sagt, vi ger varann kärlek på olika sätt kan man säga... Inget jag tänker ska bli en vana, mitt kärlekssätt! Jag kan också bygga snögubbar :-P
 
  
Nä, nu ska jag gossa lite med karln min :-) kram å hej! /D
 

Bra, bättre, bäst!

Gårdagen blev precis som jag hoppats på, riktigt rolig och upplevelserik dag!
Klantig som jag är så hade ju brudan som vi skulle möhippa för läst min och min systers blogg och därmed anat att något var på G... Inte nog med det, så kläcker jag ju även ur mig vad som väntar senare på kvällen mitt framför bruden... Äähh  det är väl överskattat med överraskningar. Jag och min syster är ju inte precis kända för att kunna hålla på överraskningar :P
 
Pratar innan man tänker, glapp i käften, klantig kallas det.
 
Jaja, tror att bruden fick en trevlig kväll iaf. Jag hade så sjukt roligt tillsammans med dessa underbara människor. Många skratt fick vi dela under kvällen och fullast på stället var nog jag vid 1 snåret trots ett alkoholfritt intag... hm :/ Av bilderna att döma så ser det så ut iaf!
 
 
Sen insåg jag då jag kom hem efter 1.15 någon gång att jag än en gång blivit utelåst!! Katastrofläge 1. Kod RÖD.
Men jag insåg att om man ska sätta ett ord på mig så är det problemlösare, jag känner nog ingen som är så bra på att lösa nödsituationer som mig! :) (Om nån tycker annorlunda så hade jag nog bara en dålig dag, = bitter) :P
 
Men jag provade med att ringa min syster som hade min nyckel, inget svar efter ett par otaliga försök. Ringde därefter min andra hälft som inte heller svarade i telefonen. Då ringde jag faktiskt till jobbet hans, som han har sagt att jag endast får ringa vid nödsituationer! Men jag gjorde den bedömningen att detta var skarpt läge, en klar nödsituation.
Min älskade sambo hann givetvis springa ut med nyckeln åt mig så att jag fick lägga mig i vår varma säng närmare 3 snåret! 
 
 
Imorse då jag vaknade går min första tanke till min dotter. Jag saknar henne och börjar räta ut tankarna om hon är hemma, ska upp osv, då jag inser att hon sover ju över hos moster. Då inser jag att man kan ha barnvakt OCH ha barnvakt. Och den andra versionen var helt klart den bästa då jag njöt av att få sova till ca 11, äta frukost i pyjamas och bara slappa (bakis som jag är). Underbart! Min dotter får jag tillbaka efter att hon sovit middag, perfekt lagomt efter att jag hunnit kolla igenom lite skolarbete och samtidigt sett hockeyfinalen! :) 
 
 
Så nu ska jag bjuda på några bilder från gårdagen. Men stooor söndagskram till er! Idag är en bra dag! /D
 
Inför kidnappningen av bruden
 
Straffklunkar vid packningen
 
Svensexan drar också igång
 
 
 
Efter en behandling på havsbadet så var det lunch, bastu och badtunna
 
Underbart!
 
 
 
 
 
 
 
Alla underbara brudar!! Tack än en gång för en riktigt fin dag.
 
Mor och dotter :)
 
Champagneprovning med Erik
 
Klockrent tjejer!
 
 
Kraaaam
 
 
 
 

Nästan som yoga för själen

En mysig kväll i pyjamas framför en bra film. Tror inte att min fina sambo skulle uppskatta filmvalet eller klädvalet lika mycket som jag. Därför var det väl ett klockrent tillfälle att ta en sån kväll då han jobbar natt. Efter att jag nattat min lilla ängel kokade jag mig en av de godaste koppen the som jag druckit! Kunde inte sluta sniffa i theburken och samtidigt önskade jag mig att alla fina människor jag känner är värda att dricka av en sån njutning!
 
Till denna soppskål till thekopp tog jag en ännu större skål och fyllde den med en noga utvald mango (medans Maria fanns i mina tankar om hur en perfekt mango känns och ser ut), sen hacka jag en lika noga utvald ekologisk apelsin (köpte två stycken med mina fina dala-stockholmskor i mina tankar), därefter satt jag i en kiwi och en banan i brist på att ica inte hade persika. Blev enormt sugen på persika då jag handlade...
 
Då denna gigantiska skål var fylld tog jag en bild och skickade till min högra hand (systern så klart!) Glass eller fil? Tydligen var det ingen tvekan om saken, fiiiiiiil!!! Fick jag till svar. Tveksam och något missnöjd/butter över svaret toppade jag frukthögen med fil. Vilket visade sig vara en perfekt matchning! Guuuud vad jag njöt av all den goda frukten! Surt å djävligt men underbart för mina smaklökar som just i dessa tider är väldigt sugen på sött.
 
Sen mina damer och herrar så valde jag noooga ut vad jag ville se på tv en kväll som denna. Kunde givetvis inte välja mellan två filmer, Under Toscanas sol eller Killer. Men jag hade tur, den förstnämnda började 30 min innan så jag hann bilda mig en snabb uppfattning om vilket mood jag var i. Italienfilmen var såååå himla bra! Jag grät och skrattade samtidigt, den var romantisk på alla håll och kanter. Miljön, maten, språket arkitekturen och historian, allt är jag förälskad i! Men framförallt så fick den mig att inse att jag älskar italien mer än vad jag trodde innan. Då filmen började närma sig sitt slut tänkte jag ringa N för att säga, - vi flyttar till Italien!! Medans jag i nästa sekund kände att jag inte alls ville göra det nu, flytta alltså. Nä, just nu vill jag upptäcka varenda hörn och sten i Italien, känna på allt genom mina händer och insupa alla intryck genom mina känslor. För att kunna bestämma mig VARS i Italien jag vill bo :) Så då allt insupande är klart, då tar jag min familj och flyttar till underbara Italien. 
 
Men jag låter detta vara en dröm i många många år till, för jag njuter av den!
 
 
Just nu njuter jag av min qualitytime tillsammans med magen, i en pyjamas hemma på Flora. Med dova sparkar mot pissblåsan eller bara rakt ut i luften. Den lille krabaten kommer vara en stark en då sparkarna och slagen ska igenom hela moderkakan innan vi får känna av dem här på utsidan. Nä lille vän, en till thekopp som får följa med upp, imorgon väntar en dag full av skratt och upplevelser! 
 
/Tacksam D

Vecka tjugo och tjock

God morgon världen!
Sitter på min lunchrast och tittar ut genom fönstret, regn, bruna vägar och gräs som tittar fram. Träden är grå och himlen är väldigt grå. Påverkar detta mig, inte det minsta! För i Stockholm är det ingen snö, bara gator och nästan vår :) Niklas är där i veckan för att kolla av vädret inför min och Ronjas weekend. Packningen är ju ett stort bekymmer för mig. Alltid packar jag för mycket eller för lite...
Nu vet jag iaf vilka skor jag ska ta åt både mig och R! :)
 
Nog om detta, som sagt mycket inplanerat nu, men endast roligheter! Typ någonting varje helg som jag ser framemot! Det bådar gott inför en fin vår. Igår tog min syster vid när Niklas åkte med flygtaxin. Shoppingrunda utan speciellt mycket shopping men ändå några fynd för 99 kr styck! En god middag, semlor till efterrätt och avslutade min kväll med Yollibox, en frozen youghurt med citrus smak. Vid det laget hade min syster slocknat i soffa... riktigt otrevligt då jag faktiskt satt å pratade med henne!
 
 
I helgen har vi även fått se vårt mirakel och firat farmor 51 år. Alla delar satt på plats och den introverta lilla krabaten är VÄLDIGT introvert då den låg med ansiktet nedåt och vägrade öppna sig för de blivande föräldrarna. Jag menar ju inte farmorn förstås! Nä, ni läste rätt, för ni som missat det. (Tror knappast att det är nån vid det här laget) Men joo, idag är jag i vecka 20 och den 7/7 på min mormor och farbrors födelsedag beräknas en liten komma. Förtydligar detta om ännu någon missat det, Ronja blir alltså storasyster i juli månad någon gång :P Alla mår bra, jag mår prima, oförskämt bra som vanligt och i lördags spelade jag min sista innebandymatch för denna säsong... med sorg i hjärtat. Jajja.
 
 
Delar med mig av de senaste bilderna samt nytillskottet.
Ronja älskar ägg, om man nu inte kan se det. Dock så syns inte den ytterligare ägghalvan som hon höll i andra handen.
 
 Gratisbilden av landstinget. Det kan man kalla sympatisk! Att hon tyckte så synd om oss som fick så dåliga bilder att vi fick dem gratis! Eller så blir det en billig unge :P 
 
 Helgens utflykt till vår bakgård, jobbade med elden i en timme! Det var STORM! 
 
 Ronski satt å hurvvades 
 
 Och det gjorde även den rädda kattenSally som vägrade gå från denna plats. Linnea fick dra hon in på pulkan!
 
 Pga väderomslaget tog vi den varma oboyen och ostmackorna inomhus, med en brasa i kaminen istället. Tog ca 1 minut att tända den!
 
 
Nä, nu ska jag återgå till arbetet. Med alla raster och allt så är det ju bara nån timme kvar av min arbetsdag.. Längtar tills jag får hämta R på dagis! 
Ha en fin dag. Kramar /D

Kort-lång resumé

 
 
Resumé från dag 1 på det här året. Har ju inte varit så aktiv på bloggfesten, tänkte att jag bombarderar med bilder istället. Fin labbe på första bilden, en syster och moster som vi saknar. Ronja som bakar i alla möjliga former, bland annat till mitt kalas. (Tack för alla fina grattiskort!) 
Ronja provar nya virkade presenter från morfar, peruk inför en inbjudan till grannarna och min Paris-fest. Mycket trevligt, dansade hela natten lång! Soc-tanterna gick all in och levererade!! :-) 
Ronja provar mer presenter men denna gång av mormor, bland annat nya tjocksockar och en slickepott. Vad tur att vi hade kvar lite lite chokladpudding sen kvällen innan :-P Sen organiserar Ronja sakerna i ett skåp och provar sitta fast med fingret i perkulatorn, häller ut all musli och väljer ut yoghurt bitarna samt sitter och jobbar i sitt kök från en alldeles för hög pall.
 
På sparktur med mamma då det är så kallt att kinderna förfryser och sjukt nöjd över sina kanintofflor som snart också blivit urväxta. Det var en snabbspolning av vad som händer i våra liv. Allt det här vanliga som Jobb, skola och dagis skippar jag, det är väl ingen som är intresserad av sånt som man själv ägnar hela sitt liv åt :-P
 
Men får vi va friska då? Jåå det har vi fått, Ronja mår bra, växer och frodas jag mår bra å Niklas mår prima! :-) inget att klaga på. (Peppar peppar)
 
Ser framemot min och Ronjas Stockholmweekend nu i februari då vi får gossa ner oss med Amalia! Åh vad mysigt det kommer att bli! Nä, nu blev hejn långt.. Ner å äta lite mer fika innan Niklas kommer hem från hockeymatchen ;-) 
 
 
Puss å kram på er! /D

RSS 2.0