Hemmafrudag

När Niklas kom hem i morse råkade han väcka den björn som sover... En vrålhungrig björn! Magen slutade inte kurra... Somna först om då väckarn min ringde, det är just typiskt.

Somna givetvis om och vaknade med ett ryck, hade "försovit" mig. Men hann ändå hoppa i duschen och rasta vovven. Tror att man ska få en bragd för alla "försovningar" som man lyckas med, men ändå hinner i tid.
Jag hann alltså i tid till min inbokade träff med Sara på Kvarters, åt min frukost där, men det tackar jag inte nej till ;)


Efter några timmars surr och några minuters skoljobb så for jag för att leta efter en julklapp till Niklas. Första stället blev en lyckoträff!! Jag kan vara nöjd länge :)
Sedan styrde jag kosan mot Bersika och svärmor i hopp om att få mina knivar slipade, men det bidde ingen slipning, istället bidde det några timmars surr där också :)

Kvällen har jag spenderat med min lillasyster (som vanligt) Vi kan nämligen inte vara ifrån varandra! Det är tydligt det :P
Av ett litet missförstånd blev det en ca 5 km lång promenad för oss och hunden. (frågar ni henne var det 2 mil) Inte mig emot, men uppenbarligen var det inte vad min lillasyster tänkt sig. Hon hade nämligen sagt, Du och Isa kan ju gå en promenad. Istället för vad jag hade hört att vi tre skulle ut. Så i 3.5km hörde jag en klagosång bakom mig om allt från ont, trött, hungrig och törstig. Hade varit jävligt mycket enklare att ha haft med en 3 åring ;)


Väl hemma fick hon allt vad hon önskade sig till kvällsmål. Tror att hon blev ganska nöjd och belåten då, plus att jag hade köpt Dumle med pepparkakssmak till henne. Det var dem som lockade hela vägen runt klubbgärdet munksund och tillbaka:P
Det har varit väldigt trevligt med sällskap ikväll vi har även hunnit pysslat lite med två julklappar.. Så kul att det närmar sig Jul!! :)


Saknar min lillebror! (Bild från kvällen då jag och N träffades :D)




Och saknar glada Hannah såklart!

Btw måste bara meddela att mitt i en lek 22.10 så gjorde Isa ett avbrott genom att vända på klacken och gå upp på övervåningen trots att jag & C satt nere, för att gå och lägga sig! Har ni hört så konstigt beteende av en hund som inte klarar av att släppa kontrollen för en hundradelssekund?!?! Hon sa inte ens Godnatt!

Men jag är väldigt nyfiken på om det var taktiskt och att hon just nu faktiskt ligger i våran säng och gosar sig, eller har hon gått till sitt rum? (gästrummet/Mackes rum)
Det är den stora frågan!


Nu ska jag lägga mig, en intensiv dag väntas imorgon :)
Kram och GOd natt /D

Små runda apelsiner

Vilken bra helg det har varit!
Svärmor med familj kom på middag i fredags, Vi fick en riktigt fin inflyttningspresent! Måste ses, svår att beskriva.. Det vackra i den ser man inte hör :P

Lördagen gick till en riktigt mysig dag, julkänslorna spirade. Jag och min älskade N bakade från klockan 15.00-19.00 ALla möjliga julsorter man kan tänka sig. Julmusik, tända ljus, nejlikor i apelsiner och lussekatter i ugnen. Mysfaktor på den dagen!
Vi avslutade kvällen med 2 filmer, Grunschen och mr Bean! Jag fick mig några/många goda skratt! :)

Söndagen fick jag hjälp av Ns mormor och lagade sylta. Enda 23 åringen som lagar sylta gissar jag :P
Gott och trevligt var det, vi hade även sällskap av min kära syster.
Till middag bjöd jag på en delikatessrätt som Rotmos och Julkorv (Niklas spelade hockey i Haparande) måste passa på när han är borta. Även Morfar höll oss sällskap till denna middag :)

Idag fortsatte helgens stämning, snö på marken och på himlen.
Jag tog min cykel/Niklas cykel och lossades att det var en spark, sparka ner till stan för att lyssna på julsånger hos Linnea. Mycket vackert. Fällde tårar, rös genom hela kroppen blandat med ett Stort leende på läpparna :D

Vilken gudagåva som min mamma skulle ha sagt, att både kunna spela piano och kunna sjunga så vackert! Jag avundas kvinnan!

Nu inväntar jag Therese och Linnea för att få bjuda på lite adventsfika.
Stämningen är på Topp!
/D

Mitt Tetris

Är det julstressen som kommer smygandes?
Oanandes om alla måsten som sakta men säkert byggs på hög, det är som ett tetris.
Jag gör allt för att hålla bort byggstenarna till Stressen, men allteftersom kommer det nya.
Så småningom kommer det fler och fler i ett allt högre tempo.
Och då kraschar man, då är spelet slut, när man inte längre hinner med alla bitar som faller ner i ett nu rasande tempo. Det sorgliga är bara att det inte finns någon restart knapp i det verkliga livet.
Man kan alltid börja om, men då med en Tung förlust i bagaget.

Vad gör jag i den här historien, vars är jag i den? Och vad väljer jag att Inte göra?


Jag har en månad framför mig med uppsatsskrivande om det tunga ämnet Våldtäkt mot Barn, tentaplugg och sedan en rivstart av en ny kurs. Allt detta innan den 20 dec.
Utöver skolan har jag i första hand mitt hem och min familj som jag vill ta hand om och umgås med. Mina "2 jobb" som bör skötas om och vännerna som jag verkligen skulle vilja ha mer tid för. Jag har en Stockholmsresa som jag verkligen vill ska bli av innan 19 januari men som hela tiden skjuts upp...
Julafton närmar sig med stormsteg och jag har långa listor på vad jag vill ha gjort innan, bakning, matlagning och julklappsinköp...

Samtidigt säger jag till mig själv hela tiden, det är inte hela världen om vi inte har hemmagjord vörtlimpa, allt kan vi köpa om vi inte hinner göra de. :)

En djup suck, jag har pausat i spelet. Läst igenom spelreglerna en gång till och lagt upp min spelteknik.



1. jag ska tända tre nya gravljus till mina lyktor på bron.
Inget får mig att känna mig så varmt välkommen som ett par levande ljus.

/D

Dålig start

I väntan på sällskap just nu. Niklas är på hockey träning och jag väntar på Macke.
Har gjort lite uppgifter till gruppuppgifterna imorgon. Blir mer effektivt om man är förberedd, en förutsättning är då att alla är förberedda, annars är det lite slöseri med tid att gå igenom det hemma...


Dagen började inge bra, hoppas ist på att morgondagen börjar som en riktigt bra torsdag.
Vi ska sitta på bibblan 10-16 lr längre om de behövs. Jag däremot måste springa iväg 16 eftersom jag ska massera 16.30-20.00 på Korpen. Får se om flåset är bättre till imorgon. Cyklade trots allt till och från stan idag! Gav mig själv en klapp på axeln för de :P
Det är ganska tungt att massera, har inte riktigt kondisen för det... Speciellt dessa timmes massager. Får vila upp mig under pauserna.

Imorgon blir en lite intensiv dag med andra ord..


Nu ska jag göra varm oboy :D
Kramar /D

Fullproppad i frukost

Morrn Morrn!
Känns tidigt det här.. 8.30

Igår kom min solstråle hem, vi råkade bänka oss framför filmen Walk the line en hyllningsfilm till Johnny Cash. Faktiskt sevärd!


Är dessto tröttare nu istället... Trycker i mig två äggmackor och en filtallrik, det är En mer macka än vanliga fall...
Kommer att vara proppmätt/spyfärdig i bilen mot Skellefteå.
Min chafför kommer om 15 min, dax att bortsta tänderna och packa matsäck :P


Det är bara ett två timmars seminarium idag, jävligt vaste of time men dock Obligatoriskt...
Är hemma 13 och som vanligt med min och Niklas inplanerade skiftesgång så ska han vara på möte kl 13.. Livet är ju surt ibland.


Oj oj klockan springer iväg. Ja önskar er en speciellt fin dag idag! Det är ju måndag :D
Kramar D

Novemberfint



Mjölkpallen har fått sig en liten förnyelse



Det slutgiltiga resultat av skogspromenaden :) det var kallt nå djävulst så därför den skakiga bilden :)



Morfars gamla "verktygslåda" kom till användning plus några av hästskorna jag fick av honom... :P
Jag ska bege mig ut igen för att söka lite kottar, tyckte att de fattades något. Ska även försöka hitta mig en brädbit som kanske kan göras om till en Välkommen skylt :)


Det ser nästa ut som en kyrkogård... men förhoppningsvis lite ljust och fint när min hockeyspelare kommer hem!
Kram Kram




Wear it like a crown

Söndagen har fortsatt som en underbar söndag..
Jag åkte till morfar där jag och han hjälptes åt med en gräddtårta, min syster dök också upp. Hos morfar får man alltid en massa energi, så jag satt mest bara och njöt på soffan som är special gjord, med några träklossar som ben så den är hög som en barstol. Kommer knappt upp på den. Men det är som de special gjorda sakerna som är tjusningen med min morfar :)


Jag lånade en morakniv av honom, tog min syster och hund med mig in i skogen. Där plockade jag Ris för fulla muggar, för att sedan dekorera så fint här utanför. Nu har jag ris i mina blomlådor, på mjölkpallen och på bron. Det går inte ta miste på att jag har fått Julkänsla!


Nu har jag laddat upp med Blodpudding inför Cirkus Cirkör - wear it like a crown. Ska alldeles strax byta om och hämta upp tjejen. Det är slutsålt, fullsatt och Tv sänt, kommer att bli en kanonföreställning! :)
Nu lyser solen så djävulst vacker på himmlen, alldeles rosa. Hade jag haft tid hade jag gått ut med min Kamera för att föreviga de vackra färgerna! Men det får bli en annan gång :P


När jag kommer hem är förhoppningsvis Niklas också hemma :D
Kramar /D

Jag & Astrid

En riktigt mys söndag har jag idag.
Slog på Tv:n (för ovanlighetensskull) för att se nyhetsmorgon...
när jag gjort iordning min frukost så var de slut... eller reklam.

Då valde jag mellan Du är inte klok Madicken
eller Alla vi barn i Bullerbyn

Så nu sitter jag här och lipar till lilla Madicken :)
En bra start på dagen!

/D

Mysigt i Skelet

Boda Borg - check!
Dagen/kvällen blev inte så farlig alls. Riktigt trevligt sällskap gjorde nog susen.
Däremot var det sämre med antalet stämplar.
När man klarat ett rum som innehåller 3 rum, får man en stämpel. Vi fick 2 skulle precis få en 3:de när våran tid tog slut....
Jajja, bra kämpat iaf, nästa gång ska jag ha på mig träningskläder.


Jag ska ta med hela tjocka släkten och köra en ordentlig kamp :P


Trött tjej ensam på Floragatan... Tror att det blir en tidig kväll för denne fröken Jonsson.
Kram Kram /D

Humöret efter drömmarna

Helg igen! :)
Men tyvärr en till helg utan min karl... vi gick upp tidigt som attan för att han skulle kliva på bussen i Rosvik för vidare färd mot Kiruna...
Han blir borta till på söndag kväll.

Min helg vet jag inte om jag ser fram emot eller inte... Jag ska "jobba" lördag och Söndag.
Nu sitter jag och väntar tills klockan ska bli 13.00 då ska jag hämta upp 3 personer så ska vi bege oss mot Skellefteå. Oj vad jag saknar den staden, så jag måste dit på lördagen också! *Inte...
Boda Borg med ett senare Restaurangbesök står på schemat.

Imorgon ska jag på Circus Cirkör, tror att det blir en jävligt bra föreställning!
Men Just idag var jag inte speciellt taggad... Cissi är på firmafest med Berglunds bygg och Niklas i Kiruna. Känner mig faktiskt lite ensam... med vetskapen om att de är borta.


Känner mig lite negativ just nu, vaknade ganska precis med jävligt lustiga drömmar. Bla att jag glömde Isa hos Mammas kusin i Sthlm, när jag kom dit igen hade någon släppt ut henne, hon sprang runt huset med kopplet bakom sig, en dvärgspets på ryggen och en svart york shireterrier i käften...
Öppnar hennes gadd för att hon ska släppa och håller i munnen så hon inte kan öppna den igen, då hoppar den lilla svarta på Isa och hänger sig fast på henne... Cp-hund! Isa alltså!


Det var bara en liten liten del av en lång natts drömmande.
Nu ska jag gå ut med den här lilla byrackan.
Trevlig helg Kramar D

Juridik på schemat

Måste uppdatera plugget mitt känner jag. Igår började vi en Juridikkurs.
Jag hade en bra inställning till den, efter två dagar har min inställning inte ändrats. Så himla trevlig kurs!
nyttigt, lärorikt och intressant.


Lagboken är tung som ett As, men den ska med Varje dag... Jaja..
något positivt finns det säkert med det också :p
Jag ser framemot denna kurs iaf, den blir tyngre, jobbigare och svårare om man gör den till det! Våga ändra inställning!! Den är suuuper rolig och nyttig! :)


Kramar D

Polkagriste!

Oj vilken underbar syster jag har!! Hon slutar aldrig förvånas.
Igår hade både jag och Niklas en riktig långdag, han mellan 5.30-18.00 och jag åkte 7.30- skulle vara hemma 18 men fick sluta tidigare så jag var hemma 30 minuter tidigare! :)

Min älskade syster är då hemma hos oss och städar, fixar och donar. Rastar Isa, ger hon middag osv...
Det är verkligen toppen!!


Jag behövde bara ställa mig vid spisen och laga mat, vi skulle bjuda Mormor och Svempa på middag. Det blev korvstroganoff och Ris. Riktigt gott!
Trevligt med Lule-besök, det var så längesen vi träffade dem!
Niklas slocknade sen på soffan och mina ögonlock kändes tunga. Det blev en tidig kväll.


Idag är det en kortare dag :) 10-12 med kör tid 8.30-13.00
Jag laddar upp med en stor tekopp, det har blivit säsong för teet igen ;)
Ikväll ska vi och fira SVärfar som fyller år. Tror även att Niklas har en hockeymatch idag, men jag ska massera så jag missar den :(



Jaja, nu ska jag iväg och tanka bilen.
Kramar /D

RSS 2.0